Kehoterapia

Mitä vyöhyketerapiassahoidossa tapahtuu

Aluksi kartoitetaan keskustelevan haastattelun avulla lähtötilanne mitä hoidetaan, elämänkaarella toistuneet tapahtumat ja mitä ne kertovat tässä hetkessä. Joka hoitokerralla tehdään koko kehoa rentouttava vyöhykerata-hieronta. Hoidon jälkeen voidaan käyttää tarvittaessa kehomagneetteja jotka jatkavat hoidon vaikutusta.

Luontaishoidot ovat rentoutushoitoja

Miksikäs ei, voihan asiaa katsoa siitäkin suunnasta, vaikka alunperin sana ”rentoutushoito” liittyi koko alan vähättelyyn.  Tälle ajalle on tyypillistä, että ihmiset uupuvat entistä nuorempina. Verenpaine-, diabetes- ja masennuslääkitys on jo monilla alle neljäkymmentä vuotiailla. Vyöhyketerapialla ei hoideta sairauksia, eikä puututa lääkärin määräämiin lääkityksiin. Sen sijaan hoidoilla voidaan ehkäistä sairauksien etenemistä, mahdollisesti löytämällä syy miksi alunperin sairastui. Hoidon aikana rentoudutaankin. Opetellaan olemista, rentoutumista omassa elämässä. Kaiken suorittamisen keskellä unohtuu kuinka tärkeää on muistaa rentoutua, nauttia hetkistä, olemisesta! Viime kädessä, ihminen on itse se joka eheyttää itsensä ja hoitaa itsensä tasapainoon.  Kanssakulkijana olen mukana matkallasi, sen aikaa kuin tarvitset. Hoitojen aikana hoidettavalle kehittyy kyky kuunnella kehonsa viestejä ja olla kirjaimellisesti omahoitaja itselleen.

Miksi tulisin hoitoon? Kun tasapaino elämämme eri alueiden välillä häiriintyy, palautuminen tästä tilasta ei aina onnistu omin voimin. Hoitajana hyväksyvä läsnäolo, peilaus on se mitä voin tarjota. Siinä tapauksessa että vyöhyketerapia ei ole tilanteeseen paras vaihtoehto, suosittelen muita hoitoja.