Täysikuu 2020 heinäkuu

Elämän käsikirjoitus – osa 1

Ennen syntymääsi, sinä olet valinnut minkälaisia kokemuksia haluat tutkia ja työstää nykyisessä elämässä. Niiden tarkoitus on auttaa sinua kokemaan tietoisuuden avartumista. Olet valinnut millä tavalla haluat jalostaa tietoisuutta Itsestä, käsittelemällä omia kokemuksiasi. ”Kuka minä olen ?” Siinä kaikkein perimmäinen kysymys, johon haemme vastausta jokaisesta kohtaamisesta, riippumatta siitä miten kokemuksen tapahtumat ulkoisesti etenevät.

Pääsemme vastaanottamaann kokemuksia sitä mukaa kuin aktivoimme ”syntymäkarttaa.” Astrologinen kartta kuvaa planetaaristen energioiden asetelmaa syntymähetkelläsi, mutta se ei määritä minkälaisen elämän sinä tulet elämään. Syntymäkartta näyttää minkälaisen käsikirjoituksen olet rakentanut itsellesi elämän tutkimista varten. Tietyt kokemukset on tarkoitus kohdata tietyllä tavalla. Tämä ei ole ristiriidassa sen kanssa miten käytät vapaata tahtoasi asioiden kohtaamiseen. Ajattele seuraavaa tilannetta: ilmoittaudut jollekin opintokurssille. Päätös osallistua kurssille on oman vapaan tahdon käyttöä, teet sen koska aihe kiinnostaa sinua ja haluat tutkia sitä ja kehittyä sen kautta. Kun olet ilmoittautumalla aktivoinut ”kokemuksen opintokurssista”, kokemusta on tutkittava sen mukaan mitä kurssille osallistumiselta edellytetään. Sinun tarvitsee ilmestyä tiettyyn paikkaan, tiettyinä aikoina, ja sinun tarvitsee omistaa tietty aika osallistumiseen ja harjoitusten tekemiseen, sekä keskittyä luentoihin. Vastaavalla tavalla, syntymällä maalliseen elämään, olet valinnut osallistua omalle yksilölliselle elämän opintokurssillesi. Olet itse ollut suunnittelemassa opinto-ohjelmaa ja harjoitustehtäviä itseäsi varten, yhteistyössä universaalien henkisten voimavaikutusten kanssa. Olet itse valinnut noudattaa käsikirjoitusta jonka olet kehittänyt kokoon – täysin tietoisena siitä miten syntymässä tulet kehittämään muistinmenetyksen jonka ansiosta et muista omaa osuuttasi asiaan. Aikuisikään mennessä asia on yleensä painunut kokonaan unohduksiin. ”Kuka minä olen ?

Mitä sitten tarkoittaa syntymäkartan aktivoiminen? Osallistumalla tietynlaiseen aktiviteettiin, suorittamalla tietynlaisia tekoja, käyttäytymällä tietyllä tavalla, aktivoit omaa keskushermostoasi, elimistöäsi ja kehoasi tietyllä tavalla. Siinä näkyy se missä astrologinen syntymäkartta todellisuudessa sijaitsee – sinun hermostossasi, soluissasi ja kehorakenteissasi. Aktivoimalla tiettyjä osia omasta olemuksestasi, kutsut tiettyjä kokemuksia ja olosuhteita omaan elämääsi koettavaksi. Syntymäkartta on sinun olemuksesi kokonaisuus, sinun koko elämäsi kaikkine haasteineen ja mahdollisuuksineen, kaikki mitä sinuun liittyy ja mitä sinusta löytyy. Aktivoimalla tietyn osan itseäsi, kaikki muukin sinussa aktivoituu. Ja koska sinä olet osa paljon laajempaa elämän kokonaisuutta, aktivoimalla tietyn osan itsessäsi koko universumi aktivoituu. Kun toimit tietyllä tavalla, ei ole niin että vain sydämesi tai munuaisesi tai keuhkosi toimivat – kaikki osat sinussa aktivoituvat yhteistyössä toistensa kanssa. Sinä olet Ascendantti, Transendentti, Henki ja Ascendantti, Transendentti, Henki on kaikessa mitä sinä olet ja mitä sinun elämäsi on. Mitä hyvänsä valitset tehdä tai jättää tekemättä, koko universaali järjestelmä aktivoituu tukemaan sinun suoritustasi: sinun koko hermostosi, kaikki sisäelimesi, kaikki rauhasesi ja lihaksesi ja nivelesi jne. Eikä vain sinä, vaan kun teet valinnan niin myös kaikkien muiden asianosaisten hermosto ja sisäelimet ja rauhaset ja lihakset ja nivelet aktivoituvat osallistumaan tuossa tapahtumassa. Vastaavasti sinä välillä aktivoidut osana jonkin toisen tekemää valintaa, hänen käsikirjoituksensa ”sivuosassa.” Oletko koskaan huomannut miten aktivoidut aviopuolison tai lähisukulaisen tekemisistä – tai tekemättä jättämisistä? Se pitäisi olla suhteellisen helppoa havaita. Mitä hyvänsä tehdään tai jätetään tekemättä, elämän ja universumin koko systeemi osallistuu siihen. Elämä on näyttämö ja meillä kaikilla on siinä omat osamme, kuten Shakespeare on kirjoittanut.

Tutkimalla Jyotish-karttaa ja miten se kuvaa eri osien välisiä kytkentöjä, voisit kirjoittaa tarinan omasta elämästäsi. Mutta hei… niinhän sinä teetkin, valitsemalla kohdata omaa elämääsi. Se on se mitä varten olet tänne tullut.

Jos sinulla on…

Nouseva merkki Oinas ; tai olet syntynyt 21.3 – 20.4. välisenä aikana: tutki miten saavutukset uralla ja työssä tai julkisen vastuun kantamisessa aktivoivat muita elämäsi alueita.

Nouseva merkki Härkä ; tai olet syntynyt 21.4. – 21.5. välisenä aikana: tutki miten uskoon, luottamukseen ja elämän tarkoitukseen liittyvät kysymykset aktivoivat muita elämäsi osa-alueita.

Nouseva merkki Kaksoset ; tai olet syntynyt 22.5. – 21.6. välisenä aikana: tutki miten haavoittuvaisuus, asioiden päättyminen tai muutokset aktivoivat muita elämänalueitasi.

Nouseva merkki Rapu ; tai olet syntynyt 22.6. – 22.7. välisenä aikana: tutki miten kaikenlaiset kumppanuuteen ja parisuhteeseen liittyvät asiat aktivoivat elämääsi muilla alueilla.

Nouseva merkki Leijona ; tai olet syntynyt 23.7. – 23.8. välisenä aikana: tutki miten torjunta, palvelun tarve tia lemmikit aktivoivat muita elämäsi alueita.

Nouseva merkki Neitsyt ; tai olet syntynyt 24.8. – 22.9. välisenä aikana: tutki miten lapset, luova toiminta ja pelaaminen aktivoivat muita elämäsi alueita.

Nouseva merkki Vaaka ; tai olet syntynyt 23.9. – 23.10. välisenä aikana: tutki miten kotiin ja asuntoon, kiinteistöihin tai liiikkumisvapauteen liittyvät asiat aktivoivat elämääsi muilla kokemusalueilla.

Nouseva merkki Skorpiooni ; tai olet syntynyt 24.10. – 22.11. välisenä aikana: tutki miten kommunikaatio, omien rajojesi venyttäminen sekä paikallinen liikkuminen ja matkailu aktivoi elämääsi muiden alueiden osalta.

Nouseva merkki Jousimies ; tai olet syntynyt 23.11. – 21.12. välisenä aikana: tutki miten ravinto, puhe ja käteisvarat saavat elämäsi aktivoitumaan muilla alueilla.

Nouseva merkki Kauris ; tai olet syntynyt 22.12. – 20.1. välisenä aikana: tutki miten minätunto ja identiteetti, sekä tietoisuus omasta kehostasi aktivoi muita elämäsi alueita.

Nouseva merkki Vesimies ; tai olet syntynyt 21.1. – 18.2. välisenä aikana: tutki miten irti laskeminen sekä kustannukset ja menetykset aktivoivat muita alueita elämässäsi.

Nouseva merkki Kalat ; tai olet syntynyt 19.2. – 20.3 välisenä aikana: tutki miten hyödyt ja ansiotulo, sekä sosiaaliseen verkostoon liittyvät asiat aktivoivat elämässäsi muita kokemusalueita.

Täysikuu 2020 kesäkuu

Toukokuun alussa julkaisin blogissa Arundhati Royn kirjoituksen (”Kevyellä kuormalla”). Siinä käsiteltiin mielen kaipausta palata ”normaaliin”, ja miten se olisi huonoin tai hyödyttömin lopputulos tästä Koronavaikutuksesta, miten paluu normaaliuteen riistäisi meiltä mahdollisuuden luoda maailmaamme uusiksi. Kesäkuun 2020 täysikuu demonstroi mihin huomio kannattaa kääntää kun haluaa hyödyntää tässä tarjoutuvia mahdollisuuksia.

Täysikuun akseli Kaksosista Jousimieheen kuvaa kasvamista triviaalisen tietämisen tarpeesta kohti tietoista päätöstä mihin valitset luottaa, kohti sitä miten tietoisesti valitset jalostaa sellaisia uskomuksia jotka edistävät sinun kasvuasi ja kehitystäsi. Internet itsessään on tyypillinen demonstraatio triviaalisen tietämisen tarpeesta: kaikki exhbitionistinen tieto aivan sormenpäittesi ulottuvilla, ja kuitenkin vain hyvin pieni tai olematon osa siitä hyödyttää sinua millään aidolla tavalla. Tietoinen valinta sen suhteen minkälainen fokus palvelee sinun kehitystäsi, ennen kuin sormesi painavat Enter-näppäintä hakukonesivulla, olisi demonstraatio tämän akselin Jousimies-päästä, missä kesäkuun täysikuu sijaitsee.

Näissä raameissa, tämän täysikuun aikana, kolme ”retro”-planeettaa esittävät tanssiaan: askel-eteen-kaksi-askelta-taakse jne. Planeetan sanotaan olevan ”retrograde” -tilassa silloin kun se näyttää liikkuvan taaksepäin. Tosiasiassa planeetat jatkavat koko ajan kiertämistä samaan suuntaan joten tämä peruuttaminen on nimenomaan näennäistä. Jokin asia minkä olet unohtanut hoitaa TAI mikä yllättäen on herättänyt kiinnostuksesi, on ”kaapannnut” sinun huomiosi. Tunnet halua peruuttaa hiukan tutkimaan sitä tai hoitamaan asian loppuun – vähän kuin olisit kävellyt ulos talosta autollesi ja tajuat että auton avaimet jäivät keittiön pöydälle, ja palaat hakemaan niitä. Astro-loogisessa mielessä tämä demonstroi karmallista keskeneräisyyttä, joka sinun on tarkoitus huomioida ja hoitaa, tavalla tai toisella, tässä kohtaa. Nämä kolme ”retro”-energiaa ovat Venus, Saturnus ja Jupiter.

Venus on ”virya” eli solutason elinvoimaisuus ja tietoisuus arvoista, tietoisuus siitä mitä valitset pitää arvossa. Auringon ja Kuun ja Rahun vaikutuksen alaisena Venus tuottaa armotonta myötätuntoa, kykyä Ylistää epäsovinnaisia ja ennakoimattomia vaikutteita, jotka auttavat sinua löytämään maailmasta tarvitsemaasi ravintoa ja tukea – varsinkin leikkimielisestä uteliaisuudesta ja innovatiivisesta kommunikoinnista koska Venus sijaitsee Kaksosten merkissä. Näissä asioissa on jotain keskeneräistä tai inspiroivaa karmaa joka kaappaa huomiosi ja provosoi havahtumista sisältäpäin limbiseltä eli aivojen keskialueelta käsin eli liittyy erilaisten tunnetilojen heräämiseen. Voit tutkia tätä kiinnittämällä huomiota sosiaaliseen verkottumiseen, siihen mitä toivot sinulle elämästä jäävän käteen, partneri- ja avioliitto- tai asiakassuhteisiin.

Saturnus on vastuuntunto, pitkäikäisyys, sekä elämän perusasioiden realistinen huomiointi. Saturnus on vahvasti omassa huoneessaan vailla ulkopuolisia vaikutteita, se demonstroi tarkkailijan tilan ottamista ja kärsivällisyyttä. Saturnus pystyy tarjoamaan ajattelun syvyyttä, avomielisyyttä ihmisten globaalia yhteisöä kohtaan, yleisen hyvinvoinnin kehittämistä sekä tieteellistä teknologiaa koska Saturnus on Vesimiehen merkissä. Näissä asioissa on jotain vielä toistaiseksi ratkaisematonta tai kiehtovaa joka kaappaa huomiosi ja keinuttelee tasapainoa kallon juuressa sijaitsevasta kitaluusta käsin; tämä on osteopaattien hyvin tuntema rakenne joka voi tuottaa oireilua pään, niskan, leuan ja silmien alueella. Voit tutkia tätä kiinnittämällä huomiota siihen miten kommunikoit ja ilmaiset omia halujasi ja testaat omia rajojasi.

Jupiter on ”viisaus antaa ilon” joka ohjaa meitä armollisuuden ja anteeksiannon kokemukseen, dharman totuudesta syntyvään hyvinvoinnin kasvuun; ja tällä hetkellä, kuten aikaisemmissa artikkeleissa kirjoitin, tämän totuuden arvostaminen on heikoimmillaan ihmiskunnan historiallisen evoluution näkökulmasta. Saturnuksen vaikutuksen alaisena, Jupiter auttaa ihmistä samanaikaisesti sekä henkistymään sisäisesti että hoitamaan ulkoisia kriisitilanteita tarkoituksenmukaisella tavalla – varsinkin siinä missä tarvitaan tervejärkisen realistista asennetta materiaalisten rakenteiden organisoimiseksi. Näissä asioissa on jotain vielä keskenkasvuista ja tarvitsevaa mikä kaappaa huomiosi ja huojuttaa maailmaasi selkärangasta käsin mistä eri puolille haarautuva keskushermosto voi herättää vaihtelevia oireita hyvin eri puolilla fyysistä kehoa. Voit tutkia tätä siinä miten pyrit luomaan itsellesi mukavuutta ja hyvinvointia elämässä, ja miten haet vastausta kysymykseen ”kuka minä olen?”

Näiden tietoisuuden kehityshaasteiden huomiotta jättäminen pyrkii nostamaan esiin asioiden varjopuolia: mielen sekavuus ja keskittymiskyvyn puute, taipumus hämmentyä helposti elämän tilanteiden edessä, taipumus takertua periaatteisiin siinä missä kannattaisi harjoitella joustavuutta ja rentoa asennetta.

Edellä mainittujen asetelmien lisäksi Kuu ja Mars muodostavat tärkeän joogan missä ne ovat 4/10 suhteessa toisiinsa. ”4” on sisäinen yksityisyys ja ”10” on ulkoinen julkisuus; julkinen rooli on konfliktissa yksityiselämän kanssa, syntyy jännite sen välillä mitä maailma haluaa sinun tekevän ja mitä itse haluat tehdä.

Yhteenveto

Karmalliset siunaukset hakevat meiltä tietoisesti valittua ylistämistä: miten oppia valitsemaan tietoisesti oman mielen fokus, miten tasapainottaa tiedostavaa tarkkailua ja tervejärkistä materiaalista organisoimista, jotta pystymme hyödyntämään mahdollisuuksia luoda maailmaamme uusiksi. Omassa henkilökohtaisessa horoskoopissasi, pistä merkille miten edellä kuvatut asiat nousevat kohdattavaksi seuraavilla alueilla; jos sinulla on…

Nouseva merkki Oinas ; tai olet syntynyt 21.3 – 20.4. välisenä aikana: uskomukset, neuvojen antaminen ja vastaanottaminen.

Nouseva merkki Härkä ; tai olet syntynyt 21.4. – 21.5. välisenä aikana: krooniset vastoinkäymiset tai vaivat, myös taipumus takertua asioiden torjumiseen, elämän muutostilanteiden ja kriisien käsittely.

Nouseva merkki Kaksoset ; tai olet syntynyt 22.5. – 21.6. välisenä aikana:
Harmonian ja tasapainon hakeminen ihmissuhteissa ja kanssakäymisessä.

Nouseva merkki Rapu ; tai olet syntynyt 22.6. – 22.7. välisenä aikana: kyky palvella, ja kyky kohdata torjuntaa ja vastustusta.

Nouseva merkki Leijona ; tai olet syntynyt 23.7. – 23.8. välisenä aikana: itseluottamus johtamiskyky, miten tarjoat persoonallasi esimerkkiä jota muiden on hyvä seurata.

Nouseva merkki Neitsyt ; tai olet syntynyt 24.8. – 22.9. välisenä aikana: emotionaalinen herkkyys, turvallisuudentunne ja kotiolosuhteet.

Nouseva merkki Vaaka ; tai olet syntynyt 23.9. – 23.10. välisenä aikana: kommunikointi, ympäröivän maailman tutkiminen käsillä tekemisen kautta.

Nouseva merkki Skorpiooni ; tai olet syntynyt 24.10. – 22.11. välisenä aikana: toimeentulo ja käteisvirta, ruokavalioon ja puheeseen liittyvät asiat.

Nouseva merkki Jousimies ; tai olet syntynyt 23.11. – 21.12. välisenä aikana: minätunto ja itsetunto, oman elämänpolkusi kulkeminen ja oman totuutesi eläminen.

Nouseva merkki Kauris ; tai olet syntynyt 22.12. – 20.1. välisenä aikana: laske irti, ole hiljaa rauhassa, rentoudu elämän virtaukseen.

Nouseva merkki Vesimies ; tai olet syntynyt 21.1. – 18.2. välisenä aikana: itsenäiset innovatiiviset ajatukset, tieteellinen ja yhteisöä huomioiva ajattelu.

Nouseva merkki Kalat ; tai olet syntynyt 19.2. – 20.3 välisenä aikana: tervejärkinen ja tarkoituksenmukainen suhtautuminen uraan ja ammattiin, pitkän tähtäimen ennakointi.

Chaya Lila – Varjojen leikki

Aivojen toiminnan on ymmärretty suuntautuvan kahdella tavalla. Vasen aivopuolisko tuottaa enemmän loogista, rationaalista, matemaattista ja tieteellistä lähestymistapaa; oikea aivopuolisko tuottaa enemmän intuitiivista, tunneperäistä, luovaa ja taiteellista tilan havaitsemista. Ne joilla oikean aivopuoliskon toiminta on kehittyneempää, lähestyvät elämää laajemmasta näkökulmasta käsin. Näin usein naisilla, joiden tehtävä ihmisen evoluutiossa on synnyttää, ravita ja ylläpitää elämää, sekä elvyttää ja tervehdyttää sitä. Naisellinen lähestymistapa voi olla vähemmän kehittynyt huomion rationaaliseen keskittämiseen; äärimmäisissä tapauksissa tästä voi syntyä väittelyn- tai riidanhaluinen persoonallisuus jossa asenteet ja reaktiot pohjautuvat lähinnä järjenvastaiseen tai suhteettomaan ajatteluun, enemmänkin mieltymyksiin  tai mielenilmauksiin kuin faktoihin. Vasemman aivopuoliskon hallitsevuus motivoi pyrkimystä luonnon rationaaliseen hallitsemiseen, perinteisesti enemmän miehinen taipumus. Vahvistuneen energisyytensä ja aggressivisuutensa ansiosta mies päätyy usein parisuhteessa käsittelemään ulkomaailmaa koskevia asioita. Oikeaa aivopuoliskoa paremmin käyttävä pitää peräsintä ja ohjaa suuntaa, vasempaa aivopuoiskoa käyttävä soutaa venettä eteenpäin. Avaramman näkökulman omaava nainen on usein paremmin vastuussa pariskunnan elämän yleisistä suuntaviivoista. Mies voi helposti tukahduttaa itsessään oikealle aivopuoliskolle tyypillisiä toimintoja, jos feminiinit ominaisuudet kuten tunneherkkyys ja vaistomaisuus tekevät hänen olonsa epämukavaksi. Kun oikean aivopuoliskon toiminnot ovat kunnolla kehittyneet, ihmisessä esiintyy kykyä luovaan toimintaan, kykyä tunteiden kohtaamiseen, rakkauden ilmaisemiseen ja vastaanottamiseen, sekä kykyä kauneuden kokemiseen ja tunnistamiseen. Kehittyneimmässä muodossaan oikea aivopuolisko toimii ihmisen muusana, inspiraation lähteenä ja oppaana havahtuneen tietoisuuden kokemiseen. 

Se minkä kokemista tukahdutamme tai kiellämme itsessämme, projisoidaan “varjoina” partneriin ja toisiin ihmisiin. Jokaisessa parisuhteessa touhuaa neljä eri hahmoa. Kaksi sellaista joista kumpikin ovat tietoisia, ja kaksi sellaista joita ei tiedosteta ja jotka projisoidaan  toiseen. Eli – se mitä minä olen ja se mitä sinä olet, sekä se mitä minä kuvittelen sinun olevan ja se mitä sinä kuvittelet minun olevan. Kannattaa kysyä itseltään – kenen kanssa milloinkin keskustelen? Ihanteellisessa tapauksessa, kun nämä tiedostamattomat osat projisoidaan toiseen, ne tuottavat tapahtumia jotka vievät yhteistä kasvua eteenpäin; ne saavat meitä kehittämään itsessämme sen mitä koemme että meistä puuttuu. Kokonaisuutemme eheytyy. Kun tämä prosessi tukkeutuu tai estyy rajoittavien uskomusten ja tottumusten ansiosta, projisoiminen johtaa toistuvaan sarjaan vahingollisia suhteita. Emme ymmärrä miten projisoimme toisiimme omia rajoituksiamme ja ahdistustamme. Aina kun huomaat syyttävästi jotain toista ihmistä tai olosuhteita, mistä hyvänsä mikä sinua turhauttaa tai ahdistaa – silloin sinulta on jäänyt huomaamatta miten oma turhautumisesi ja pettymyksesi kumpuaa omasta sisimmästäsi ja heijastuu ulospäin toiseen. Vajavainen käsitys omasta arvosta ja siitä seuraava avuttomuuden kokemus on se mitä projisoimme ulospäin, vähättelemällä tai tuomitsemalla toisia. Se mitä todellisuudessa tapahtuu on: toiset ihmiset tai elämän olosuhteet tarjoavat meille mahdollisuuden tunnistaa oma sisäinen arvottomuuden tunteemme. Jos tätä ei tunnisteta, mikään suhde ei kestä tämän projektion tuhoisaa voimaa.

Kun olimme lapsia, monille meistä ainut vaihtoehto selvitä ympäristön vaatimuksista ja paineista oli kätkeä osia siitä mitä aidosti olimme. Opimme ostamaan hyväksyntää ja rakkautta olemalla sisäsiistejä. Asiat jotka opimme kätkemään itsestämme, muuttuivat alitajunnan kellarin pimeydessä laahustaviksi varjoiksi. Nämä ominaisuudet ja taipumukset eivät saaneet koskaan mahdollisuutta kehittyä ja kasvaa. Niihin sisältyy lukuisia persoonallisuutemme osia jotka kaipaavat yhä hyväksymistä ja tunnustusta. Olemme oppineet julmalla kädellä tuomitsemaan näitä osia itsestämme, mieluummin syömme rautanauloja kuin alamme tutkimaan omaa haavoittuvaisuuttamme. Haluamme että muumiot pysyvät hiljaa haudassaan eikä vaeltele öisin unissamme. 

Mutta meidän varjomme sisältävät paljon kauniita ja arvostamisen arvoisia asioita ja ominaisuuksia, jotka eivät ole koskaan saaneet mahdollisuutta kehittyä ja ilmentyä, koska niille ei ollut tilaa ulkoisessa elinympäristössämme. Olemme lapsuudessa automaattisesti tukahduttaneet ne uinuvat kyvyt ja piilevät ominaisuudet joille emme saaneet ympäristöltä  tukea. Tämä voi olla hyvin suuri osa siitä mitä sinä todella aidoimmillasi olet, ja voit olla. Tämän vuoksi henkisen  tiedostamisen kyky on aikuisiässä harvinaisempaa, ja opimme kuvittelemaan että havahtuminen on jotain mikä meidän täytyy tekemällä suorittaa. Varhaislapsuudessa monet ovat kykeneviä näkemään ja kohtaamaan elementaaleja, luonnonhenkiä, henkisiä olentoja, enkeleitä, deevoja… mutta jos aikuiset heidän ympärillään pilkkaavat tai vähättelevät tätä kaikkea, niinajan myötä lasten näkemisen kyky vaimenee. 

Varjot edustavat niitä osia joita olemme tukahduttaneet itsessämme, osia jotka olemme opetelleet unohtamaan. Enimmäkseen koemme niitä siinä miten projisoimme ne toisiin, silloin kun ne nostavat meissä päätään. Se  mikä toisissa ärsyttää meitä, on kaikki sellaista mitä olemme tuominneet itsessämme ja omassa universumissamme. Varjoa ei pysty kuitenkaan koskaan täysin tukahduttamaan eikä hävittämään. Ainut tapa parantaa varjo on lakata tuomitsemasta sitä, hyväksyä se, syleillä sitä. Kehittyvän sielun on lopulta otettava vastaan kaikki omat tukahdutetut halunsa, tarpeensa ja tunnetilansa. Kehittyvän sielun on lopulta kuitenkin suostuttava haluamaan sitä mitä hänen kuuluu haluta. Niin kauan kuin tätä ei tapahdu, suurin osa meidän energiastamme on lukittuna alitajunnassa keskenään taistelevien ristiriitaisten halujen ja pyrkimysten konfliktiin; elämä jatkuu epäharmonian vallassa. Tämä varjojen konflikti on se mitä projisoimme ulospäin toisiin. 

Oman sisäisen pimeyden kohtaaminen edellyttää rohkeutta ja nöyryyttä. Usko ja luottamus on hyödyllinen apuväline: kun uskot että pystyt ilman uhkaa tai vaaraa avaamaan sisäisiä lukittuja komeroita, voit alkaa eheyttämään tukahdutettuja persoonan osia ja lakata projisoimasta pelkojasi ja halujasi toisiin. Ilman Ascensoimisen tarjoamaa luonnollista prosessia tämä voi tuntua kivuliaalta: joillekin meistä on tarpeen järkyttyä  siitä kun näemme itsemme sellaisena kuin todella olemme, sen sijaan että pysymme unessa omissa kuvitelmissamme – siitä alkaa matka kohti eheytymistä ja havahtumista. Mitä hyvänsä tarvitaan, se on edellytys todellisen vapauden löytämiselle. Oleellinen kysymys on kuinka pian pystyt aloittamaan, ei se pitäisikö sinun aloittaa. Tuhannen kilometrin matka alkaa yhdestä askeleesta. Ja matkaan on lähdettävä, kun haluamme välttää tukahtumisen omiin varjoihimme. Hetki on NYT.

Ascensoimisen avulla kaikki alitajunnan tukahdutetut alueet voidaan vaivattomasti, harmonisesti ja armollisesti avata ja Äärettömän Valon rajattoman ymmärryksen parantavalle voimalle. Tämän avulla prosessi, joka muuten voi tuntua hitaalta vaikealta, muuttuu inspiroivaksi ja jännittäväksi seikkailuksi oman elämän tuntemattomaan, ikuisen ilon alkulähteelle.

Alkuperäinen artikkeli ”The Shadow”, kirj. MSI

Tapas

Sopeutuminen Koronaviruksen aikaansaamaan olotilaan nostaa esiin ja korostaa tarvetta ymmärtää, mitä tarkoittaa Tapas, joka on yksi Patanjalin joogasutrien niyama eli itsensä tarkkailun apuväline.

Tapas on Patanjalin joogasutrissa kolmas niyama. Tapas on sanskriittia ja sen käännöksiä ovat: ”sisäinen intensiivinen tuli” sekä ”henkinen askeettinen itsekuri.” Hengen tuli joka polttaa pois havahtumisen tiellä olevat esteet ja tukokset. Harjoittamalla tapas-asennetta ihminen puhdistaa mieltä rajoittavat uskomukset ja aistihavaintoja vääristävät väärinymmärrykset.

Tapas itsessään voidaan kuitenkin helposti ymmärtää väärin. Tulisen intensiteetin ja askeettisen itsekurin ymmärretään usein tarkoittavan pakottavaa suorittamista, tarvetta puskea itseään oman sietokykynsä rajalle tai siitä yli. Niinkuin pyrkisit hikoillen ja kivuliaasti pitämään jooga-asentoa johon vain vaivoin pystyt vääntäytymään.

Mutta.

Itsekuri ja intensiteetti EI tarkoita että pitäisi yrittää suoriutua jostain mikä on vaikeaa. Itsensä piiskaaminen ei ole sitä askeettisuutta eikä itsekuria mitä tapas tarkoittaa. Päinvastoin. ”Askeettisuus” tarkoittaa minimalismia, sitä että ei tehdä mitään turhaa, ei pyritä mihinkään ylimääräiseen vaan pitäydytään oleellisissa perusasioissa. ”Itsekuri” tarkoittaa itse tietoisesti valittua kurinalaisuutta sen suhteen, että toistaa valitsemaansa harjoitusta yhä uudestaan, kerta toisensa jälkeen, päivästä toiseen, niinkuin hampaiden pesu. Itsekuri on itse valittua peräänantamattomuutta jonka ansiosta antautuu tekemään valitsemaansa harjoitusta säännöllisesti ja toistuvasti, silloinkin kun mieliteot houkuttelevat tekemään jotain muuta – koska olet tiedostanut harjoituksen tekevän sinulle hyvää. ”Intensiivinen sisäinen tuli” ei tarkoita sitä että puoliväkisin puskemalla pitää saada hiki pintaan, ja vauhti päälle suorituksessa; sinä et itse ”kuumenna” itseäsi tuliseksi, vaan ”tuli” on jotain mikä syttyy sisimmässä sen seurauksena miten olet ”askeettisella itsekurilla” valinnut toistaa harjoitusta yhä uudestaan ja keskittyä sen toistamisessa olennaisiin perusasioihin ja karsia kaikki turhat odotukset pois. Tämän seurauksena syttyy sisimmässä ”tuli” joka synnyttää mielessä vahvan fokuksen, tämä fokus kohdistuu havahtumista rajoittaviin tukoksiin ja alkaa polttaa niitä lasersäteen lailla pois. Sinä pääset kokemaan tämän esteiden sulamisen ja murenemisen siinä miten mieli selkeytyy ja tietoisuus avartuu – ei välttämättä siinä kohtaa missä teet harjoitusta, usein tiedostat vasta myöhemmin että näin on päässyt käymään. Syntyy fokus jonka avulla voit pysyä vakaasti omassa hengityksessäsi ja tarkkailla mitä sinussa nousee kun pidät valitsemaasi asanaa eli jooga-asentoa. Mutta syvemmällä tasolla ”asana” tarkoittaa myös asennetta; tapas-harjoittamisen kautta sinussa syttyy fokus jonka avulla pysyt vakaasti hiljaa oman itsesi tiedostamisessa ja voit tarkkailla mitä sinussa nousee kun pidät yllä valitsemaasi asennetta.

Tapas -tulisuutta voi tasapainottaa joogasutrien ensimmäisellä yamalla joka on ahimsa. Ahimsa ymmärretään ulkoisena väkivallan puuttumisena, mutta tämäkin tulee ymmärtää sisäisenä asenteena: valitset suhtautua omaan tapas-harjoitukseesi vailla julmuutta, vailla pakottamista, eli vailla väkivaltaa. Toisin sanoen: olet armollinen itsellesi. Tee sen mukaan ja niissä raameissa mikä sinulta onnistuu yrittämättä väkisin. Itseäsi kohtaan, omia tavoitteitasi kohtaan, omia odotuksiasi ja omaa suorituskykyäsi kohtaan ole myötätuntoisen armollinen. Sen sijaan että yrittäisit suorittaa tai suoriutua, sen sijaan että pyrkisit vääntämään itsestäsi mahdollisimman paljon irti – käytä askeettista itsekuria siihen että toistuvasti palautat mieleesi mikä onkaan sinun päämääräsi, mikä on tavoite johon pyrit harjoituksen toistamisella. Annat sen vain palata mieleen ja käväistä mielessä – mutta teet sen toistuvasti ja askeettisesti karsimalla siitä pois kaiken turhan eli et anna turhien ajatusten häiritä sitä hetkeä. Se hetki jolloin annat päämääräsi käväistä mielessä on vain muutaman sekunnin mittainen, joten tämä ei ole edes vaikeaa. Sen jälkeen käytät itsekuria siihen että toistuvasti, yhä uudestaan, alat pikkuhiljaa kallistumaan tavoitetta kohti, niinkuin kasvi joka kallistuu kohti nousevan auringon paistetta. ET venytä ETKÄ kurkota, vaan annat itsesi taipua lempeästi kohti sitä miten voisit päästä kokemaan tuota asiaa… hitaasti, rauhallisesti, tietoisena joka hetkestä. Niin pitkälle kuin se tässä hetkessä on sinulle mahdollista. Siinä missä tulee raja vastaan, et yritä puskea sen yli väkisin; armollisena itsellesi, kokeilet onko minkään missään määrin mahdollista ANTAA venyä tuon rajan yli ilman että yltyvä suorittamisen tuska ja kipu vie kaiken huomion… pistät vain merkille missä rajasi tällä kertaa kulkee, ja annat itsesi vetäytyä takaisin. Siinä se. Ei yhtään enempää, tällä kertaa. Näin tänään, ja huomenna jotain muuta.

Toinen millä voit tasapainottaa tapas-intensiteettiä on toinen niyama eli santosha: samalla kun annat harjoitukselle sen vaatiman ajan ja olet armollinen itsellesi sen onnistumisen suhteen … ole läsnä ja elä täysin tätä hetkeä, nauti siitä mitä sinulla on ja mitä sinä olet juuri tässä, juuri nyt; vertaamatta siihen mitä oli eilen, kuvittelematta mitään siitä mitä voisi olla huomenna. Antaudu elämään sitä mikä tässä hetkessä tapahtuu, ja valitse olla onnellinen, tarvittaessa jopa siitä huolimatta.

Kevyellä kuormalla

Mikä on tämä mikä meitä on kohdannut? Virus, kyllä. Sellaisenaan siihen ei sisälly mitään moraalista kannanottoa. Mutta se on kyllä paljon enemmänkin kuin vain virus… se on pistänyt maailman valtarakenteet polvilleen tavalla mihin mikään muu ei ole pystynyt. Mielemme säntäilee vielä edestakaisin, kaivaten paluuta ”normaaliin,” yrittäen sitoa tulevaisuutta menneisyyteen ja yrittämällä kieltää murtokohdan. Mutta murtuma on tosiasia, sauma on ollut valmis repeämään. Ja epätoivon keskellä meille tarjoutuu mahdollisuus ajatella uusiksi tuomiopäivän rakenteet jotka olemme pystyttäneet itsellemme. ”Paluu normaaliin” olisi pahinta mitä voi tapahtua. Historiallisesti, pandemiat ovat pistäneet ihmiset murtautumaan ulos menneisyytensä malleista ja ajattelemaan maailmansa uusiksi. Näin myös tällä kertaa. Tämä tapahtuma on portaali, kahden maailman välinen portti. Voimme valita kulkea siitä, raahata perässämme oman pelkomme, vihamme ja ennakkoluulojemme raatoja, omaa ahneuttamme, tietovarastojamme ja kuolleita ideoita, jättäen taaksemme kuolleet joet ja savuiset taivaat. Tai voimme kulkea kevyesti, vähäisellä kuormalla, valmiina manifestoimaan uudenlaista maailmaa. Ja valmiina sekä näkemään vaivaa että taistelemaan sen puolesta.

Arundhati Roy; Forest of Eyeblinks Newsletter, May 2020

Täysikuu 2020 toukokuu

Tattva Shastra

Tämän kuun artikkelissa kokeilen hiukan uutta lähestymistapaa. Veda-astrologiassa tähtimerkkien alueita kutsutaan nimellä ”Rashi” joka tarkoittaa ”karman keko.” Se on varastoitu kooste karmallista energiaa, joka usein vain uinuu taustalla odottaen sopivaa aktivointia. Kun kohdalle osuva ajankohtainen asia aktivoi sen niin Rashin energia herää ja alkaa värjäämään tietoisuutta ja elämänkokemusta. Tähtimerkkejä eli Rasheja on 12 kappaletta. Kun jokin asia tai haaste on tarkoitus kohdata elämässä, se voi nousta esiin kahdellatoista eri tavalla. Tai, katsottuna toisesta näkökulmasta: jotta saat minkä hyvänsä haasteen lopullisesti ratkaistua, se on tarkoitus kohdata elämän kuluessa kahdestatoista eri näkökulmasta, ja elämänkaaren tapahtumien aikataulut on ajastettu tuottamaan nämä 12 eri mahdollisuutta.

Jokainen Rashi on sekoitus useista ominaisuuksista. Yksi näistä on sanskriitinkielellä Tattva joka tarkoittaa elementaalista energiaa. Kun jokin asia aktivoituu tietyn Rashin kautta, se voi tuottaa elämässä ”tulisia” tai ”vetisiä” tai ”ilmavia” tai ”materiaalisia” kokemuksia. Tämänhetkisen Korona-pandemian esiin nousuun liittyy Jupiter ja Saturnus yhdessä Shivapisteen kanssa Kauriin merkissä – joka tuottaa hyvin ”materiaalisesti” korostuneen energian. Taustalla vaikuttava pyrkimys provosoi maallisia ja materiaalisia rakenteita muuttumaan ja uudistumaan, provosoi ihmisiä organisoimaan elämän infrastruktuuria ja rakenteita uusiksi. Tyypillistä ”maa” elementtiä, ja Kauris on maa-energian aktivoiva eli prosesseja käynnistävä muoto. Toukokuun 2020 täysikuun aikana Aurinko, joka on ”Suuri Sielu” eli henkisen ykseyden tietoisuus, loistaa Härän alueelta käsin – korostaen lisää ”maa”-elementtiä eli materiaalisen vakauden turvaamista. Samaan aikaan Venus vaikuttaa Kaksosten merkistä käsin: Venus on DNA-tason immuniteetin voima ja Kaksoset ovat erilaisten vaihtoehtojen tutkimista kokeilevan testaamisen kautta, eli elämän laboratorio – tämä on vahvasti ”ilma” -elementtiä korostava ilmiö. Täysikuu itsessään on ”mielen peili” eli ihmisen tunne/aisti-tietoinen mieli joka pyrkii hakemaan yhteyttä ja kontaktia ja ymmärtämään kokemuksia tämän täysikuun aikana Skorpioonissa. Skorpiooni nostaa kaikki irrationaaliset pelot tarkasteltavaksi ja kyseenalaistettavaksi – tämä on hyvin ”vetisesti” korostunut ilmiö. Mistä sitten löytyy neljäs elementti-energia, mistä ”tuli”-energia löytyy tämänhetkisen elämäntilanteen keskellä? Vedassa ”tuli” tuottaa tietoisuutta hengen sisäisestä liekin palosta… jätän teidän päätettäväksenne mistä sitä voi löytää.

Seuraavien kuvausten avulla voitte miettiä mihin teidän oma arkinen elämänkokemuksenne nykytilanteessa asettuu.

Nouseva merkki Oinas ; tai olet syntynyt 21.3 – 20.4. välisenä aikana: luontaisesti tulinen itsenäisyyden ja inspiraation tarpeen korostuminen… siitä käsin, raivaa omaa ainutlaatuista elämänpolkuasi enemmän ilmavaan sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vastavuoroisuuteen.

Nouseva merkki Härkä ; tai olet syntynyt 21.4. – 21.5. välisenä aikana: luontainen pyrkimys takertua materiaalisen vakauden turvaamiseen… siitä käsin olet erityisen lahjakkaassa asemassa virtaamaan elämän syvien vesien mukana ja kohtaamaan sieltä nousevaa totuutta silmästä silmään.

Nouseva merkki Kaksoset ; tai olet syntynyt 22.5. – 21.6. välisenä aikana: luontaisesti ilmava uteliaisuuden ja kommunikaation korostuminen… siitä käsin, etsi tietoisuuden tulta ja horjumatonta luottamusta ihmisyyden prosessin kehittymiseen.

Nouseva merkki Rapu ; tai olet syntynyt 22.6. – 22.7. välisenä aikana: luontaisesti vetinen turvallisuuden ja hoivatuksi tulemisen tarve… siitä käsin, olet erityisen lahjakkaassa asemassa ymmärtämään miten kehittää ja ylläpitää materiaalisen elämän konkreettisia rakenteita.

Nouseva merkki Leijona ; tai olet syntynyt 23.7. – 23.8. välisenä aikana: luontaisen tulinen itsekeskeisen ilmaisun ja itsetärkeyden korostuminen… siitä käsin, johda toisia luomaan innovatiivisia tapoja sosiaaliseen verkottumisen ja yhteiseen kasvuun.

Nouseva merkki Neitsyt ; tai olet syntynyt 24.8. – 22.9. välisenä aikana: luontaisesti maanläheinen pyrkimys kitkeä ja karsia rikkaruohoja ja yrittää pitää elämän langat kontrollissa… siitä käsin, hyppää suoraan elämän veden virtaan ja kellu sen mukana eteenpäin.

Nouseva merkki Vaaka ; tai olet syntynyt 23.9. – 23.10. välisenä aikana: luontaisesti ilmava diplomaattinen pyrkimys säilyttää harmonia myötäilemällä toisia… siitä käsin, käänny etsimään oman inspiraation sisäistä tulta. Ja seuraa sitä, ehdoitta.

Nouseva merkki Skorpiooni ; tai olet syntynyt 24.10. – 22.11. välisenä aikana: luontaisesti vetinen taipumus navigoida elämän syvien virtausten mukaan… siitä käsin, hae rantaviivaa ja astu jalkasi tukevalle maankamaralle.

Nouseva merkki Jousimies ; tai olet syntynyt 23.11. – 21.12. välisenä aikana: luontaisesti tulinen taipumus julistaa omaa totuuttasi kaikkien opittavaksi… siitä käsin, salli ilmavan uteliaisuuden puhaltaa sinua tilanteesta toiseen ja keskity kuuntelemaan mitä toisilla on sanottavana.

Nouseva merkki Kauris ; tai olet syntynyt 22.12. – 20.1. välisenä aikana: luontaisesti materialistinen tarve pitää rakenteita kasassa millä hinnalla hyvänsä… siitä käsin, salli vetisten tunnetilojen imeytyä sisään kaikista halkeamista ja rakosista ja murtaa sen mikä on jo aikansa elänyttä. Me kaikki olemme globaalisti erityisen edullisessa asemassa tällä hetkellä toteuttamaan juuri tätä, näinä aikoina.

Nouseva merkki Vesimies ; tai olet syntynyt 21.1. – 18.2. välisenä aikana: luontaisen ilmava irrallisuuden ja etäisyyden pitäminen ja rationaalinen takertuminen periaatteisiin… siitä käsin, puhalla henkiin kirkkaasti palava tietoisuus omasta ainutlaatuisesta tavasta tuoda itseäsi esille. Ole rohkeasti näkyvä.

Nouseva merkki Kalat ; tai olet syntynyt 19.2. – 20.3 välisenä aikana: luontaisesti vetinen taipumus kellua ja lillua äärettömyyden aalloilla ilman minkäänlaisia rajoja… siitä käsin, työnnä kätesi kyynärpäitä myöten multaan ja valitse itsellesi puutarha jonka konkreettisesta ja maanläheisestä hyvinvoinnista haluat olla vastuussa, karma-joogan tavoin.

Pääsiäisviesti

Sinun runsautesi Armon tunne antaa elämän,

olkoon Voima läsnä meissä, sitä Ylistän.

Siunaukset voidaan ottaa vastaan niin kuin ne annettu on,

keho on kuori ainoastaan, Tietoisuus on rajoittamaton.

Kiitos Herra herkuista, tässäkin elämässä.

Amen.

Luomisen voima

Kun pystyt ajattelemaan jonkun asian, niin se voi myös olla totta.

Kun valitset, että haluat tuon ajatuksen olevan totta, niin kokemuksesi alkaa muuntua valintasi mukaiseksi – kokemus itsestäsi, elämästäsi, maailmastasi.

Muuttuuko todellisuus ajatuksesi muotoiseksi?

Se mikä on sinun kokemuksesi, on sinulle kokemuksena totta.

Milloin se on totta muille?

Täysikuu 2020 huhtikuu

Tämän huhtikuun täydenkuun näyttämöllä on kolme peluria: haaste ja stressi ja vahvuus.

Ensinnäkin haaste: Jupiter sammuneena Kauriin merkissä. Sielutietoisuus tutkii kokemusta niukkuudesta ja karsimisesta elämän perusrakenteiden suhteen. Jos kyse olisi avaruusaluksesta niin voisin sanoa että elämää ylläpitävät järjestelmät kaipaavat kipeästi virittämistä ja säätämistä.

Toiseksi, Aurinko on Oinaan merkissä on vahvimmillaan: tietoisuus säteilee vahvasti ja elinvoimaisesti. Aurinko on Revati nakshatrassa joka tarkoittaa ylläpitämisen voimaa, luontaista ymmärrystä siitä miten ruokavalio ja ravinto sekä arjen rutiinien säännöllisyys tukevat elämän jatkumista. Tässä on tämän täysikuun vahvuus. Avaruusaluksessa tämä olisi ydinreaktori joka mahdollistaa kaikki muut toiminnat, ja mielen täysikuu heijastaa tätä kokemuksena siitä millaista on matkata ajan ja avaruuden halki avaruusaluksellamme nimeltä Maa.

Kolmanneksi, Saturnus on kotikentällään Vesimiehen merkissä: tietoisuus perustarpeista ja hengissä pysymisestä, varsinkin ihmisten sosiaalisen toiminnan ja verkostojen yhteydessä, tuottaa stressiä joka kampittaa vahvuuden hyödyntämistä ja ymmärtämistä. Saturnus tuottaa Sravana nakshatrasta käsin linjoille krahinaa ja krähinää joka vaikeuttaa kommunikaation ymmärtämistä; rajoittuneet ja pelkoon perustuvat käsitykset inhimillisestä selviämisestä vaikeuttavat ydinvoimamme hyödyntämistä ja käyttöä.

Kauriin merkissä sammuneena oleva Jupiter on yhdessä kartan ”Shiva-pisteen” kanssa – Shiva on Vedassa kosminen energia joka ylläpitää ja purkaa maailmoja. Jupiterin niukkuuden haasteen tarkoitus on osoittaa sinulle itsellesi, missä kohtaa elämässäsi eniten torjut muutosta; tämä on samalla elämänalue missä suostuminen muutoksen voisi tuottaa suurimman parannuksen elämän laatuun. Tämä piste osoittaa ”varjosi”, mitä kohtaa itsessäsi sinun on vaikea kohdata. Paljastamalla omat kyvyttömyyden pelkosi, asetat itsesi alttiiksi ja käynnistät vahvasti uudistavan prosessin. Suomalaisille varsinkin tämä ei ole mitään uutta: juuri juhlistettiin talvisodan päättymistä 80 vuotta sitten, aikaa jolloin koko Suomi on oppinut elämään vahvan säännöstelyn ja niukkuuden kanssa.

Nämä planeetta-asetelmat muistuttavat niitä jotka vaikuttivat ”Espanjan taudin ” nimellä tunnetun pandemian yhteydessä 100 vuotta sitten, kuitenkin tietyllä erolla: 1918 Jupiter ja Shiva-piste Kaksosissa ja Saturnus Leijonassa painottivat enemmän yksilöllisen karman kohtaamista. Juoksuhaudoissa käyty asemasota ja tappavat hygieniaolosuhteet lisäsivät kuolleisuuden kasvua ja väestöluvun karsiutumista. 2020 Jupiter ja Shiva-piste Kauriissa ja Saturnus Vesimiehessä painottavat enemmän kollektiivisen karman kohtaamista; varsinkin rahatalouden ja taloudellisen hyvinvoinnin planeetta Jupiter sammuneena Kauriissa indikoi tämän kokemuksen vaikuttavan enemmän rahatalouteen kuin väestön lukumäärän karsintaan.

Jupiterin asemasta laskettuna, meillä on huhtikuussa myös luovan toiminnan ja työn hallitsija Kaksosten merkissä johon liittyy kommunikaatio, verkkoviestintä ja teknologia. Jo nyt on nähtävissä miten tämänhetkisen tilanteen fyysinen rajoittuneisuus tulee poikimaan moninkertaisesti verkon kautta tapahtuvan yhteistyön, liiketoiminnan ja etätyön kehittymistä. Suuri kansainvälinen graafinen ohjelmistovalmistaja antoi koko ohjelmistonsa ilmaiseksi kolmen kuukauden testikäyttöön kaikille sitä haluaville, optiolla ostaa se itselle 50% alennuksella – ja ilmoittivat samalla palkkaavansa saman testiajan puitteissa 100 uutta graafista etätyöntekijää… enemmän kuin monella graafisella toimistolla on koko elinkaarensa aikana. Aamuradiossa kolmekymppinen miestoimittaja kertoi käyneensä tapaamassa isovanhempiaan ja löysi Hilkka-mummon headset päässä pelaamassa nettipeliä Facebook-ystävänsä kanssa. Kiinasta on pidempään voinut tilata erilaisia hyvän laatuisia tavaroita verkon kautta ilman postikuluja, koska Kiinan valtio on tukenut kansalaistensa elintason nousua maksamalla kansainväliset toimituskulut. Se mikä fyysisesti nyt joutuu karanteeniin, voidaan nykyisellä verkkoteknologian tasolla toteuttaa muilla tavoin. Maailma verkottuu globaalissa mittakaavassa, ja rahan kierto on jo pidemmän aikaa hakenut uusia kanavia jotka olisivat riippumattomia spekulatiivisesta manipuloinnista.

Perusasetelma on siis hyvin selkeä: vaikka ydinreaktori tuottaa vahvaa poltetta, elintoimintojen ylläpitojärjestelmä pätkii ja nikottelee varteenotettavalla tavalla, ja aluksen miehistö näyttää taantuvan varsin rajoittuneisiin ja omituisiin uskomuksiin. Seuraavat kappaleet kuvaavat miten tämä voi ilmetä eri horoskooppien kohdalla.

Nouseva merkki Oinas ; tai olet syntynyt 21.3 – 20.4. välisenä aikana: haasteita uraan, kunnianhimoihin ja vastuuseen liittyvissä elämän rakenteissa, tai maineesi kanssa. Ehkä sinun on vaikea rentoutua. Silloin kun tarvitaan joustavuutta, tunteeton tai haihatteleva fiksoituminen periaatteisiin ovi muodostaa varjon elämässäsi. Etsi vahvuutta olemalla aktiivisesti oma-aloitteinen, ehkä jopa energisen impulsiivinen. Ole oman tiesi kulkija.

Nouseva merkki Härkä ; tai olet syntynyt 21.4. – 21.5. välisenä aikana: tietämiseen ja uskomuksiin liittyviä haasteita. Elämä ei ehkä tunnu niin jalolta ja suurenmoiselta seikkailulta kuin odottaisit. Sisäisen johdatuksen löytyminen voi olla kortilla. juuttuminen syyllisyyteen tai statukseen voi hämärtää arvostelukykyäsi. Jotta löytäisit oman voimasi, etsi sellaista mikä inspiroi ja stimuloi intuitiota, mikä auttaa kääntymään sisäänpäin. Yllätä itsesi, kurkista omien rajoitustesi tuolle puolen.

Nouseva merkki Kaksoset ; tai olet syntynyt 22.5. – 21.6. välisenä aikana: haasteita siinä miten käsittelet elämän muutostarpeita, ja miten kohtaat omia piilotajuisia impulssejasi. Darth Vader -syndrooma. Saarnaaminen ja neuvojen tarjoaminen silloin kun niitä ei haluta, voi tuottaa ärtymystä. Etsi vahvuuttasi olemalla avomielinen ja suvaitsevainen, tukemalla tiimiä ja tovereita. Ilmennä omaa ainutlaatuista näkökulmaasi sen suhteen mitä vapaus, veljeys ja tasa-arvo merkitsevät.

Nouseva merkki Rapu ; tai olet syntynyt 22.6. – 22.7. välisenä aikana: haasteita ihmissuhteissa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Vaikea ymmärtää asioita toisen ihmisen näkökulmasta. TAI näet liian hyvin sekä että, etkä pysty valitsemaan kummankaan puolesta, olet päättämätön. Rajojen puuttuminen tai välinpitämättömyys niiden suhteen, mukaan lukien omat rajasi, voi muodostua stressitekijäksi. Etsi vahvuutta sitoumusten ja vastuiden hoitamisesta, pitämällä asiat järjestyksessä ja toimimalla käytännöllisesti, sitkeästi ja kärsivällisesti.

Nouseva merkki Leijona ; tai olet syntynyt 23.7. – 23.8. välisenä aikana: järjestyksen ylläpitäminen voi olla haaste, samoin se miten pystyt palvelemaan olemalla hyödyksi. huolestuminen voi olla pakkomielteistä, sinun on ehkä vaikea sanoa ”EI.” Jatkuva täydellisen ihmissuhteen tavoittelu voi olla stressitekijä, samoin pinnallisuus tai päättämättömyys. Etsi vahvuutta siinä miten näet elämän suurena seikkailuna jota on tarkoitus kokea eikä kontrolloida – anna elämäsi kertoa hyvä tarina.

Nouseva merkki Neitsyt ; tai olet syntynyt 24.8. – 22.9. välisenä aikana: itseilmaisu voi olla haste, näkemyksiäsi värittää romantisoitu käsitys omasta persoonastasi. Yritys eliminoida ennalta-arvaamattomuus tappaa helposti luovuuden elämästä, ja omahyväinen ”minähän sanoin” -asenne voi muodostua stressitekijäksi. Etsi vahvuuttasi antamalla elämän energian virrata vapaasti, surfaa virtauksella ja luota siihen miten elämä kantaa. Autetaan kumpikin toisiamme.

Nouseva merkki Vaaka ; tai olet syntynyt 23.9. – 23.10. välisenä aikana: mielialojen heilahtelu ja toisten tukahduttaminen huolenpidolla voi tuottaa haasteita. Turvallisuuden tunteminen ja omien vaistojen seuraaminen voi myös olla haasteellista. Varjoksi voi nousta itsekeskeinen luottamuksen puute itseä kohtaan, jolloin jätät toiset siivoamaan asioita sinun jälkeesi eivätkä he pidä siitä. Elämä ei ole satua. Etsi vahvuuttasi ihmissuhteiden tasapainosta ja harmoniasta, suostumalla katsomaan asioita molempien näkökulmasta ja varmistamalla että molemmat hyötyvät tasapuolisesti. Pidä kiinni omista kauneusarvoistasi ja estetiikasta.

Nouseva merkki Skorpiooni ; tai olet syntynyt 24.10. – 22.11. välisenä aikana: kommunikaatio ja oppiminen on haasteiden lähde. Elämä ei ehkä tarjoa siinä määrin jännitystä ja hauskuutta kuin odottaisit. Pystytkö silti kokemaan elämän merkityksellisenä, ja lähestymään sitä huumorilla? Stressitekijäksi voi muodostua tarve puolustaa omaa tonttia tai turvattomuuden tunne joka tekee sinusta yliherkän. Etsi vahvuuttasi maanläheisestä palveluasenteesta, jaa omaa tietämystäsi toisten kanssa ja ilmaise selkeästi missä omat rajasi kulkevat.

Nouseva merkki Jousimies ; tai olet syntynyt 23.11. – 21.12. välisenä aikana: haasteita liittyen elämän mukavuuteen ja helppouteen, siihen miten saat luotua sellaisen materiaalisen ja taloudellisen hyvinvoinnin mitä odotat. Et ehkä ole idealistinen tai naivi, mutta realistisena pysyminenkin voi olla haasteellista. Stressiä voi syntyä siitä jos huomio harhailee, jos jalat eivät tahdo pysyä maassa, jos yrität pitää liian monta rautaa tulessa samanaikaisesti. Löydät vahvuutta rohkeudesta sisäiseen johtajuuteen, ilmaise todellista itseäsi ja elä suurenmoista elämää olemalla toisille tärkeä.

Nouseva merkki Kauris ; tai olet syntynyt 22.12. – 20.1. välisenä aikana: oma persoonasi ja oman tiesi kulkeminen tuottaa haastetta. Ehkä sinun on vaikea olla aloitteellinen tai urhea. Suvaitsemattomuus, henkinen materialismi tai naivius voivat muodostua kompastuskiveksi. Ehkä sinun on vaikea arvostaa niitä mahdollisuuksia mitä elämä sinulle tarjoilee. Etsi vahvuuttasi tunneherkkyydestä ja tunteiden kohtaamisesta, arvostavasta ja toisia tukevasta asenteesta. Luota mielikuvitukseesi, tutki miten pystyt tuntemaan olosi turvalliseksi omassa elämässäsi. Ota elämä henkilökohtaisena asiana, ole itse oman elämäsi keskipisteessä.

Nouseva merkki Vesimies ; tai olet syntynyt 21.1. – 18.2. välisenä aikana: haasteita idealismin ja itsetutkiskelun kanssa, miten onnistuisit löytämään inspiraation ja intuition. Kaiken maallisen hössötyksen keskellä voi olla vaikea tunnistaa mitä on hyvyys, voi olla vaikea saada omaa mielikuvitustasi esiin työsi kautta. Stressiä voi syntyä jos tyydyt olemaan ylimielinen tai odotat kärsimättömästi toisten hoitavan käytännön asiat sinun puolestasi niin ettei sinun tarvitse liata käsiäsi. Etsi vahvuuttasi leikkimielisyydestä ja puheliaasta kommunikaatiosta, tutkimalla monipuolisesti vaihtoehtoisia näkökulmia ja olemalla utelias kaiken suhteen. Nauru pidentää ikää.

Nouseva merkki Kalat ; tai olet syntynyt 19.2. – 20.3 välisenä aikana: haasteita jotka liittyvät ryhmäaktiviteetteihin ja ystäviin, siihen miten onnistut olemaan innovatiivinen ja ajattelemaan suuria ajatuksia. Tiede ja teknologia voi tuottaa päänvaivaa, samoin abstrakti ajattelu ja demokratiaan liittyvät pohdinnat. Varo pettymyksiä tai tarvetta olla marttyyri. Epäkäytännöllinen ja haihatteleva romantisointi voi muodostua kompastuskiveksi. Vältä kriisejä paitsi jos olet ehdottoman valmis ryhtymään toimeen niiden käsittelemiseksi. Etsi vahvuutta omien arvojesi selkeyttämisestä, luo materiaalista vakautta ja jalosta esteettistä makuasi. Suosi hyvin suunniteltua klassista tyyliä, unohda hetken muotivirtaukset.

Täysikuu 2020 maaliskuu

Joulukuussa 2019 Jupiter päätyi Kauriin tähdistössä pisteeseen missä sen energia sammuu. Siitä lähti käyntiin hiukan yli vuoden mittainen ”adharma” -jakso, mikä tarkoittaa totuuden ja luonnonmukaisen järjestyksen poissaoloa. Tätä jaksoa kestää siis vuoden 2020 loppuun, yli USA:n tulevien presidentinvaalien. Kun dharma on sammunut, ihmiset eivät pidä totuutta arvostamisen arvoisena ja reagoivat helposti impulsiivisesti tai pelosta käsin, ahneesti tai narsistisesti egoa korostaen, välittämättä vastuusta. Helpoiten tämä näkyy politiikassa, talouselämässä ja ekonomiassa, sekä modernin uutismedian ja sosiaalisen median ”deep fake” valeviestinnässä.

Aurinko edustaa sitä miten tunnistamme ja samaistumme todelliseen Itseen. Saturnus keskittää huomiota hengissä pysymiseen ja selviämiskamppailuun. Kun Saturnus värjää Aurinkoa, syntyy hyvin rajoittunut käsitys siitä ”kuka minä olen?” Heijastuessaan täysikuuhun tämä rajoittunut minäkuva aktivoi käytännön tarpeita jotka tukevat ego-minän selviämistä. Jupiter/dharma loistaa poissaolollaan joten tämä ”selviämisen tarve” otetaan ”totuutena.” Vahva Mars yhdessä vahvan Saturnuksen kanssa on kuin yrittäisit ajaa autoa polkemalla samanaikaisesti sekä kaasua (Mars) että jarrua (Saturnus). Ketu tuottaa tässä yhdistelmässä taipumuksen krooniseen turhautumiseen.

Tärkeintä tämä on sisäisen tietoisuutemme ja yksilöllisten valintojemme suhteen. Saturnus voi tuottaa erinomaisia tuloksia mutta ei ilmaiseksi: niiden eteen täytyy tehdä työtä. Saturnus on taivaallinen karma joogi, joten työ jota tarvitaan on: kehittää omaa sisäistä kykyä Ylistää elämää ja sen tarjoamia kokemuksia. Joka paikassa missä tunnistat epäoikeudenmukaista kohtelua (dharman puutetta), on tarkoitus oppia kehittämään sisäinen Kiitollisuuden asenne. Tee se mikä on tarpeellista, mutta tässä ei ole kyse suorituksesta vaan sisäisestä tarkkailevasta tiedostamisesta.

Vaikka Jupiter onkin heikkouden pisteessään, se on myös Uttarashada -nakshatrassa eli kuun huoneessa. Sen hallitsijoita ovat Vishvadevat eli Dharman pojat. Uttarashada tarjoaa voimaa saavuttaa ”voitto jota ei voi koskaan kadottaa.” Dharman puute haastaa meitä elämään tyytyväistä elämää ja kokemaan menestystä ja onnea, ylläpitämällä sekä neutraalin tarkkailijan tietoisuutta että kontaktia omaan transkendenttiin olemukseemme, omassa sisimmässämme. Kun olet aidosti se kuka olet, puutteen ja ahdistuksen harhainen ja valheellinen luonne paljastuu automaattisesti.

Seuraavissa horoskoopeissa tutki joko kappaletta joka vastaa omaa nousevaa merkkiäsi, tai kappaletta johon oma syntymäpäiväsi asettuu. Jos nämä ovat eri, lue molemmat ja tutki miten niiden yhdistelmä nostaa dharman haastetta esiin sinun elämässäsi.

Nouseva merkki Oinas ; tai olet syntynyt 21.3 – 20.4. välisenä aikana: Toimi vastuuta kantaen, hoida hommat kotiinpäin. Varo kohtuutonta itsevarmuutta tai ylimielisyyttä. Kehitä menestystä ja sosiaalista asemaa kärsivällisyydellä. Kotiin tai koulutukseen liittyvät asiat voivat tarjota työllistymisen mahdollisuuksia. Talousasiat sujuvat helposti, mielenrauhan eteen voit joutua tekemään ylimääräistä työtä. pistä merkille miten reagoit kilpailuun.

Nouseva merkki Härkä ; tai olet syntynyt 21.4. – 21.5. välisenä aikana:
Ehkä kannattaa tutkia mahdollisuuksia jatkokoulutuksen hankkimiseen, tai johonkin missä sitoudut auttamaan toisia. Sinussa kytee soturihenki joka on valmis puolustamaan sitä mikä on oikein, ja kaipaa kiihkeästi tekemistä jotka voivat sekä antaa sinulle tarkoituksen tunnetta että tarjoavat mahdollisuuden tukea toisia. Jalosta luottamustasi universumiin ja siihen miten elämä kantaa. Talousasiat voivat heilahdella. Helppo ilmaista kiintymystä ja rakkautta.

Nouseva merkki Kaksoset ; tai olet syntynyt 22.5. – 21.6. välisenä aikana:
Hyvä aika kuluttaa rahaa turvallisuuden vahvistamiseen. toteuta muutoksia joilla transformoit oman elämäsi rakenteita. Kiinnitä huomiota raha-asioihin joihin liittyy toisia ihmisiä: kumppanuudet, jaetut varat ja talous, verot, perinnöt, vakuutuskorvaukset, pankkiasiat. Talousasiat voivat heilahdella. Ilmennä omaa auktoriteettiasi ja seuraa miten tavoitteesi toteutuvat suhteellisen vaivattomasti. pistä merkille, missä kohtaa voi ilmetä kohtuutonta tarvetta kontrolloida asioita.

Nouseva merkki Rapu ; tai olet syntynyt 22.6. – 22.7. välisenä aikana:
Ylläpidä sosiaalista vuorovaikutusta ja kehitä luovia ryhmäaktiviteetteja. Ilmaise missä sinun rajasi kulkee, vakiinnuta ja tasapainota ihmissuhteita, selkeytä yhteisiä sopimuksia. Jakso suosii työteliäisyyttä ja tuotteliaisuutta kunhan muistat ottaa aikaa lepäämiseen ja huolehtia omasta hyvinvoinnistasi. Mielipide-eroja tai erimielisyyksiä – ja kuitenkin toimit mieluummin määrätietoisten ja menestyvien partnereiden kanssa. Ehkä kehittyneeseen kommunikaatioteknologiaan liittyvää työtä?

Nouseva merkki Leijona ; tai olet syntynyt 23.7. – 23.8. välisenä aikana:
Raha-asiat ja matkustelu ulkomailla kulkevat käsi kädessä, vahva kontakti kaukaisiin paikkoihin ja vieraisiin maihin. Intuitiosi toimii vahvasti ruoka-valion suhteen. Velvollisuuksien hoitaminen voi vaatia ylimääräistä aikaa; työteliäisyydestä huolimatta työllisyys voi olla pätkätyö-tyyppistä. Ihmissuhteet työasioiden puitteissa toimivat hyvin. Sinussa vaikuttaa taistelijan asenne, erinomainen kyky pompata uudestaan ylös ja jatkaa puurtamista, takaiskuista huolimatta. Ryhdy kasvattamaan koiraa, tee itsellesi ystävä.

Nouseva merkki Neitsyt ; tai olet syntynyt 24.8. – 22.9. välisenä aikana:
Kehitä ja avarra tietoisuuttasi, tällä jaksolla sielusi loistaa spottivaloa suoraan siihen kuka sinä olet. Ole tuottelias, voit kokea menestystä missä hyvänsä mihin valitset ryhtyä. Kokeile luovuuden ilmaisemista fyysisen kehon kautta: tanssi tai kuvanveisto jne. Tai luovuuden ilmaisemista teknisellä tavalla: kirjoittamalla, piirtämällä, ohjelmoimalla jne. Toteuta humanitäärisiä ryhmäprojekteja vallankumouksellisella otteella. Rahan suhteen voit kokea sekä saamista että menetystä; varo spekulatiivisia sijoitusriskejä. Jos olet nainen – pyydä miestä ulos, älä jää odottamaan että mies löytää sinut…

Nouseva merkki Vaaka ; tai olet syntynyt 23.9. – 23.10. välisenä aikana:
Ammatti ja työ jossa käsittelet läheisesti intuitiota ja alitajuntaa, tai ympäristöasioita. Hyvää aikaa tunneterapialle tai avioliittoneuvonnalle. Rahantulo asiakkailta ja muista ulkoisista tulolähteistä. Talo- ja kiinteistöihin tai asunnon vaihtoon liittyy vahvoja teemoja. Pidä huolta kotipesästä. Pidä kulusi kurissa, vakauta rahankäyttösi. Mielenrauhan ylläpitäminen voi olla haasteellista. Sovella ”tee se itse” -asennetta, älä ujostele – ole oman onnesi seppä.

Nouseva merkki Skorpiooni ; tai olet syntynyt 24.10. – 22.11. välisenä aikana: Hyvinvointia ja elämän tarkoitusta. Vahva sosiaalinen tietoisuus, tai kontakti henkiseen polkuun. Kommunikoi asiasi selkeästi ja täsmällisesti, vaikka se tuntuisi välillä haasteelliselta. Ilmaise kohteliaasti ja peräänantamattomasti missä omat rajasi kulkevat, mitä haluat ja mitä et suostu sietämään. Laske irti hämäristä odotuksista, lakkaa takertumasta epäselviin asioihin; varo kohtuutonta itsevarmuutta.

Nouseva merkki Jousimies ; tai olet syntynyt 23.11. – 21.12. välisenä aikana:
Ura ja ammatti johon liittyy monia dynaamisia muutoksia, ehkä radikaalia transformaatiota. Suosi itse itsesi työllistämistä, saatat huomata polttavasi runsaasti rahaa ansaitaksesi vielä enemmän. kohtuuttoman ja liioitellun optimistiset odotukset voivat tuottaa taloudellisia takaiskuja. Pidä huolta perusasioista: raha, puhe, ruokavalio, terveys sekä emotionaalinen tasapaino ja mielenrauha.

Nouseva merkki Kauris ; tai olet syntynyt 22.12. – 20.1. välisenä aikana:
Ihmissuhteissa ja varsinkin kumppanuuksiin liittyvissä asioissa voit kokea elämän tarkoitusta. Leikkimielinen ja rakastava energia virtaa sinussa helposti tällä jaksolla. Käännä huomio sisäänpäin ja ota vastuu siitä kuka todella olet. Rosoinen olemus ja hyvä kestävyys; mekaanista kykyä, ja kykyä luovaan johtajuuteen. Ole tarkkana ennakkoluulojen sekä dogmaattisuuden suhteen.

Nouseva merkki Vesimies ; tai olet syntynyt 21.1. – 18.2. välisenä aikana:
Terapiat ja parantaminen, ja trasnformaatiot joiden kautta murretaan fyysisiä rajoituksia. Ehkä työtä jossa käsittelet toisten ihmisten rahoja tai raha-asioita. Ole tarkka omien kulutustottumustesi ja rahankäyttösi suhteen, vältä tuhlailua. Investoi kodin mukavuuteen. Kehitä henkistä fokustasi meditaatiolla tai hatha joogalla, tai tekemällä töitä omissa oloissasi. Käytä energiaa ja vaivannäköä inspiroivalla tavalla idealistisiin, pyyteettömiin ja luoviin projekteihin.

Nouseva merkki Kalat ; tai olet syntynyt 19.2. – 20.3 välisenä aikana:
Tämä jakso suosii partnerisuhteita, kumppanuuksia ja avioliittoa. Luontainen luottamus Jumalaan tai henkisyyteen auttaa sinua kommunikoimaan viehättävällä ja rakastavalla tavalla. Hyvää aikaa ulkoilma-aktiviteeteille sekä seurusteluun ystävien, ryhmien, verkostojen tai puolison kanssa. Ystävät voivat tarjota sinulle kehittäviä neuvoja vaikka et niitä pyydäkään, tai edes haluaisi. Pohdi elämääsi pidemmän päälle: missä haluat olla 20 vuoden kuluttua? Kärsivällisyys ja peräänantamattomuus auttavat saavuttamaan tavoitteesi.