Muista

Kun kysytään: “Onko kuoleman jälkeen elämää?” niin ensimmäiseksi tulee mieleeni, että… siinä puhuu pelko. 

Kysymys kuuluisi oikeastaan esittää näin: “Onko elämää ennen syntymää?”

Sama juttu, eikö? Mutta huomaatko miten radikaali näkökulman muutos kolikon kääntöpuolesta syntyy? 

Elämä ennen syntymää, mistä se tulee? Ikuisuus ei voi olla vain yhdensuuntaista. Jos joku uskoo saavuttaneensa kokemuksen ikuisuudesta valaistumisen kautta tässä elämässä, niin sanoisin että kannattaa miettiä uusiksi – miten sellainen voi olla ikuista mikä on jossain kohtaa alkanut? Mitä hyvänsä ikuisuus on, se ei ole alkanut eikä voi koskaan alkaa mistään, eikä se myöskään koskaan pääty. 

Pystytkö näkemään ja kokemaan itsesi tällaisena? 

Se johtaa sinut valintaan: mihin valitset samaistua? Jos samaistut maalliseen persoonaan ja rooliin sekä sen saavutuksiin ja omaisuuteen, voi sanoa että olet nukahtanut rattiin. Joogafilosofian mukaan jokainen meistä on syntyessään ATMA eli sielu joka on ikuinen ja kuolematon, täysin tietoinen, autuaallisen onnellinen ja ainutlaatuisen yksilöllinen. Sellaisena me kaikki synnymme, edes sinä et ole siitä poikkeus. Sen jälkeen, riippuen siitä miten opettelemme reagoimaan saadaksemme hyväksyntää ja rakkautta, unohdamme mitä olemme ja samaistumme mekanistiseen selviämistarinaamme. Tyydymme elämään tarinaa joka on syntynyt pelosta ja turvattomuudesta. 

Kaikki mikä on syntynyt (meidän kehomme) tulee ennen pitkää kuolemaan (meidän kehomme), ja siinä määrin kuin samaistumme ja takerrumme siihen, tulemme läpikäymään kokemuksen kuolemasta ja päättymisestä. 

Sillä hetkellä kun näin tapahtuu, paras mitä voit tehdä on muistaa kuka sinä todella olet, olla hereillä ja muistuttaa itsellesi että sinä et ole se joka kuolee, sinä olet se jolla on kokemus. Ehkä olet onnekas ja joku läheinen on vierelläsi muistuttamassa sinua tästä, sillä hetkellä kun aikasi on kypsä.

Marraskuun tulevan täysikuun jakson aikana, kokeile tätä. Valitse seuraavista kategorioista se mikä sinua kutsuu, ja sitten valitse yksi tuon kategorian kolmesta näkökulmasta. 

Kategoria  1: jos koet elämäsi orastavana itämisenä, uuden kasvun esiin nousuna.

Oinas: mielenrauha, miten se sinulla toimii? Arvot joihin olet sitoutunut, se mitä puhut ja se millä itseäsi ravitset… auttavatko ne sinua demonstroimaan viatonta lähestymistapaa kokemuksien ja tilanteiden kohtaamiseen?

Leijona: elämän kaaoksen keskellä, mitä syvästi kaipaat? Se miten suoritat tekojasi maailmassa, demonstroiko se sinun olemuksesi todellista ydintä?

Jousimies: samaistutko ongelmaan vai ratkaisuun? Kumpi on sinun kehosi, kumpi on sinun sielusi? Miten demonstroit elämässäsi keskittynyttä fokusta?

Kategoria 2: jos koet elämäsi puhkeamisena kukkaan.

Härkä: totuus ja myötätunto, ja se että et tuota toisille vahinkoa kun tyydytät omia halujasi ja toteutat unelmiasi. Mistä tiedät mikä on sinulle todellista? Se mitä teet, se mitä olet vai se mitä omistat?

Neitsyt: kuka sinä olet silloin, kun joudut luopumaan siitä mitä luulit olevasi? Mitä olet menettänyt jos yhä edelleen olet se kuka olet? Voito olla sitä? Mitä sinä olet?

Jousimies: on sanottun että aistimme huijaavat meitä mutta onko niin? Minusta huijaamme enemmänkin itse itseämme niillä tulkinnoilla joita teemme sen suhteen, mitä aistimme meille esittävät. Suostu kokemukseen, ja laske irti siitä mitä kuvittelet siinä tapahtuvan.

Kategoria 3: jos koet elämäsi jonkin syvän heräämisenä sisimmästä käsin.

Kaksoset: siirtymä ja irtilaskeminen on vahvasti tunnelatautunut ja hallitsematon kokemus. Kun huomaat avautumisen, älä epäröi – astu suoraan läpi. Tervetuloa.

Vaaka: haavoittuvaisuuden hyväksyminen on tapa transformoida itseäsi ja kadottaa omat rajoituksesi. Sinusta tulee sama kuin se mitä olet valinnut meditoida. Valitse viisaasti.

Vesimies: hengitä sisään… rauhaa…hengitä ulos… liikkumatonta hiljaisuutta … pidä kurssi vakaana, kaiken myllerryksen keskellä.

Kategoria 4: jos koet elämäsi uuden tulemisen piilevänä siemenenä.

Rapu: voit kokea suunnattoman ja hallitsemattoman halun ja ahneuden sitä kohtaan mitä haluat tältä elämästä saada. The Beatles on sanonut viisaat sanat jo aikoja sitten: all you need is love, da dada dadaaa….

Skorpiooni: valitse mihin projisoit, valitse mitä meditoit, valitse todellisuus joka on sinun ylistyksesi ja palvontasi arvoinen. Se mitä pystyt näkemään on se mitä saat kun olet valmis vastaamaan: “Tahdon.”

Kalat: kun maa murenee jalkojesi alla, miten seisot ja mitä kutsut elämääsi? Mikä on se asento ja asenne jota ylläpitämällä haluat ilmentää omaa todellista itseäsi? Istu alas ja kutsu tietoisuus sisään.

Vastaa