Ole karmaasi viisaampi

Karman oikea ymmärtäminen edellyttää pientä muutosta meidän länsimaiseen ajatteluumme. Karma on olennainen osa Joogaa tietoisuuden kehittämisen prosessina. Jooga on ollut on edelleen kokonaisvaltainen elämäntapa, josta nykyaikana on tullut rahastettava tuote.

Karman suhteen kannattaa ensimmäiseksi ymmärtää, että jokainen meistä elää karmaa joka ikinen päivä; karma on kokonaisvaltainen mekanismi koko universumia kattavan toimintaverkon hallinnoimiseen. On tärkeä oppia havaitsemaan miten meidän odotuksemme vaikuttavat tähän. Voi sanoa että luomme oman todellisuutemme omilla odotuksillamme, tai täsmällisemmin sanottuna: sillä miten käsittelemme omia odotuksiamme, luomme ennakkokäsityksiä siitä mitä todellisuuden pitäisi meidän mielestämme olla. Tällöin emme tietenkään näe asioita täsmälleen sellaisina kuin ne ovat.

Karma itsessään on neutraali, vailla preferenssiä, ei suosi eikä hyljeksi ketään. Karma on yhtä persoonatonta kuin kirjanpito, ei palkinto eikä rangaistus. Karma on täysin demokraattista koska jokainen yksilö saa tasavertaisen mahdollisuuden kokea tekojensa seurauksia. Ketään unohtamatta. Karma on kuin koodinpätkä joka tuottaa täysin luotettavan tuloksen. Näin tapahtuu vaikka olet täysin tietämätön seurauksista, ja vaikka olet tietämätön siitä miten siinä olet saanut ne aikaan. Me elämme materiaalisessa todellisuudessa jossa jokainen teko on kuin napin painallus joka pistää jotain liikkeelle. Et ehkä tiedä missä ja miten mutta nyt kun nappiin on jäänyt sinun sormenjälkesi niin asia löytää kyllä luoksesi jonain päivänä. Se on saanut sinusta hajun joten nyt se on leimautunut sinuun. Voin ohjelmoida koodinpätkän joka pistää tietokoneen sanomaan ”PIIP”, mutta jos odotan että tuon koodin ansiosta näyttö vaihtaa väriä niin tulen pettymään omiin odotuksiini. Tämä on ”lastentarha-tietoisuutta” ja siihen löytyy yksinkertainen ratkaisu: voit kasvaa aikuiseksi. Opettele selkeämmin erottelemaan mikä on mitäkin ja mikä ei. Sinussa on jo sellainen osa joka on täysin kykenevä tähän, joten voit vaikka heti alkaa tekemään tietoisesti viisaita valintoja sen suhteen miten maailmassa kannattaa toimia, jotta saat kokea sellaista lopputulosta johon voit olla tyytyväinen ja joka tekee elämästä elämisen arvoisen.

”Sinä älykäs ihminen, elä elämääsi tiedostaen perimmäistä autuutta, nauttien kaikesta siitä karmasta joka tällä hetkellä tarjoutuu kohdattavaksesi, ilman että valitat sen suhteen.” (Nada Bindu Upanisadi, säe 21).

Patanjali sanoo Joogasutrissaan: ”Yogas chitta vritti nirodha” joka voidaan lukea näin: joogan tarkoitus on poistaa mielestä tietoisuutta vääristävät mallit. Kun pystyt säilyttämään tilanteiden keskellä tällaisen mielentilan, ahdistumatta ja ilman että pyrit karkaamaan tilanteesta edes ajatuksissasi, sulkematta silmiäsi siltä mitä tapahtuu – silloin voit maistaa todellista vapautta. Kun pystyt syleilemään tilannetta ilman että haluaisit olla jossain muualle, tai olla joku toinen kuin mitä olet, silloin voit kokea todellista rauhaa. Silloin voit huomata miten ei ole mitään vikaa sinun elämässäsi, sinun kehossasi eikä sinun maailmassasi. Silloin voit kokea aikuisen eheää ja tervettä suhdetta Jumalaasi, muuhun luomakuntaan ja koko universumiin. Voit yksinkertaisesti vain olla, muistaen kuka olet ja kuka olet aina ollutkin, jo ennen kuin unohdit.

Tästä näkökulmasta käsin voit ymmärtää seuraavan totuuden: se millaisena näet itsesi, määrittää kaiken. Yksi suuri henkinen salaisuus on kyky valita oma tunnetilasi sen sijaan että annat jonkun toisen ihmisen tai kokemuksen tai tilanteen tai tapahtuman tai olosuhteiden tai ajanhengen trendin määrittää sitä. Siinä se mitä sinä olet, kyky määrittää oma minätuntosi itse. Ihmiskunnan varhaisemmassa historiassa (ja aiemmissa elämissämme) meidän on tarvinnut eristäytyä aktiivisesta sosiaalisesta yhteiskuntaelämästä, voidaksemme oppia tätä. Mutta kuten ehkä olet huomannut, koko ihmiskunta ja maaplaneetta elää nyt globaalin murroskriisin keskellä, joten mihin tästä menisimme? Materiaalisessa maailmassa, siellä missä on haasteita on myös tarjolla mahdollisuuksia. Jos pystyt muistamaan oman todellisen minuutesi ja yksilöllisyytesi elämän hälinän keskellä – hyvä homma. Onnittelen sinua. Jos et pysty tähän, jos hämmennyt ja kadotat fokuksen materiaalisen elämän paineiden keskellä – siinä tarjoutuu sinulle kullan arvoinen tilaisuus oppia. Kaikki muu olisi oman todellisen arvosi vähättelemistä.

Tässä hetkessä meillä on tilaisuus osallistua vallakumoukseen joka uudistaa sisäistä eheyttä ja tervettä asennetta elämään. Kun karma kypsyy niin prosessi etenee omalla voimallaan johon emme juurikaan pysty vaikuttamaan. Kuplan luontainen pyrkimys ja tarkoitus on puhjeta. Kun totuttu tapa tehdä asioita alkaa väpättää ja heilahdella, paras tapa reagoida on luoda visio. Olemalla tuota visiota kantava astia, vaalimalla ja hoivaamalla ja ruokkimalla visiotasi riippumatta ympärillä vallitsevista olosuhteista – siten voit tietoisesti ylläpitää erilaista elämäntunnetta kuin se mitä ympäröivä kaaos ja turbulenssi ruokkii. Prosessissa tulee eteen käännekohta, kulminaatiopiste missä tilanne osoittautuu valmiiksi muuttumaan – ja nimenomaan muuttumaan sinun sisimmässäsi, sinun asenteessasi, sinun tietoisuudessasi, ei niinkään ulkopuolisessa maailmassasi joka on sinun sisäisen tietoisuutesi heijastus.

Ole karmaasi viisaampi. Lakkaa hoipertelemasta tuulien mukana sinne sun tänne, pureudu suoraan omaan alkuperääsi ja kaiva asiat juurineen esiin. Todellinen pandemia jota läpikäymme ei ole fyysisissä oireissa ja sairastelussa; todellinen pandemia on sinun näkemys omasta itsestäsi, meidän jokaisen näkemys omasta itsestämme. Todellinen pandemia on nimeltään ”En tiedä kuka olen, enkä tiedä miksi olen täällä” -flunssa. Parannuskeinokin löytyy. Voit itse rokottaa itsesi sitä vastaan, ja edellisessä artikkelissa kerroin jo miten tämä tapahtuu: valitse tietoisesti onko maailmankaikkeuden ja luonnonlakien taustavoimana kuolematon rakkaus ja jatkuvasti kehittyvä yksilöllisyys – VAI onko elämä ihmiskuntaan kohdistuva ikävä pila, meidän kustannuksellamme. Valitse oletko kertakäyttöinen materiaalinen persoonakeho VAI ikuinen, syntymätön, kuolematon sielu joka asuttaa tätä käyttövälinettä niin kauan kuin kyytisi kestää materiaalisen maailman huvipuistossa. Tämä päätös on binäärinen eli joko tai: joko olet yhtä tai sitten oletat olevasi toista, et voi olla siltä väliltä. Ja sinun on tehtävä tämä valinta tietoisena siitä, että et pysty mitenkään todistamaan sitä, et pysty löytämään mitään todisteita siihen olisiko oikein valita niin tai näin, et pysty saavuttamaan mitään materiaalista hyötyä tämän valinnan tekemisellä. Et voi mitenkään kontrolloida tätä. Voit tehdä tämän valinnan vain ja ainoastaan koska se määrittää kuka sinä olet. Tietoisesti. Tarkoituksella. Tämä on aikuisen tapa lähestyä tätä pandemiaa.

Pandemian ydin ei ole virustartunta, vaan vääristynyt minätunto ja vääristynyt näkemys itsestä. Jos valitset nähdä itsesi puutteellisena, luot sisäistä ympäristöä jonka korona tai omikron tai mikä hyvänsä muu pikku mikrobi haistaa hetkessä erittäin puoleensavetävänä ja johon se tuntee imua. Koronavirus on tarjonnut ulkoisen demonstraation siitä minkälaista sisäistä ympäristöä olemme ylläpitäneet mielessämme, minkälaisen sisäisen mielentilan olemme antaneet värjätä tietoisuuttamme ja minätuntoamme. Samalla se tarjoaa kysymyksen: ”tällaisenako haluat nähdä itsesi?” Koronaviruksen ydin on siinä minätunnossa jota ruokit päivästä toiseen, ja tämä minätunto perustuu siihen ydinvalintaan: oletko ikuinen ATMA vai kertakäyttöinen materiaalinen kehopersoona.

Tämän valinnan tekeminen on sinun etuoikeutesi. Tämä ei ole testi, kukaan ei tule tarkistamaan miten päin valitset, se on täysin sinun ja itsesi välinen asia, ja elämäsi tulee muotoutumaan sen mukaisesti. Oleellinen osa tässä maailmassa elämistä on meidän optiomme käyttää vapaata tahtoa niinkuin haluamme. Se on karman perusta.

Vastaa