Tee mielestäsi mukava paikka elää

Ensimmäisen vuorokauden aikana tulkitsin oireet virheellisesti normaaliksi flunssaksi. Sitten kuume alkoi sahaamaan 36.5 ja 40 asteen väliä päivittäin seuraavan viikon ajan, hengitysteiden tukkoisuutta jonka vuoksi pystyin nukkumaan vain istuvassa asennossa pari tuntia yössä, hakkaavaa yskää ja vapinaa ja nenäverenvuotoa … ja ajattelin että ehkä tässä on muutakin kuin normaali vilustuminen. Kävimme koronatestissä jonka tulos oli positiivinen, kahdesta rokotuksesta huolimatta. Kymmenen päivän karanteeni kotona, päivittäiset pistokset verenohennuslääkettä ja hengitysteiden laajentajaa. Vahvat kipulääkkeet mursivat lopulta kuumeilun, vaikka muut oireet tulivat ja menivät hyvin arvaamattomalla tavalla. Kun kaikki muu näytti jo laantuvan, kehoni alkoi turvota allergiareaktion näköistä paksua ihottumaa joka kattoi 360 astetta vartalon ympäri, alkaen polvista ylös ympäri keskivartalon kaulaan ja siitä käsivarsia alas sormiin. Hyvä että haarukka pysyi kädessä vaikka eipä nälkä paljon ehtinyt vaivaamaan. Maksan kohdalla oli sentin paksuinen ja maksan muotoinen paksumpi ihottumakakku. Näytin melkein MIchelin-ukolta. Turvotusta kesti yön, aamulla se oli enimmäkseen poissa. Sitten illalla se toistui, vielä kahtena iltana peräkkäin. Sen jälkeen ei mitään. Näiden kymmenen vuorokauden jälkeen olin päästäni aika pyörällä ja uupunut, keskittymiskykyä ei juurikaan.

Kokemukseni aikana skannasin ja tarkkailin omaa fyysistä ja energeettistä tilaani, annamay ja pranamaya koshaa (jooganimitykset fyysiselle ja energiakeholle). Terveyshistoriani perusteella toistuvat flunssat ja keuhkoputkentulehdukset ovat tuttuja, mutta tämä oli eri asia. Flunssavirus pyrkii manifestoimaan tiettyä taudinkuvaa, ja kohdatessaan riittävän sitkeän vastustuksen se lopulta väistyy. Tämä koronatartunta toimi enemmänkin kuin mustahattu-hakkeri virus joka kokeilee ja tutkii kaikkia mahdollisia heikkoja pisteitä fyysisessä terveydentilassani. Se ei priorisoinut mitään erityistä taudinkuvaa, vaan se hyökkäsi ja häiriköi kaikkia haavoittuvia kohtia vastaan. Osa niistä oli sellaisia jotka olivat vaivanneet minua runsaasti lapsena tai nuoruudessa, mutta olivat nyt pysyneet poissa jo yli 40 vuotta. Siinä missä kehon immuniteetti osoitti riittävää vastustuskykyä, hakkeri lopetti ja hyppäsi johonkin muualle, jättäen kasvavan joukon raadeltuja kohtia kehon korjattavaksi. Tämä on globaalisti interaktiivinen ilmiö, ei yksilöllinen tapahtuma. Pistä merkille mitä on tapahtunut ympäri maailman viimeisen parin vuoden aikana, ja voit huomata miten heikkojen saumojen ratkeaminen on alkanut levitä dominoefektin lailla sisäisestä olotilasta ihmisten väliseen globaaliin kanssakäymiseen talous- ja liike-elämän alueella, politiikassa, työmarkkinoilla, sekä sotilaallisena ja kansalaislevottomuutena – ja miten se ilmentää itseään meidän suhteessamme koko maaplaneettaan. Mutta huomaa myös, miten uuden tyyppisiä ratkaisuja ja innovaatioita on alkanut nousta kuin sieniä sateella siellä, missä vanhat heikkoudet ovat paljastuneet ja murtuneet.

Koronavirus tuntuu tuottavan sekavaa mielenusvaa jossa on helppo kadottaa näkyvistä se miten rapistuminen eskaloituu. Ydinasia on, miten käsittelet omien odotusten tuottamia pettymyksiä. Alkaa tuntua yhä helpommalta vain antaa olla, ja elämästä irti laskeminen alkaa tuntua varsin luonnolliselta vaihtoehdolta. Tämä hakkerivirus näyttää hämärtävän ja testaavan ihmisen otetta elämästä. Elämää sinänsä ei voi tuhota, joten virus murentaa vakaumustasi pitää elämästä kiinni. Ja tässä piileekin tämän tarinan tärkein asia: sinä olet itse täysin vastuussa siitä minkälainen ote sinulla on elämään jonka olet saanut lahjaksi. Sinä teet tämän oman sisäisen asenteesi avulla, valitsemalla tietoisesti ylistää elämää, riippumatta siitä minkälaiset ulkoiset olosuhteet vallitsevat ympärilläsi. Tässä on asia jota sinä itse hallitset sataprosenttisesti elämässäsi, tässä ja nyt.

Olemme tottuneet ajattelemaan, että kun vastustuskyky heikkenee niin virus voi livahtaa sisään ja tartuttaa meihin taudin. Kehitetään ajatteluamme hiukan ja käännetään tämä ajatus päälaelleen. Virus tulee minuun koska se tunnistaa miten elimistöni tila tarjoaa sille sopivan ympäristön kasvaa ja elää. Virus asettuu minuun koska se tunnistaa fyysisen kehoni mukavalla tavalla epäpuhtaaksi ympäristöksi. Olen jo “sairastunut” ja virus tuntee luontaista vetoa tähän ympäristöön. Viruksen luonne provosoi sitten jo olemassa olevaa taudintilaa entisestään. Mutta tartunnan ensisijainen alkusyy löytyy ei-materiaaliselta alueelta: ajattelustani, mentaalis-emotionaalisista asenteista ja uskomuksista jotka ovat vallitsevana alitajunnassani myös tunneperimästäni käsin ja motivoivat minua päivittäin. Taipumus vähätellä itseä ja alistua, taipumus teeskentelyyn tai tekopyhyyteen, taipumus epätotuudenmukaisuuteen tai ennakkoluuloon tai manipulointiin, vaikka ”vain ajatuksissani tai tunteissani”, tuottaa sisimmästäni käsin fyysisen oiretilan, minkä suuri joukko erilaisia loiseliöitä kokevat mukavaksi oleskelupaikaksi. Se on kuin avoimien ovien päivät viruksille tuntea olonsa kotoisaksi, tuoden mukanaan tekijöitä jotka voivat suuressa määrin provosoida jo ennestään ratkeillutta fyysistä terveydentilaa.

Huolehdi omasta hyvinvoinnistasi, kiinnitä huomiota siihen miten teet mentaalis-emotionaalisesta mielentilastasi (sanskriitinkielellä ”manas”) mukavan oleskelutilan tyytyväisyyttä, täyttymystä, onnellisuutta ja iloa ylläpitäville voimavaikutuksille. Tästä syntyy sisäinen olotila joka pystyy torjumaan monestakin ulottuvuudesta peräisin olevia tartunnan aiheuttajia. Leikittele Ylistämisen, Kiitollisuuden, Rakkauden ja Myötätunnon ajatuksilla milloin hyvänsä päivän aikana silmät auki, riippumatta siitä mitä olet tekemässä. Kutsu nämä ajatukset rakentamaan omaan mieleesi mukava paikka olla. Vie tämänlaatuiset ajatukset myös mukanasi uneen kun nukahdat, se asettaa perustilan sille minkätyyppinen energia vallitsee alitajunnassasi sinä aikana kun minätietoisuutesi vetäytyy tauolle päivän aktiviteeteista. Erityisesti vältä viemästä pelon tai vihan ajatuksia mukaasi unten maille.

Koronarokotus kohdistuu fyysiseen tasoon, ei sisäiseen asennetyöhön. Rokotus auttaa fyysistä elimistöä selviytymään kokemuksesta, mutta se myös tuplaa velvollisuuteni valvoa että sisäinen työ tulee tehtyä. Jos terveytesi on tarpeeksi hyvä ja sinulla riittää nuoruuden ylipursuavaa elinvoimaa, koronatartunta ei ehkä juurikaan hidasta vauhtiasi. Oma ikäni ja perinnölliset heikkoudet huomioiden, minä otan vastaan kaiken tarjolla olevan tuen. Ilman kahta rokotusta en ole varma olisivatko fyysiset sormeni enää kirjoittamassa tätä artikkelia. Edistääksesi elämän tarkoituksen toteutumista, vältä energiasi tuhlausta. Yksinkertainen tapa koota tietoisuutesi voimalliseksi fokukseksi on: opettele nauttimaan elämästä täsmälleen sellaisena kuin se on. Menneisyyden nautinto on vain muisto ja tulevaisuuden nautinto on vain mielikuvituksessa. Voimme aidosti nauttia elämästä vain siinä missä olemme juuri nyt, olosuhteista riippumatta. Siinä haaste, mihin jokainen meistä voi kehittää oman luovan ratkaisunsa.

Vastaa