Miten purat karmaa

Jyotish syntymäkartta kuvaa oman elämäsi karmaa. Karma tarkoittaa yksinkertaisesti ”teko, toiminta”, ja sinä luot elämäsi toimimalla. Kun siis sanot ”tämä on minun karmani”, oikeastaan sanot että ”tämä on minun elämäni.” Karman on virheellisesti kuviteltu liittyvän hyviin ja pahoihin tekoihin, niin kuin jokin kosminen tasekirja joka määrittää meidän kohtalomme. Höpö höpö. Sadghuru on asiasta tätä mieltä: ”Tämä ei ole pelkästään virheellistä ja absurdia, tämä on traagista. Ne jotka ovat luoneet tämän käsityksen ovat pelokkaita ihmisiä jotka väärinkäyttävät tätä termiä umpimähkäisesti, ymmärtämättä ollenkaan mistä on kyse.” Karma pitää sisällään fyysisen toiminnan, mutta sitäkin enemmän se viittaa mentaaliseen, emotionaaliseen ja energeettiseen toimintaan. Suoritat mentaalista toimintaa kun mielesi ajattelee ajatuksen. Emotionaalista tekoa on vaikeampi erottaa energeettisestä toiminnasta. Me kuvittelemme että emme valitse omia tunnetilojamme, mutta kun annamme itsemme reagoida virikkeeseen tai ärsytykseen tuntemalla, päästämme valloilleen energeettisen purkauksen josta muodostuu aktiivinen teko. Toiminta millä hyvänsä tavalla synnyttää muistijäljen. ”Minä valitsin käyttäytyä tällä tavalla” leimautuu sinun muistiisi. ”Minä valitsin ajatella tämän ajatuksen” arkistoituu sinun muistiisi. ”Minä valitsin energisoitua tuntemalla tätä tunnetilaa” painaa jäljen sinun muistiisi. Kun nämä kokemukset tapahtuvat aivan ensimmäistä kertaa, niistä jää vain vaimea jälkikuva. Joka kerta kun nämä muistijäljet toistuvat tekojen muodossa, niiden toistaminen muuttuu yhä helpommaksi, muistijäljet urautuvat syvemmälle ja alat kerätä ”karmaa” – joka on muistijäänteitä kaikista niistä tavoista millä olet valinnut koskaan toimia. Muistamisesta rakentuu sinun taipumuksesi toistaa tiettyä kaavaa. Toistaminen muuttaa taipumuksen automatisoiduksi reaktioksi joka toistaa itse itseään sopivissa tilanteissa, ja sinä voit vapauttaa itsesi vastuusta. Et enää koe että sinä valitset miten elät, koet olevasi se jolle elämä tapahtuu. Siitä miten sinua elämässä kohdellaan, tulee sinun elämäsi, sinun karmasi.

Jyotish syntymäkartta kuvaa miten voit purkaa karmaa. Tämä perustuu valveilla olon kolmeen eri olotilaan. Ensimmäinen olotila on nimeltään”sushupti” joka tarkoittaa ”täydellisen tiedottomuuden tila”; tässä olotilassa olet tiedoton tai tietämätön sen suhteen miten elämä tapahtuu sinulle. Tuotat muistijälkiä tajuamatta että tuotat itse muistijälkiä jotka sitten motivoivat sinua toistamaan vanhoja toimintamalleja, ja samaistut yhä vahvemmin näihin muistoihin. Motivoit itse itseäsi muistamaan itsesi vain tietyillä hyvin rajoittuneilla tavoilla. Toinen tila on nimeltään ”svapna” joka tarkoittaa ”unennäön tila”; elät aivan kuin uneksien siitä miten elämäsi tapahtuu sinulle. Kaikki voi tuntua hyvin intensiivisen elävältä ja todelliselta – ja kuitenkin aavistelet että jokin luo sinulle näitä muistoja jotka motivoivat sinua muistamaan itsesi hyvin rajoittuneilla tavoilla. Voit jopa epäillä että tuo jokin on sinä itse, mutta kaikki vaikuttaa niin hämärältä ja vaikeasti hahmotettavalta, niinkuin muistin rajamailla häilyvä unikuva, niin kuin yrittäisit herättää itseäsi unesta mutta et tiedä miten saisit sen onnistumaan. Kolmannen tilan nimi on ”jagrat” joka tarkoittaa ”valvetila”; voit olla hyvinkin tietoinen siitä miten muistijäänteet houkuttelevat ja motivoivat sinua toistamaan fyysisiä, mentaalisia, emotionaalisia tai energeettisiä toimintamalleja; ehkä jopa tarkkailet sitä miten antaudut näiden taipumusten vietäväksi ja vahvistat muistijälkiä. Mutta ”valveilla oleminen” ei tarkoita välttämättä samaa kuin ”tietoisena oleminen” koska tässä tilassa aistien toiminta vetää huomiotasi vahvasti ulospäin maailmaan. Tässä tilassa sinulla on myös vahva taipumus samaistua kaikkeen sellaiseen mitä sinä et ole.

Näistä valveilla olon tiloista voidaan vetää tärkeitä johtopäätöksiä. JAGRAT: elämän tilanteista 33% on sellaisia missä voit löytää onnellisuuden, tilanteesta ja olosuhteista riippumatta – helposti ja luonnollisesti tietoisen vaivannäön avulla. Ainut edellytys onnistumiselle on, että teet valintoja tietoisena siitä miten sinä valitset. Tämä on yksi strategia siihen miten voit purkaa karmaa. SVAPNA: elämän tilanteista toiset 33% ovat sellaisia missä voit löytää onnellisuuden, kun tarkoituksellisesti valitset tutkia kuka sinun elämässäsi oikein jatkaa niiden mallien toistamista joista syntyy hämmentäviä, ärsyttäviä, turhauttavia, epämukavia tai tuskallisia kokemuksia ja muistijälkiä. Tietoisesti ohjatulla fokuksella, jota voidaan kutsua nimellä itsekuri, voit paljastaa todellisen syntipukin joka ylläpitää kaaosta ja kärsimystä sinun elämässäsi. Sitten otat takaisin vastuun omasta elämästäsi ja valitset olla onnellinen. Tämä on toinen strategia siihen miten voit purkaa karmaa. SUSHUPTI: elämän tilanteista vielä 33% on sellaisia missä voit löytää onnellisuuden antautumalla ja suostumalla. Jos tunnistat että sinulla ei ole hajuakaan siitä miten elämästäsi tulee sellaista mitä se on, jos koet missään määrin että ”Miksi minulle aina käy näin?”, niin oivalla että tarvitset apua: tarvitset tukea joltain sellaiselta taholta joka ravistelee sinun uskomuksiasi ja auttaa sinua heräämään. Elämä kyllä yleensä tarjoilee runsaasti tällaisia apureita jotka tulevat provosoimaan sinua, auttavat sinua hyväksymään että olet enemmän kuin mitä kuvittelet olevasi, että olet paljon enemmän kuin ne muistot joiden annat kahlita elämääsi. Ehkä menet naimisiin sellaisen apurin kanssa. Se miten pystyt antautumaan ja ottamaan tällaista apua vastaan, määrittää sen miten pian voit alkaa heräämään. Tämä on kolmas strategia siihen miten voit purkaa karmaa. Ja viimeiseksi vielä 1% elämästä on sellaista mikä ei edellytä sinulta yhtään mitään. Sen kun vain olet se mitä olet jo muutenkin, mitä olet aina ollutkin, nauti kyydistä ja tarjoa toisille mahdollisuus ottaa tartunta onnellisuudestasi. Tämä on neljäs strategia siihen miten voit purkaa karmaa.

Olosuhteet, tilanteet, asetelmat, tapahtumat, kokemukset ja kohtaamiset ovat sitä mitä ne ovat, eikä niissä mikään koskaan pakota sinua kärsimään eikä tuntemaan oloasi kurjaksi. Elämän tilanteista 100% on sellaisia, joissa vaikuttaa siltä kuin onnellisuuden löytäminen edellyttäisi enemmän tai vähemmän panostusta ja toimenpiteitä, tai joskus ei lainkaan, mutta valinta on kuitenkin jo aina valmiiksi olemassa ja vain odottaa tulevansa valituksi. Harjoita itseäsi kohtaan siinä määrin myötätuntoa, että autat itseäsi oivaltamaan tämän, ja ole myötätunnossasi armoton. Älä vähättele itseäsi tai omaa arvoasi. Tee tämä vielä niin kauan kuin olet elossa, koska sitten kun jätät maallisen käyttövälineesi, se ”sinä” joka lukee tätä tekstiä ei enää muista kuka tätä tekstiä luki, kun sinun kehitysprosessisi jatkuu toisenlaisessa olomuodossa. Aika on vain juuri nyt. Tee tästä oivalluksesta tietoisesti päivittäin itseään toistava kokemuksellinen olotila elämässäsi. Sillä tavalla purat karmaa.

Vastaa