Elämän omavastuu

Jyotish Veda Astrologian suurin lahja ei ole niissä menetelmissä ja tekniikoissa joilla eri ominaisuuksia voidaan pallotella. Kun oppii ymmärtämään miten niitä voi käyttää, avautuu uskomattoman kiehtova leikkikenttä – mutta se on vain peili. Ymmärtääksemme mikä on asian todellinen lahja, raivataan raunioita, selkeytetään lähestymistapaa, avataan portaali jonka kautta Tietoisuus voi tulla ja asettua elämäämme.

Jyotish syntymäkartta EI kerro mitä elämässä täytyy tapahtua, se ei kerro mitä elämässä pitäisi tapahtua, eikä se kerro edes mitä siinä tulee tapahtumaan. Perustasolla syntymäkartta näyttää kyllä ihmisen karman: syntymäkarttasi näyttää minkälainen sinä USKOT että elämäsi pitäisi olla. Haluatko manifestoida elämäsi juuri sellaisena? Siitä vaan, toteaa universumi. Haluatko kokea jonkin toisenlaisen version siitä mitä elämäsi voi olla? Mikä ettei, olet aivan yhtä tervetullut luomaan elämästäsi myös sellaista. Muistathan kuitenkin, että sinun valintasi törmäilevät päivittäin lukemattomiin muihin valintoihin, jotka hakevat erilaista elämäntyyliä kuin se mitä sinä haluat. Sen lisäksi maaplaneetta jota asutamme ja universumi joka ylläpitää tätä kaikkea, pyrkivät manifestoimaan omia pyrkimyksiään usealla eri tasoilla.

Aloitan syntymäkartan tutkimisen pikaisella vilkaisulla, joka määrittää perustasoa. Demonstroiko kartta helppoa vai vaikeaa elämää? Helppo elämä sisältää usein hyvin vähän ongelmia elämän organisoimisessa, elämä vailla suurempaa kitkaa mutta myös vailla suurempaa tarvetta persoonan kehittämiseen. Vaikea elämä tarjoilee usein runsaasti positiivisen kasvun haasteita ja mahdollisuuksia omien ennakkoluulojen ja uskomusten kyseenalaistamiseen. Mutta kummankaan vaihtoehdon ei tarvitse toteutua juuri noin.

Seuraavaksi raapaisen hiukan pintaa syvemmältä. Onko tämä ihminen valinnut kokea elämänsä helppona vai vaikeana? Tämä valinta sekoittuu edelliseen. Jos haluat helpon elämän jonka voit kokea vaikeana… silloin sinun täytyy pystyä näkemään asiat ongelmina vaikka niissä ei mitään ongelmaa olekaan, sinun täytyy kyetä vastustamaan sitä hyvää mitä elämä pyrkii sinulle koko ajan tarjoilemaan. Onnistuaksesi tässä, sinun täytyy ylläpitää uskomuksia jonka mukaan sinun elämässäsi on jotain vikaa, tai kehossasi on jotain vikaa, tai maailmassasi tai suhteessasi Jumalaan tai koko ihmiskuntaan on jotain vikaa. Siitä perusasenteesta käsin, että sinun elämästäsi puuttuu jotain oleellista, pystyt helposti tulkitsemaan mitä luonnollisimmatkin asiat ongelmaksi tai uhkaksi. TAI toisesta näkökulmasta: haluat elää vaikeaa elämää mutta jostain syystä et suostu kokemaan sitä mitenkään ongelmallisena. Tapa jolla onnistut tässä on: valitse hyväksyä ja syleillä kaikkia kiemuroita ja koukeroita mitä elämä sinulle syöttää, strategialla joka koostuu arvostamisesta ja ylistämisestä, kiitollisuudesta ja elämänilosta, pyyteettömästä rakkaudesta ja armottomasta myötätunnosta.

Seuraava vilkaisu vie vieläkin syvemmälle. Sinulla on helppo elämä jossa valitset tulkita yksinkertaisetkin asiat suuriksi ongelmiksi, mutta silti tunnet olosi hyväksi. Tämä on mahdollista jos intuitiivisella tasolla olet tietoinen siitä miten näkemyksesi elämästä on oman mielesi vääristelyn tulosta eikä totta… ja valitset olla välittämättä siitä niin että voit jatkaa illuusiossa elämistä. Jos sen sijaan valitset tuntea olosi huonoksi siitä miten problemaattista sinun helppo elämäsi on, luot suunnatonta haastetta sen ymmärtämiselle miten itse tuotat omat harhakuvitelmasi. TAI toisesta näkökulmasta: käsittelet päivittäin sellaista stressimäärää josta heikompi vaipuisi jo koomaan mutta et koe sitä mitenkään ongelmallisena… jos valitset tuntea tyytyväisyyttä niin sinulle jää runsaammin ylimääräistä energiaa nousta kerta toisensa jälkeen ylös ja jatkaa puurtamista, eteenpäin kohti uuden päivän kohtaamista. Jos valitset tuntea pahaa oloa niin kasvatat sen stressin määrää missä joudut päivittäin kahlaamaan.

Mitä syvemmälle kartan tarkastelu etenee tähän kompleksiseen valintojen verkkoon jota elämäksi kutsutaan, sitä enemmän tarvitaan mielen selkeyttä ja tarkkailevaa läsnäoloa hahmottamaan miltä maisema oikeasti näyttää.

Kirjoitin alussa, että Jyotish kartta ei näytä mitä tulee tapahtumaan; sen sijaan kartta tarjoaa Operatiivisia Malleja Omien Halujen Manifestoimiseen Vaihtelevilla Tavoilla. Tuo voi kuulostaa sanahirviöltä mutta sitä se on. Sen elämän raameissa mihin olet inkarnoitunut, Jyotish kartta näyttää, että… KUN valitset juosta elämässä tietyn halun perässä, niin riippuen siitä miten investoit siihen läsnäoloa ja tietoisuutta, voit usealla eri tavalla kokea halujesi toteutumisen – tai turhautumista niiden jäädessä toteutumatta. Riippuen täysin SINUN valinnoistasi, ei mistään ennalta määrätystä kohtalosta.

Kirjoitin myös, että Jyotish kartta näyttää sinun karmaasi. Karman käsitettä on väärinkäytetty oikeuttamaan mielipiteitä siitä, miksi emme saa halujamme toteutumaan elämässä, miksi koemme olevamme estyneitä. Todellisuudessa karma on sinun ajattelusi vääristymä, syvällä piilotajuisella tasolla. Niin kuin uskot itsesi olevan, sen mukaan toimit voidaksesi todistaa omat uskomuksesi oikeiksi. Sen ikivanhan viisauden mukaan mitä minä seuraan, me koemme karman rajoittavaa vaikutusta vain sen aikaa elämässämme milloin olemme luonnollisestikin rajoittuneita: ensimmäisen kahdentoista elinvuoden ajan, eli ensimmäinen kahdentoista tähtimerkin kierros kartan ympäri. Tämän ikivanhan viisauden mukaan, neljä ensimmäistä elinvuotta lapsi elää äitinsä karman vaikutuksen alaisena; seuraavat neljä vuotta lapsi imee vaikutteita isänsä karman malleista; ja viimeiset neljä vuotta yhdeksännestä kahdentenatoista ikävuoteen, lapsen oman yksilöllisen karman mallit ohjaavat hänen elämänkokemustaan. Sen jälkeen karman ”ennaltamääräävä vaikutus” tässä elämässä on ohi. Sen jälkeen voimme käyttää täysin vapaata tahtoa valitsemaan minkälaista elämää haluamme luoda itsellemme, miten haluamme todentaa käsitystä omasta kohtalostamme. Paitsi… jos valitsemme omaksua USKOMUKSEN että meidän täytyy jatkaa elämistä niiden rajoitusten mukaan jotka määräsivät elämäämme ensimmäisen kahdentoista vuoden ajan. Sen uskomuksen vallassa jatkamme aikuisinakin jo aikansa eläneen karman uudelleen elämistä ja toistoa, sen sijaan että havahtuisimme hyödyntämään elämän noutopöydän uunituoretta tarjontaa. Sepitämme omasta elämästämme tarinaa jolla perustelemme miksi meidän täytyy elää tällä tavalla. Ja tämä kaikki toteutuu yhteisenä kollektiivisena ilmiönä globaalilla tasolla.

2021 huhtikuun täysikuu valaisee Skorpioonin merkkiä, joka provosoi mieltä paljastamaan syvään juurtuneita, piileviä uskomuksia. Ympäri maailmaa näemme tällä hetkellä miten turhautuminen leimahtelee ärtymyksenä tai aggressioina, kun ihmiset eivät jaksa välittää ulkoisista rajoituksista joilla globaalia kriisiä pyritään hallitsemaan. Mutta – missä määrin kohdistetaan huomiota niiden sisäisten asenteiden muuntamiseen, joista ulkoiset olosuhteet ja turhautuminen syntyvät? Tämänhetkinen globaali kriisi demonstroi luonnon järjestelmän reaktiota ihmisen epädharmalliseen taipumukseen tavoitella Itsekeskeistä hyötyä totuuden kustannuksella. Virukset ovat yhtä lailla osa luontoa siinä missä ihminenkin. Ratkeaako pandemian tarjoama haaste menestyksellisesti sillä, että piikitämme kehoon kemikaaleja ja tuotamme elinympäristöön uutta muovijätettä – JOS samalla pysymme välinpitämättöminä sisäisen asenteen kehittämisen suhteen? Kun lumet Etelä-Suomessa sulivat, kertakäyttöiset kasvomaskit paljastuivat suuremmaksi ympäristöjätteeksi kuin koirankakka. Fyysiset toimenpiteet, mukaanlukien rokotteet, eivät ole turhia. Kannamme asenteita tietoisuudessamme, mutta tietoisuutemme tarvitsee terveen ja toimivan fyysisen käyttövälineen voidakseen ilmentää itseään, ja itsensä ilmaiseminen on tarpeen jotta asenne voisi jalostua. Tarvitsemme eläviä fyysisiä käyttövälineitä jotka ovat mentaalisesti ja emotionaalisesti kykeneviä prosessoimaan asenteita, ja jos fyysinen olomuoto puuttuu niin tietoisuus pyrkii hakemaan jotain toisenlaista olomuotoa voidakseen havahtua itsensä todellisen olemuksen tiedostamiseen. Elämän ja tietoisuuden näkökulmasta mahdollisuudet ovat rajattomat.

Vastaa