Täysikuu 2020 marraskuu

Ketu – onnen vapaa valinta

Ketu on planeetta jota harvemmin käsitellään edes Veda-astrologian esityksissä. Ketun ominaisuus on “kaivalya”, sanskriitin termi joka tarkoittaa: vapautuminen jonka tietoisuus kokee kun se lakkaa samaistumasta olemassaolon materiaalisiin muotoihin – fyysiseen kehoon, materiaaliseen elinympäristöön ja olosuhteisiin. Kun lakkaat samaistumasta johonkin, lasket siitä irti ja otat etäisyyttä. Etäisyyden ottaminen materiaalisesta olomuodosta tarkoittaa, että lakkaat ajattelemasta itseäsi fyysisenä kehona – SINÄ (tietoisuutena) elät kehossa mutta sinä et ole fyysinen kehosi. Etäisyyden ottaminen elämän ulkoisista olosuhteista tarkoittaa, että et yritä pitää kiinni odotuksista sen suhteen millaista elämän pitäisi olla – elät läpi kokemuksia, mutta SINUA eivät määritä sen enempää onnistumiset kuin epäonnistumisetkaan. Osallistut ja tarkkailet samanaikaisesti, sivusta seuraajan asenteella. Annat tapahtumien ja tilanteiden valaista itseäsi. Useimmat meistä eivät tiedä miten ”valaistumista” pitäisi oikeasti haluta, koska meillä ei ole aavistustakaan mitä se tarkoittaa. Kyseisen termin ymmärtämiseksi meidän on tarpeen ymmärtää viisi asiaa: odotukset, pettymykset, samaistuminen, etäisyyden ottaminen – ja haluaminen.

Aloitetaan halusta. Ensimmäiseksi, valitse millä tavalla haluat lähestyä haluamista. Voit samaistua haluusi ja ajatella “minun haluni” – tämä herättää automaattisesti henkiin odotuksia sen suhteen miten maailman pitäisi tyydyttää sinun halusi, ja miten pitäisi suorittaa että niin käy. Riippuen siitä mitä muuta maailmassa tapahtuu, voit kokea joko tyydytystä tai sen puutetta. Jos jäät vaille tyydytystä eikä halusi toteudu, koet pettymystä. Voit lisäksi samaistua tyydytykseen (menestys) tai pettymykseen (epäonnistuminen), ja leimata mielikuvaa itsestäsi vastaavan sävyiseksi.

Tässä kohtaa – pysähdy, ja tarkkaile. Kun samaistut siihen miten maailma joko auttaa tai estää sinun halusi toteutumista, olet jo syvällisesti takertunut vääristyneen minäkuvan ja maailmankuvan ylläpitämiseen. Pyri tunnistamaan kaikki elämän tapahtumat viestinä omalta Ikuiselta Itseltäsi, ymmärrä kaikki enteinä. Maailma ei vastusta sinun haluasi koska maailma olisi sinun vihollisesi – sen sijaan, tunnista miten oman sielusi henkinen tietoisuus yrittää vihjata sinulle, että nyt et katso elämässä oikeaan suuntaan. Jos jatkat tuota rataa niin päädyt hylkäämään oman dharmasi. Ja kuitenkin – on myös tapauksia milloin vastustus vain edellyttää tarkempaa fokusta ja keskittymistä oman energiasi täsmälliseen kohdistamiseen, jotta voit ylittää ongelman. Se on myös totta, ja SINUN tehtäväsi on selvittää kumpi tapaus on milloinkin kyseessä. Näissä tapauksissa se ylimääräinen panostus jota tilanne edellyttää, ei kuitenkaan tarkoita että hakkaat lukkoa kahta kovemmin taltalla ja vasaralla, sen sijaan sinua pyydetään astumaan ulos rajoittavien uskomustesi kahleista ja etsimään oikea avain kyseiseen lukkoon. Vaihda lähestymistapaa, vaihda asennetta. Katso – pieniä ihmeitä.

Samaistuminen ja takertuminen on peräisin odotuksista. Odotuksesi perustuvat siihen mitä haluat – mutta halu ei ole sinun “oma saavutuksesi”, eikä sinun “suoritus.” Pistä merkille mistä halusi on peräisin: se on syntynyt sinulle inspiraation kipinän kautta joka ei todellakaan ole “sinun aikaansaannoksesi.” Halusi on annettu sinulle, Jumalan lahjana. Halu joka sinussa herää on jo itsessään enne, transkendentti vihje siitä miten keskität huomiotasi oikeaan suuntaan elämässä jotta löydät enemmän omaa dharmaasi.

Tässä tulee ehkä kaikkein vaikein asia ymmärtää: miten hyvänsä halusi kanssa käy, miten hyvänsä se manifestoituu sinun elämässäsi, sen kaiken olet luonut itse – sen perusteella minkälaisen lähestymistavan alunperin valitsit haluamiseen. Kaikki muu on sitä miten Elämä pyrkii parhaansa mukaan tarjoilemaan sinulle kokemusta sellaisena kuin olet sen tilannut. Miten hyvänsä elämässä käy, Elämä on aina täysin oikeudenmukaista – suhteessa siihen miten olet valinnut asennoitua siihen. Tämä on ainut tarkoituksenmukainen tapa ymmärtää ja nähdä Itsesi, tietoisesti valaistuneena olentona.

Ketun kaksipuolinen turhautumisen ja vapahduksen terä opastaa meitä sinne missä voimme kohdata oman Jumalamme: havahtumaan ja tiedostamaan miten todellinen olemuksemme on rajaton, vailla uskomuksia ja vailla takertumista. Sinun todellisella olemuksellasi ei ole nimeä, ei ominaisuuksia, ei tarinaa, ei agendaa, ei suunnitelmaa. Sinua ei voi määrittää eikä kuvata millään suhteellisilla ominaisuuksilla. Sinä olet hiljainen todistaja, puhdas tietoisuus. Otat asiat niin kuin ne kohdalle tulevat, sinä olet puhdas autuus vailla huolta huomisesta. Ole turisti omassa elämässäsi, liftari universumin valtaväylällä, nauti täysillä siitä ettet tiedä kuka sinulle seuraavaksi tarjoaa kyydin kun vilkutat kosmista peukaloasi – ja pidä huolta että tiedät mitä tuo kaikki sinulle tarkoittaa. Elä avoimesti hetkessä, koska jokainen hetki on elämäsi ensimmäinen ja viimeinen. Unohda kuka sinun olisi pitänyt olla, laske irti draamasta ja unohda tarina.

Tässä ei millään tavalla arvostella eikä tuomita samaistumista. Samaistuminen synnyttää suuren osan inhimillisen vuorovaikutuksen sosiaalisesta draamasta. Jos synnyit tähän elämään työstämään jotain juttua niin samaistu täysillä jotta saat päätökseen sen mitä olet joskus aloittanut. Nauti omasta prosessistasi ja anna karman palaa. Elämä ei kuitenkaan muutu yhtäkkiä joksikin muuksi kuin mitä se on. Idän ja lännen perinteisissä luostarikulttuureissa on kyllä esiintynyt monia radikaalejakin muutostapauksia, mutta jos kuljet modernin maallikkoihmisen kehityspolkua (Householder Path) niin kannattaa sovittaa odotuksesi sen mukaisesti. Asiat elämässä ovat sitä mitä ne ovat – mutta asiat lakkaavat olemasta ongelma, ja se on aivan erityinen nautinnon lähde sinänsä.

Marraskuun täysikuujakson aikana Ketu kutsuu meitä laskemaan irti, hyväksymään sen miten asiat ovat, elämään elämääsi ja olemaan onnellinen siitä huolimatta – “don’t worry, be happy” kuten Meher Baballa oli tapana sanoa. Pistä merkille missä asioissa tunnet turhautumista tai päättämättömyyttä, missä ylianalysoit tai epäilet itseäsi – tarkkaile Ketun enteitä seuraavilla elämän alueilla.


Nouseva merkki Oinas ; tai olet syntynyt 21.3 – 20.4. välisenä aikana: painopiste on henkisen puolen vahvistaminen ja oma intuitio.Tiedosta tarve löytää totuus omasta sisimmästä, usein ilman rituaalia ja minimalistisella filosofoinnilla. Jos ulkomaanmatkailu ei ole mahdollista, miten olisi paikallisempi maastoretkeily?

Nouseva merkki Härkä ; tai olet syntynyt 21.4. – 21.5. välisenä aikana: painopiste on elämänmuutokset ja transformaatio-prosessit. Opettele meditoimaan tai kehitä nykyistä meditointia vahvemmaksi. Epävarmuudet jaetun varallisuuden suhteen mahdollisia, puolison ansiotulot tai raha jonka saat sopimusten ja asiakaskontaktien kautta.

Nouseva merkki Kaksoset ; tai olet syntynyt 22.5. – 21.6. välisenä aikana: painopiste on ihmissuhteissa tai parisuhteessa; ota romanttiset kokemukset vastaan päivä kerrallaan. Laske irti ihmisistä jotka eivät osallistu täydestä sydämestään kanssakäymiseen vaan “nukahtelevat rattiin” – mutta kuitenkin hyväksy toiset sellaisina kuin he ovat, tuomitsematta, myötätunnolla ja ymmärryksellä.

Nouseva merkki Rapu ; tai olet syntynyt 22.6. – 22.7. välisenä aikana: painopiste on terveys, päivärutiinien pitäminen vakaana ja käytännön ylläpito. Voit kokea fyysistä oireilua joka tuntuu käsittämättömältä tai jota on vaikea diagnostisoida. Tällä jaksolla voit hyötyä vaihtoehtolääketieteen menetelmistä. Harjoita joogaa. Käytä luonnonmukaista lääkintää ennalta ehkäisevänä hoitomuotona.

Nouseva merkki Leijona ; tai olet syntynyt 23.7. – 23.8. välisenä aikana: painopiste on luovuudessa, oppimisessa, oman mielen kehittämisessä sekä suhteessa lapsiin. Laske irti lapsiin liittyvästä takertumisesta ja kritisoinnista. Määritä rajat siinä missä se on tarpeen, mutta muista myös hyväksyä asioita sellaisena kuin ne ovat, ota päivä kerrallaan. Anna huomiota henkisille asioille, tarkkailevan tietoisuuden kehittämiselle ja meditoimiselle.

Nouseva merkki Neitsyt ; tai olet syntynyt 24.8. – 22.9. välisenä aikana: painopiste on koti- ja asuntoasioissa, sisäisessä rauhassa ja onnellisuuden kokemisessa. Luo elinympäristöösi henkistä energiaa, ehkä kasvien tai suitsukkeiden tai eteeristen öljyjen avulla? Pidä asiat selkeinä, puhtaina ja yksinkertaisina, ulkoisesti ja sisäisesti. Hyvää aikaa tehdä luoda kodissasi tilaa meditoimiselle.

Nouseva merkki Vaaka ; tai olet syntynyt 23.9. – 23.10. välisenä aikana: painopiste on omien intuitiivisten kykyjesi vahvistumisessa ja lisääntymisessä. Ehkä pystyt lukemaan rivien välistä toisten sanomisia, ja pystyt ohjailemaan vaikeita keskusteluja niin että vältytään konflikteilta. Tai ehkä koet tavallista enemmän halua pysytellä syrjässä. Hyvää aikaa omaksua henkisyyttä, tutkia esoteerisia aiheita tai astrologiaa.

Nouseva merkki Skorpiooni ; tai olet syntynyt 24.10. – 22.11. välisenä aikana: painopiste on oman ruokavaliosi kehittäminen laskemalla irti tietyistä ruoka-aineista. Ehkä koet epävarmuutta rahan suhteen, mutta tämä jakso tarjoaa myös hyvää aikaa harjoitella rahaan ja omaisuuteen liittyvää irtilaskemista. Kierrätä vanhoja tavaroita tai avusta jotain arvokkaana pitämääsi asiaa.

Nouseva merkki Jousimies ; tai olet syntynyt 23.11. – 21.12. välisenä aikana: painopiste tällä jaksolla on sinä itse ja oma minätuntosi. Arvosta omaa yksityisyyttäsi ja tarvetta pysyä pois huomion keskipisteestä. Käännä tietoisuutta sisäänpäin meditoimalla tai itsetutkiskelulla. Voi tuntua siltä että sinua ei huomioida tai jäät vaille tunnustusta; hyödynnä tilannetta kääntämällä huomio itsesi tutkimiseen.

Nouseva merkki Kauris ; tai olet syntynyt 22.12. – 20.1. välisenä aikana: painopiste on meditaatiossa, itsetutkiskelussa ja tarkkailevan tietoisuuden kehittämisessä, sekä henkisten kokemusten vahvistumisessa. Intuitiosi toimii todennäköisesti paljon intensiivisemmin kuin yleensä.

Nouseva merkki Vesimies ; tai olet syntynyt 21.1. – 18.2. välisenä aikana: painopiste on ystävissä ja sosiaalisen verkoston kontakteissa. Tai sertifioitumisessa ja tutkintojen hankkimisessa. Vietä aikaa (vaikka vain netissä) ihmisten kanssa joiden kesken jaat jotain inspiroivaa. Voi myös olla hyvä aika laskea irti ystävistä jotka kohtelevat sinua huonosti tai “nukkuvat ratissa”. Voit kokea turhautumista ja pettymyksiä ryhmätoiminnan suhteen sekä halua ottaa etäisyyttä organisaatioista. Tai, tämä voi olla sinulle hyvää aikaa hyötyä ryhmätoiminnasta joka kohottaa henkistä mielialaasi.

Nouseva merkki Kalat ; tai olet syntynyt 19.2. – 20.3 välisenä aikana: painopiste on siinä miten kannat vastuuta omista valinnoistasi, sekä uraan ja ammatinharjoittamiseen liittyvissä asioissa. Sinusta voi tuntua että työn tekeminen tuntuu pitkäveteiseltä, että kaipaat enemmän inspiraatiota työssäsi, ja voit kokea turhautumista ja tyytymättömyyttä liian arkisessa työssä.Nyt on hyvä hetki harjoittaa aktiviteetteja jotka inspiroivat sinua henkisesti… ehkä joogaa, meditoimista, taidetta, musiikkia, energiatietoisuuden harjoittamista tai astrologiaa. Tai mitä hyvänsä millä saat sukat pyörimään jalassa.

Vastaa