Täysikuu 2020 elokuu

Elämän käsikirjoitus – osa 2

Viime kuun artikkeli käsitteli sitä miten elämän käsikirjoitus koostuu yksilöllisistä ja toisiinsa kytkeytyneistä osista, ja miten yhden osan aktivoiminen aktivoi kaikki muutkin alueet. Kyse on siitä miten huomion painopiste siirtyy hetkestä toiseen. Ikivanhan Nadi astrologian perusta on siinä, miten mahdollisuus vaikuttaa oman kohtalomme etenemiseen päivittyy 24 sekunnin välein, jokaisen omassa hermojärjestelmässä. Pystyttekö hahmottamaan minkälainen mahdollisuus tässä tarjoutuu oman elämän suhteen? Missä määrin hyödynnämme tätä mahdollisuutta omassa arkielämässä?

Aika näyttelee tärkeää osaa tässä prosessissa. Sinun olemuksesi aktivoituu kokonaisuutena, kaikilta osiltaan, jopa tasoilla joita valvetilan mielen toiminta ei pysty hahmottamaan. Omassa fyysisessä olemuksessasi on osia ojista olet harvoin tai et koskaan tietoinen. Pystytkö seuraamaan miten ruoka sulaa vatsalaukussasi? Miten ravintoaineet imeytyvät suolistostasi verenkiertoon? Miten veri virtaa suonissa tai miten hermoimpulssit etenevät kun päätät nousta tuolilta istumaan tai liikutat käsivarttasi? Mieti aikaa jolloin olet sairastanut: miten hyvin pystyit tiedostamaan sairauden etenemisen elimistössäsi? Sairaudet eivät vain putkahda yhtäkkiä esiin sillä hetkellä kun tunnistat oireilua, ne kasvavat esiin näkymättömästä alitajuisesta siemenestä… vai onko se sittenkään ollut niin näkymätön? Ja vastaavalla tavalla, miten hyvin pystyt seuraamaan prosessia jonka mukaan omat halusi ja intentiosi manifestoituvat elämässä?

Tietoisuus elää meissä omaa elämäänsä. Fyysinen kehosi viestittää sinulle lakkaamatta hyvin yksinkertaista viestiä: ”minä pidän itseni elossa niin kauan että sinä saat tutkittua ne kokemukset joita olet tullut tänne tutkimaan.” Siinä tarkoituksessa, tietoisuutesi jota kutsut nimellä ”fyysinen kehoni”, on valmis ja kykenevä kestämään lähes minkälaista kohtelua hyvänsä, ja silti sydän jatkaa sykkimistään, veri jatkaa virtaamistaan, ja keuhkot jatkavat hengittämistä – kaikki tämä sinun hyväksesi. Eikö tässä olekin jotain Ylistämisen arvoista?

Tässä käytännöllinen esimerkki siitä miten karttaa aktivoidaan. Valitset mennä naimisiin. Tällä valinnalla aktivoit karttasi seitsemännen huoneen, joka heittää viestikapulaa eteenpäin ja aktivoi muita huoneita. Ehkä löysit kauniin pienen kappelin jostain pienestä kylästä ja menet naimisiin siellä – tämä aktivoi karttasi kolmannen huoneen eli paikallinen liikkuminen. Menet sinne autolla mikä aktivoi neljännen kulkuvälineiden huoneen. Pappi tulee paikalle ja yhdeksäs uskonnon huone aktivoituu. Pappi suorittaa vihkiseremonian, korkeamman auktoriteetin valtuuttamana, ja se aktivoi kymmenen huoneen joka on julkisen vastuun ja velvollisuuden hoitamisen. Kirkosta siirrytte juhlimaan isompaan juhlasaliin, se aktivoi toisen huoneen ruoka- ja kahvitarjoilun sekä puheen. Olet kutsunut paikalle ystäviä ja tuttavia, ja siten aktivoinut yhdennentoista huoneen sosiaaliset verkostot. Myös sukulaisesi ovat läsnä aktivoimassa kartan eri alueita: isä aktivoi huoneen yhdeksän, äiti aktivoi huoneen neljä, sisarukset aktivoivat huoneen kolme, ja koska otit myös koirasi mukaan niin kuuden huonekin aktivoituu. Muutat puolisosi kanssa uuteen kotiin ja aktivoitte neljännen huoneen. Ehkä uusi kotinne on vastarakennettu uusi talo: rakennusmiehet aktivoivat huoneen kuusi. Ehkä vanhempasi maksoivat talon rakentamisen antamalla sinulle ennakkoperintöä – se aktivoi kahdeksannen huoneen joka on perintö. Ehkä vaimo on jo kuudennella kuukaudella raskaana kun häät pidetään, se aktivoi viidennen huoneen joka on lapsi. Mitä hyvänsä valitset tehdä tai jättää tekemättä, koko kartta aktivoituu kaikilta osiltaan – koska SINÄ ITSE aktivoidut kokonaisuutena. Kun lähdet ruokaostoksille, eihän ole niin että vain sinun jalkasi kipittävät kulmakauppaan samalla kun muu osa sinusta löysäilee kotona sohvalla ja ottaa päiväunia? Sinun koko kehosi ja olemuksesi kaikkine puolineen osallistuu tähän tapahtumaan. Kauppaan menon aikana jalkasi vain näyttelevät hieman ratkaisevampaa osaa, sinun näkökulmastasi katsottuna… ainakin kunnes pääset autollesi.

Heinäkuusta 2020 alkaen, Jupiter ja Saturnus ovat taas kohdanneet, molemmat ”retrograde” tilassa – mikä on samaa kuin lähdet aamulla töihin ja autolle päästyäsi huomaat unohtaneesi avaimet kotiin. On pakko palata omia jälkiäsi takaisin ja hoitaa asia kuntoon. Kun Jupiter ja Saturnus kohtaavat Kauriin merkissä, tämä viimeisteltävä asia on ”adharma” -taipumuksen toinen aalto; ”adharma” tarkoittaa heikentynyttä kykyä arvostaa Elämän Totuutta, globaalissa mittakaavassa ja inhimillisen evoluution näkökulmasta. Aloitin kirjoittamaan ”adharma” teemasta tammikuun blogikirjoituksessa, ennen koronakaranteenia ( blogiartikkeli ”Täysikuun 2020 Dharma” ). Tämä Jupiterin ja Saturnuksen asetelma vaikuttaa aktiivisena vuoden 2020 loppuun saakka.

Tämän haasteen käsittelyä varten, mikä on se yksilöllinen lahja jota sinä olet syntynyt tuomaan tähän elämään?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida itsenäisyyttä ja rohkeutta oman vakaumuksesi puolesta, mikä voisi olla paras tapa hakea hyötyjä työstä ja uralla, velvollisuuksien ja vastuiden hoitamisesta?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida hyvinvointia joka ilmentää tasapainosta ja vakaata taloudellisten ja henkisten arvojen sekoitusta, minkälaisten uskomusten kautta voisit parhaiten tuoda julki omaa vakaumustasi?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida miten oikeita asioita sanotaan oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, miten voisit kehittää tai jalostaa omaa kommunikointiasi?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida tunnetietoisuutta ja emotionaalisten kontaktien parantamista, miten halukas olet asettamaan itsesi alttiiksi läheisissä ihmissuhteissa?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida rakkauden ja kiintymyksen hyväksymistä, oletko valmis näkemään vaivaa ihmissuhteiden kehittämisen puolesta?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida kykyä erottaa jyvät akanoista ja todellinen epätodesta, minkä verran olet valmis tekemään työtä oma inspiraatiosi toteuttamiseksi?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida tasapainon ja harmonian saavuttamista ja ylläpitämistä, pystytkö löytämään inspiraatiota siitä miten teet omasta mielestäsi mukavan paikan olla ja elää?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida omien varjojen ja kynnyksenvartijan kohtaamista, minkälaisella toiminnalla jalostat kosketusta omaan sisimpään olemukseesi?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida sitä miten kaikki erilliset filosofiat, uskonnot ja uskomukset edustavat syvimmillään yhtä ja samaa totuutta, miten voisit ilmentää totuudenmukaisen asenteen arvoa?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida mitä hyötyä on siitä että toiset pitävät sinua hyvässä arvossa, miten voisit ilmentää perimmäisten arvojen merkitystä omalla käytökselläsi ja toiminnallasi?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida suvaitsevaista ja myötätuntoista tarkkailijan asennetta, mistä oman persoonasi taipumuksista tia tavoista voisit laskea irti?

Jos tarkoituksesi tässä elämässä on demonstroida miten voi kehittää herkkyyttä ja intuitiotaan, miten voisit suhteuttaa elämässäsi sen mitä elämässäsi saat, siihen mitä menetät?

Vastaa