Täysikuu 2020 toukokuu

Tattva Shastra

Tämän kuun artikkelissa kokeilen hiukan uutta lähestymistapaa. Veda-astrologiassa tähtimerkkien alueita kutsutaan nimellä ”Rashi” joka tarkoittaa ”karman keko.” Se on varastoitu kooste karmallista energiaa, joka usein vain uinuu taustalla odottaen sopivaa aktivointia. Kun kohdalle osuva ajankohtainen asia aktivoi sen niin Rashin energia herää ja alkaa värjäämään tietoisuutta ja elämänkokemusta. Tähtimerkkejä eli Rasheja on 12 kappaletta. Kun jokin asia tai haaste on tarkoitus kohdata elämässä, se voi nousta esiin kahdellatoista eri tavalla. Tai, katsottuna toisesta näkökulmasta: jotta saat minkä hyvänsä haasteen lopullisesti ratkaistua, se on tarkoitus kohdata elämän kuluessa kahdestatoista eri näkökulmasta, ja elämänkaaren tapahtumien aikataulut on ajastettu tuottamaan nämä 12 eri mahdollisuutta.

Jokainen Rashi on sekoitus useista ominaisuuksista. Yksi näistä on sanskriitinkielellä Tattva joka tarkoittaa elementaalista energiaa. Kun jokin asia aktivoituu tietyn Rashin kautta, se voi tuottaa elämässä ”tulisia” tai ”vetisiä” tai ”ilmavia” tai ”materiaalisia” kokemuksia. Tämänhetkisen Korona-pandemian esiin nousuun liittyy Jupiter ja Saturnus yhdessä Shivapisteen kanssa Kauriin merkissä – joka tuottaa hyvin ”materiaalisesti” korostuneen energian. Taustalla vaikuttava pyrkimys provosoi maallisia ja materiaalisia rakenteita muuttumaan ja uudistumaan, provosoi ihmisiä organisoimaan elämän infrastruktuuria ja rakenteita uusiksi. Tyypillistä ”maa” elementtiä, ja Kauris on maa-energian aktivoiva eli prosesseja käynnistävä muoto. Toukokuun 2020 täysikuun aikana Aurinko, joka on ”Suuri Sielu” eli henkisen ykseyden tietoisuus, loistaa Härän alueelta käsin – korostaen lisää ”maa”-elementtiä eli materiaalisen vakauden turvaamista. Samaan aikaan Venus vaikuttaa Kaksosten merkistä käsin: Venus on DNA-tason immuniteetin voima ja Kaksoset ovat erilaisten vaihtoehtojen tutkimista kokeilevan testaamisen kautta, eli elämän laboratorio – tämä on vahvasti ”ilma” -elementtiä korostava ilmiö. Täysikuu itsessään on ”mielen peili” eli ihmisen tunne/aisti-tietoinen mieli joka pyrkii hakemaan yhteyttä ja kontaktia ja ymmärtämään kokemuksia tämän täysikuun aikana Skorpioonissa. Skorpiooni nostaa kaikki irrationaaliset pelot tarkasteltavaksi ja kyseenalaistettavaksi – tämä on hyvin ”vetisesti” korostunut ilmiö. Mistä sitten löytyy neljäs elementti-energia, mistä ”tuli”-energia löytyy tämänhetkisen elämäntilanteen keskellä? Vedassa ”tuli” tuottaa tietoisuutta hengen sisäisestä liekin palosta… jätän teidän päätettäväksenne mistä sitä voi löytää.

Seuraavien kuvausten avulla voitte miettiä mihin teidän oma arkinen elämänkokemuksenne nykytilanteessa asettuu.

Nouseva merkki Oinas ; tai olet syntynyt 21.3 – 20.4. välisenä aikana: luontaisesti tulinen itsenäisyyden ja inspiraation tarpeen korostuminen… siitä käsin, raivaa omaa ainutlaatuista elämänpolkuasi enemmän ilmavaan sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vastavuoroisuuteen.

Nouseva merkki Härkä ; tai olet syntynyt 21.4. – 21.5. välisenä aikana: luontainen pyrkimys takertua materiaalisen vakauden turvaamiseen… siitä käsin olet erityisen lahjakkaassa asemassa virtaamaan elämän syvien vesien mukana ja kohtaamaan sieltä nousevaa totuutta silmästä silmään.

Nouseva merkki Kaksoset ; tai olet syntynyt 22.5. – 21.6. välisenä aikana: luontaisesti ilmava uteliaisuuden ja kommunikaation korostuminen… siitä käsin, etsi tietoisuuden tulta ja horjumatonta luottamusta ihmisyyden prosessin kehittymiseen.

Nouseva merkki Rapu ; tai olet syntynyt 22.6. – 22.7. välisenä aikana: luontaisesti vetinen turvallisuuden ja hoivatuksi tulemisen tarve… siitä käsin, olet erityisen lahjakkaassa asemassa ymmärtämään miten kehittää ja ylläpitää materiaalisen elämän konkreettisia rakenteita.

Nouseva merkki Leijona ; tai olet syntynyt 23.7. – 23.8. välisenä aikana: luontaisen tulinen itsekeskeisen ilmaisun ja itsetärkeyden korostuminen… siitä käsin, johda toisia luomaan innovatiivisia tapoja sosiaaliseen verkottumisen ja yhteiseen kasvuun.

Nouseva merkki Neitsyt ; tai olet syntynyt 24.8. – 22.9. välisenä aikana: luontaisesti maanläheinen pyrkimys kitkeä ja karsia rikkaruohoja ja yrittää pitää elämän langat kontrollissa… siitä käsin, hyppää suoraan elämän veden virtaan ja kellu sen mukana eteenpäin.

Nouseva merkki Vaaka ; tai olet syntynyt 23.9. – 23.10. välisenä aikana: luontaisesti ilmava diplomaattinen pyrkimys säilyttää harmonia myötäilemällä toisia… siitä käsin, käänny etsimään oman inspiraation sisäistä tulta. Ja seuraa sitä, ehdoitta.

Nouseva merkki Skorpiooni ; tai olet syntynyt 24.10. – 22.11. välisenä aikana: luontaisesti vetinen taipumus navigoida elämän syvien virtausten mukaan… siitä käsin, hae rantaviivaa ja astu jalkasi tukevalle maankamaralle.

Nouseva merkki Jousimies ; tai olet syntynyt 23.11. – 21.12. välisenä aikana: luontaisesti tulinen taipumus julistaa omaa totuuttasi kaikkien opittavaksi… siitä käsin, salli ilmavan uteliaisuuden puhaltaa sinua tilanteesta toiseen ja keskity kuuntelemaan mitä toisilla on sanottavana.

Nouseva merkki Kauris ; tai olet syntynyt 22.12. – 20.1. välisenä aikana: luontaisesti materialistinen tarve pitää rakenteita kasassa millä hinnalla hyvänsä… siitä käsin, salli vetisten tunnetilojen imeytyä sisään kaikista halkeamista ja rakosista ja murtaa sen mikä on jo aikansa elänyttä. Me kaikki olemme globaalisti erityisen edullisessa asemassa tällä hetkellä toteuttamaan juuri tätä, näinä aikoina.

Nouseva merkki Vesimies ; tai olet syntynyt 21.1. – 18.2. välisenä aikana: luontaisen ilmava irrallisuuden ja etäisyyden pitäminen ja rationaalinen takertuminen periaatteisiin… siitä käsin, puhalla henkiin kirkkaasti palava tietoisuus omasta ainutlaatuisesta tavasta tuoda itseäsi esille. Ole rohkeasti näkyvä.

Nouseva merkki Kalat ; tai olet syntynyt 19.2. – 20.3 välisenä aikana: luontaisesti vetinen taipumus kellua ja lillua äärettömyyden aalloilla ilman minkäänlaisia rajoja… siitä käsin, työnnä kätesi kyynärpäitä myöten multaan ja valitse itsellesi puutarha jonka konkreettisesta ja maanläheisestä hyvinvoinnista haluat olla vastuussa, karma-joogan tavoin.

Vastaa