Täysikuu 2020 huhtikuu

Tämän huhtikuun täydenkuun näyttämöllä on kolme peluria: haaste ja stressi ja vahvuus.

Ensinnäkin haaste: Jupiter sammuneena Kauriin merkissä. Sielutietoisuus tutkii kokemusta niukkuudesta ja karsimisesta elämän perusrakenteiden suhteen. Jos kyse olisi avaruusaluksesta niin voisin sanoa että elämää ylläpitävät järjestelmät kaipaavat kipeästi virittämistä ja säätämistä.

Toiseksi, Aurinko on Oinaan merkissä on vahvimmillaan: tietoisuus säteilee vahvasti ja elinvoimaisesti. Aurinko on Revati nakshatrassa joka tarkoittaa ylläpitämisen voimaa, luontaista ymmärrystä siitä miten ruokavalio ja ravinto sekä arjen rutiinien säännöllisyys tukevat elämän jatkumista. Tässä on tämän täysikuun vahvuus. Avaruusaluksessa tämä olisi ydinreaktori joka mahdollistaa kaikki muut toiminnat, ja mielen täysikuu heijastaa tätä kokemuksena siitä millaista on matkata ajan ja avaruuden halki avaruusaluksellamme nimeltä Maa.

Kolmanneksi, Saturnus on kotikentällään Vesimiehen merkissä: tietoisuus perustarpeista ja hengissä pysymisestä, varsinkin ihmisten sosiaalisen toiminnan ja verkostojen yhteydessä, tuottaa stressiä joka kampittaa vahvuuden hyödyntämistä ja ymmärtämistä. Saturnus tuottaa Sravana nakshatrasta käsin linjoille krahinaa ja krähinää joka vaikeuttaa kommunikaation ymmärtämistä; rajoittuneet ja pelkoon perustuvat käsitykset inhimillisestä selviämisestä vaikeuttavat ydinvoimamme hyödyntämistä ja käyttöä.

Kauriin merkissä sammuneena oleva Jupiter on yhdessä kartan ”Shiva-pisteen” kanssa – Shiva on Vedassa kosminen energia joka ylläpitää ja purkaa maailmoja. Jupiterin niukkuuden haasteen tarkoitus on osoittaa sinulle itsellesi, missä kohtaa elämässäsi eniten torjut muutosta; tämä on samalla elämänalue missä suostuminen muutoksen voisi tuottaa suurimman parannuksen elämän laatuun. Tämä piste osoittaa ”varjosi”, mitä kohtaa itsessäsi sinun on vaikea kohdata. Paljastamalla omat kyvyttömyyden pelkosi, asetat itsesi alttiiksi ja käynnistät vahvasti uudistavan prosessin. Suomalaisille varsinkin tämä ei ole mitään uutta: juuri juhlistettiin talvisodan päättymistä 80 vuotta sitten, aikaa jolloin koko Suomi on oppinut elämään vahvan säännöstelyn ja niukkuuden kanssa.

Nämä planeetta-asetelmat muistuttavat niitä jotka vaikuttivat ”Espanjan taudin ” nimellä tunnetun pandemian yhteydessä 100 vuotta sitten, kuitenkin tietyllä erolla: 1918 Jupiter ja Shiva-piste Kaksosissa ja Saturnus Leijonassa painottivat enemmän yksilöllisen karman kohtaamista. Juoksuhaudoissa käyty asemasota ja tappavat hygieniaolosuhteet lisäsivät kuolleisuuden kasvua ja väestöluvun karsiutumista. 2020 Jupiter ja Shiva-piste Kauriissa ja Saturnus Vesimiehessä painottavat enemmän kollektiivisen karman kohtaamista; varsinkin rahatalouden ja taloudellisen hyvinvoinnin planeetta Jupiter sammuneena Kauriissa indikoi tämän kokemuksen vaikuttavan enemmän rahatalouteen kuin väestön lukumäärän karsintaan.

Jupiterin asemasta laskettuna, meillä on huhtikuussa myös luovan toiminnan ja työn hallitsija Kaksosten merkissä johon liittyy kommunikaatio, verkkoviestintä ja teknologia. Jo nyt on nähtävissä miten tämänhetkisen tilanteen fyysinen rajoittuneisuus tulee poikimaan moninkertaisesti verkon kautta tapahtuvan yhteistyön, liiketoiminnan ja etätyön kehittymistä. Suuri kansainvälinen graafinen ohjelmistovalmistaja antoi koko ohjelmistonsa ilmaiseksi kolmen kuukauden testikäyttöön kaikille sitä haluaville, optiolla ostaa se itselle 50% alennuksella – ja ilmoittivat samalla palkkaavansa saman testiajan puitteissa 100 uutta graafista etätyöntekijää… enemmän kuin monella graafisella toimistolla on koko elinkaarensa aikana. Aamuradiossa kolmekymppinen miestoimittaja kertoi käyneensä tapaamassa isovanhempiaan ja löysi Hilkka-mummon headset päässä pelaamassa nettipeliä Facebook-ystävänsä kanssa. Kiinasta on pidempään voinut tilata erilaisia hyvän laatuisia tavaroita verkon kautta ilman postikuluja, koska Kiinan valtio on tukenut kansalaistensa elintason nousua maksamalla kansainväliset toimituskulut. Se mikä fyysisesti nyt joutuu karanteeniin, voidaan nykyisellä verkkoteknologian tasolla toteuttaa muilla tavoin. Maailma verkottuu globaalissa mittakaavassa, ja rahan kierto on jo pidemmän aikaa hakenut uusia kanavia jotka olisivat riippumattomia spekulatiivisesta manipuloinnista.

Perusasetelma on siis hyvin selkeä: vaikka ydinreaktori tuottaa vahvaa poltetta, elintoimintojen ylläpitojärjestelmä pätkii ja nikottelee varteenotettavalla tavalla, ja aluksen miehistö näyttää taantuvan varsin rajoittuneisiin ja omituisiin uskomuksiin. Seuraavat kappaleet kuvaavat miten tämä voi ilmetä eri horoskooppien kohdalla.

Nouseva merkki Oinas ; tai olet syntynyt 21.3 – 20.4. välisenä aikana: haasteita uraan, kunnianhimoihin ja vastuuseen liittyvissä elämän rakenteissa, tai maineesi kanssa. Ehkä sinun on vaikea rentoutua. Silloin kun tarvitaan joustavuutta, tunteeton tai haihatteleva fiksoituminen periaatteisiin ovi muodostaa varjon elämässäsi. Etsi vahvuutta olemalla aktiivisesti oma-aloitteinen, ehkä jopa energisen impulsiivinen. Ole oman tiesi kulkija.

Nouseva merkki Härkä ; tai olet syntynyt 21.4. – 21.5. välisenä aikana: tietämiseen ja uskomuksiin liittyviä haasteita. Elämä ei ehkä tunnu niin jalolta ja suurenmoiselta seikkailulta kuin odottaisit. Sisäisen johdatuksen löytyminen voi olla kortilla. juuttuminen syyllisyyteen tai statukseen voi hämärtää arvostelukykyäsi. Jotta löytäisit oman voimasi, etsi sellaista mikä inspiroi ja stimuloi intuitiota, mikä auttaa kääntymään sisäänpäin. Yllätä itsesi, kurkista omien rajoitustesi tuolle puolen.

Nouseva merkki Kaksoset ; tai olet syntynyt 22.5. – 21.6. välisenä aikana: haasteita siinä miten käsittelet elämän muutostarpeita, ja miten kohtaat omia piilotajuisia impulssejasi. Darth Vader -syndrooma. Saarnaaminen ja neuvojen tarjoaminen silloin kun niitä ei haluta, voi tuottaa ärtymystä. Etsi vahvuuttasi olemalla avomielinen ja suvaitsevainen, tukemalla tiimiä ja tovereita. Ilmennä omaa ainutlaatuista näkökulmaasi sen suhteen mitä vapaus, veljeys ja tasa-arvo merkitsevät.

Nouseva merkki Rapu ; tai olet syntynyt 22.6. – 22.7. välisenä aikana: haasteita ihmissuhteissa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Vaikea ymmärtää asioita toisen ihmisen näkökulmasta. TAI näet liian hyvin sekä että, etkä pysty valitsemaan kummankaan puolesta, olet päättämätön. Rajojen puuttuminen tai välinpitämättömyys niiden suhteen, mukaan lukien omat rajasi, voi muodostua stressitekijäksi. Etsi vahvuutta sitoumusten ja vastuiden hoitamisesta, pitämällä asiat järjestyksessä ja toimimalla käytännöllisesti, sitkeästi ja kärsivällisesti.

Nouseva merkki Leijona ; tai olet syntynyt 23.7. – 23.8. välisenä aikana: järjestyksen ylläpitäminen voi olla haaste, samoin se miten pystyt palvelemaan olemalla hyödyksi. huolestuminen voi olla pakkomielteistä, sinun on ehkä vaikea sanoa ”EI.” Jatkuva täydellisen ihmissuhteen tavoittelu voi olla stressitekijä, samoin pinnallisuus tai päättämättömyys. Etsi vahvuutta siinä miten näet elämän suurena seikkailuna jota on tarkoitus kokea eikä kontrolloida – anna elämäsi kertoa hyvä tarina.

Nouseva merkki Neitsyt ; tai olet syntynyt 24.8. – 22.9. välisenä aikana: itseilmaisu voi olla haste, näkemyksiäsi värittää romantisoitu käsitys omasta persoonastasi. Yritys eliminoida ennalta-arvaamattomuus tappaa helposti luovuuden elämästä, ja omahyväinen ”minähän sanoin” -asenne voi muodostua stressitekijäksi. Etsi vahvuuttasi antamalla elämän energian virrata vapaasti, surfaa virtauksella ja luota siihen miten elämä kantaa. Autetaan kumpikin toisiamme.

Nouseva merkki Vaaka ; tai olet syntynyt 23.9. – 23.10. välisenä aikana: mielialojen heilahtelu ja toisten tukahduttaminen huolenpidolla voi tuottaa haasteita. Turvallisuuden tunteminen ja omien vaistojen seuraaminen voi myös olla haasteellista. Varjoksi voi nousta itsekeskeinen luottamuksen puute itseä kohtaan, jolloin jätät toiset siivoamaan asioita sinun jälkeesi eivätkä he pidä siitä. Elämä ei ole satua. Etsi vahvuuttasi ihmissuhteiden tasapainosta ja harmoniasta, suostumalla katsomaan asioita molempien näkökulmasta ja varmistamalla että molemmat hyötyvät tasapuolisesti. Pidä kiinni omista kauneusarvoistasi ja estetiikasta.

Nouseva merkki Skorpiooni ; tai olet syntynyt 24.10. – 22.11. välisenä aikana: kommunikaatio ja oppiminen on haasteiden lähde. Elämä ei ehkä tarjoa siinä määrin jännitystä ja hauskuutta kuin odottaisit. Pystytkö silti kokemaan elämän merkityksellisenä, ja lähestymään sitä huumorilla? Stressitekijäksi voi muodostua tarve puolustaa omaa tonttia tai turvattomuuden tunne joka tekee sinusta yliherkän. Etsi vahvuuttasi maanläheisestä palveluasenteesta, jaa omaa tietämystäsi toisten kanssa ja ilmaise selkeästi missä omat rajasi kulkevat.

Nouseva merkki Jousimies ; tai olet syntynyt 23.11. – 21.12. välisenä aikana: haasteita liittyen elämän mukavuuteen ja helppouteen, siihen miten saat luotua sellaisen materiaalisen ja taloudellisen hyvinvoinnin mitä odotat. Et ehkä ole idealistinen tai naivi, mutta realistisena pysyminenkin voi olla haasteellista. Stressiä voi syntyä siitä jos huomio harhailee, jos jalat eivät tahdo pysyä maassa, jos yrität pitää liian monta rautaa tulessa samanaikaisesti. Löydät vahvuutta rohkeudesta sisäiseen johtajuuteen, ilmaise todellista itseäsi ja elä suurenmoista elämää olemalla toisille tärkeä.

Nouseva merkki Kauris ; tai olet syntynyt 22.12. – 20.1. välisenä aikana: oma persoonasi ja oman tiesi kulkeminen tuottaa haastetta. Ehkä sinun on vaikea olla aloitteellinen tai urhea. Suvaitsemattomuus, henkinen materialismi tai naivius voivat muodostua kompastuskiveksi. Ehkä sinun on vaikea arvostaa niitä mahdollisuuksia mitä elämä sinulle tarjoilee. Etsi vahvuuttasi tunneherkkyydestä ja tunteiden kohtaamisesta, arvostavasta ja toisia tukevasta asenteesta. Luota mielikuvitukseesi, tutki miten pystyt tuntemaan olosi turvalliseksi omassa elämässäsi. Ota elämä henkilökohtaisena asiana, ole itse oman elämäsi keskipisteessä.

Nouseva merkki Vesimies ; tai olet syntynyt 21.1. – 18.2. välisenä aikana: haasteita idealismin ja itsetutkiskelun kanssa, miten onnistuisit löytämään inspiraation ja intuition. Kaiken maallisen hössötyksen keskellä voi olla vaikea tunnistaa mitä on hyvyys, voi olla vaikea saada omaa mielikuvitustasi esiin työsi kautta. Stressiä voi syntyä jos tyydyt olemaan ylimielinen tai odotat kärsimättömästi toisten hoitavan käytännön asiat sinun puolestasi niin ettei sinun tarvitse liata käsiäsi. Etsi vahvuuttasi leikkimielisyydestä ja puheliaasta kommunikaatiosta, tutkimalla monipuolisesti vaihtoehtoisia näkökulmia ja olemalla utelias kaiken suhteen. Nauru pidentää ikää.

Nouseva merkki Kalat ; tai olet syntynyt 19.2. – 20.3 välisenä aikana: haasteita jotka liittyvät ryhmäaktiviteetteihin ja ystäviin, siihen miten onnistut olemaan innovatiivinen ja ajattelemaan suuria ajatuksia. Tiede ja teknologia voi tuottaa päänvaivaa, samoin abstrakti ajattelu ja demokratiaan liittyvät pohdinnat. Varo pettymyksiä tai tarvetta olla marttyyri. Epäkäytännöllinen ja haihatteleva romantisointi voi muodostua kompastuskiveksi. Vältä kriisejä paitsi jos olet ehdottoman valmis ryhtymään toimeen niiden käsittelemiseksi. Etsi vahvuutta omien arvojesi selkeyttämisestä, luo materiaalista vakautta ja jalosta esteettistä makuasi. Suosi hyvin suunniteltua klassista tyyliä, unohda hetken muotivirtaukset.

Vastaa