”Elämä on ihmisen parasta aikaa”

Täyteläisen elämän eläminen: kun tiedostat miten elämä on tarkoituksenmukaista sellaisena kuin se jo on… alkaa löytyä tasapainoa ulkoisen ja sisäisen välille, stressi haihtuu tyyneydeksi ja rauhaksi myös haasteellisissa tilanteissa… jostain nousee iloa ilman syytä. Runsaus on yksinkertaisuutta ja tiedostaminen intuitiivista. Miten reaktiot ja teot nousevat itsestään spontaanisti kokonaisvaltaisesta olemisen tilasta, kun et sodi enää itseäsi vastaan. Hyvinvointia asioissa joilla on merkitystä kaikille.

Stressiä ylläpidetään antamalla mielen jakautua itseään vastaan, kun ”tämä minkä pitäisi olla” ja ”tuo minkä ei pitäisi olla” alkavat taistella keskenään; kun annat mielen addiktoitua ”tähän” ja reagoida torjuvasti ”tuohon”. Alat kritisoida itseäsi ja projisoit sitä ulos tuomitsemalla toisia. Tästä perustasta kasvavat rajoittavat perususkomukset – uskomukset siitä miten elämässä on jotain vikaa, kehossa on jotain vikaa, ympäristössä ja maailmassa on jotain vikaa, suhteessa Jumalaan ja koko ihmiskuntaan on jotain vikaa, ja syvä uskomus että ”minä en ole edes rakastamisen arvoinen.” Tämä taistelu kuluttaa ja väsyttää. Sen sijaan: antaudu, suostu kokemaan elämä täysin tarkoituksenmukaisena sellaisena kuin on. Siitä kehittyy kyky tiedostaa kuka todella olet; kehittyy tarkkailijan olotila. Kun todistat miten oma elämäsi ja oma minuutesi tapahtuu sinulle, sinun ympärilläsi ja sinun kauttasi, kaikki ”tämä tai tuo” putoaa pois niinkuin kuivuneet syksyn lehdet jotka leijailevat pois tietoisuuden virrassa. Avautuu tilaa hyväksyvälle tiedostamiselle joka alkaa alkaa säteillä oman sydämesi lämmöstä. Tarvitsematta vähätellä tai ylikorostaa itseäsi, voit rentoutua kokemaan iloa sen suhteen kuka olet ja missä olet, täsmälleen niinkuin asiat ovat. Voisiko tämä edustaa sinulle elämän tarkoituksen täyttymystä?

Swami Raman mukaan, elämän tarkoitus on oppia avartamaan jaja syventämään tietoisuutta niin, että tunnistamme miten olemme ”sekä hän joka seuraa draamaa, että draama jota seurataan”; inhimillisen elämän tarkoitus on ohjata mieli tiedostamaan mitä se (mieli) on, ja täten luoda mieleen tietoinen sisäänpäin kääntynyt fokus. Tästä näkökulmasta käsin kysymys siitä ”mikä on elämäni tarkoitus?” muuttuu kysymyksesi ”mikä on minun velvollisuuteni elämää kohtaan?” ja vastaus kuuluu: minun velvollisuuteni on olla ja elää täsmälleen sitä kuka ja mitä minä olen. 

Vastaa