Täysikuu 2019 lokakuu

Lokakuun täysikuun tärkeä planetaarinen jooga-asetelma on nimeltään ”Chandra Yoga”, joka käsittelee Kuun ja Saturnuksen suhdetta. Tästä syntyy mahdollisuus kokea vahvaa harmoniaa mielen suhteessa karmaan. Karma tarkoittaa ”teko”; joten tässä puhutaan mielen kyvystä hahmottaa mihin tekoihin sinun kannattaa ryhtyä. Chandra joogan ansiosta mielen on helppo hahmottaa, minkälaisella toiminnalla saat purettua vääristyneet uskomukset siitä mikä on todellinen luonteesi, mitä ja kuka sinä todella olet. Karma tarkoittaa myös tekoja joihin olet ajautunut aikaisempien väärien uskomustesi perusteella. Kun valitset toimia vastoin omia vääristyneitä uskomuksiasi, kyseenalaistat ne – mikä tarkoittaa karman purkautumista, eli sinulta katoaa tarve suorittaa asioita aikaisempien tekojen paikkaamiseksi; vapaus elämässä kasvaa. Chandra jooga auttaa mieltä hahmottamaan miten toimimalla tämä on mahdollista.

Jupiter heittää Kuuhun suosiollisen aspektin joka siunaa valitsemiasi tekoja armon ja tarkoituksen tunteella. Kannattaa ottaa tämä lahja vastaan; ja vaikka joutuisit silittämään muutaman kurtun sileäksi matkan varrella niin uskon että se hoituu sinulta. Sammuneessa tilassa oleva Aurinko alleviivaa tämän jakson haasteetta: hups – joku sammutti valot, jotta sinä pääset tarkistamaan miten hyvin pystyt ”näkemään pimeässä” eli oman valvetila-tietoisuutesi voimin. Sielun valo on himmentynyt, ja kuitenkin havaittavissa hohteena joka heijastuu lokakuun täysikuusta. Seuraavat kappaleet kuvaavat miten tämä asetelma nousee esiin kunkin nousevan huoneen kohdalla.

Jos haluat tietää oman nousevan huoneesi, voit hakea sen syöttämällä syntymätietosi tänne Cafe Astrology sivustolle.

Nouseva merkki Oinas: oma minäkuvasi ja identiteettisi on asioiden keskipisteessä. Minkälaisia harhakäsityksiä sinulla on itsestäsi? Mikä estää sinua kokemasta rauhaa sen suhteen kuka olet? Dharman hallitsija Jupiter ja Karman hallitsija Saturnus ovat molemmat vahvasti omissa huoneissaan. Mutta niillä ei ole yhteyttä toisiinsa, ja tästä herää kysymys: ”Miten tasapainottelet näiden kahden asian välillä, tarve kokea tarkoituksen tunnetta ja tarve käsitellä paineita ja velvollisuuksia?”

Nouseva merkki Härkä: miten hyödynnät intuitiota? Tämän nousevan huoneen kohdalla Saturnus hallitsee sekä Dharmaa että Karmaa: toimitko todistaaksesi oman tahtosi voimaa, vai palveleeko toimintasi jotain omaa egoasi laajempaa? Voi tuntua turhauttavalta, missä määrin aidon tarkoituksen kokeminen edellyttää neutraalia välinpitämättömyyttä ja tarkkailijan asennetta. Jupiter aktivoi mielessäsi tarvetta hyväksyä elämässä muutoksia. Kaukomatkailu tai retriiteille osallistuminen, ja helppouden löytäminen päivittäisten rutiinien hoitamisessa, voivat auttaa. 

Nouseva merkki Kaksoset: pitkäjänteisten suunnitelmien tekeminen ja sosiaalinen verkottuminen tarjoavat sinulle kasvumahdollisuuksia tämän jakson aikana. Jupiter on nousevaa merkkiäsi vastapäätä, joten ihmissuhteet ja kanssakäyminen voi tarjota siunausta. Yritys hallita ennalta-arvaamattomia muutoksia voi turhauttaa – muutostilanteiden kohtaaminen tarkkailijan neutraalilla asenteella auttaa löytämään molemminpuolista ja vastavuoroista hyötyä ryhmätilanteissa. Minkälaisia virheellisiä uskomuksia tai ahneutta sinulla liittyy rikkauteen, varallisuuteen ja elämässä selviämiseen?

Nouseva merkki Rapu: kärsimätön  tarve johtaa tai olla kärjessä, ja säteilet helposti vallankumouksellista hehkua ympärillesi. Haluat tekojesi johtavan edistysmieliseen ja progressiiviseen suuntaan, ja tähän kaipaukseen voi liittyä sosiaalista vastuuntuntoa. Saturnus yhdessä Ketun kanssa, joten sitoumukset voivat tuottaa turhautumista. Ehkä toiset pitävät sinua johtajana; tai sitten eivät. Miten toimit sen suhteen?  

Nouseva merkki Leijona: sisäinen torjunta joka on kuin takiainen; harhakuvitelmia ja virheellisiä odotuksia sen suhteen mitä tyytyväisyys elämässä on ja miten sen voi saavuttaa. Löydät elämässä syvempää tyydytystä, kun et rajoitu vain oman persoonan tarpeisiin; matkustelu ulkomailla tai ajan viettäminen ashramissa tai retriiteissä voi auttaa sinua selkeyttämään suhdettasi omaan henkisyyteesi. Sen sijaan että juuttuisit pitkittyneeseen taisteluun omia varjojasi vastaan (Saturnus 6:ssa Leijonasta), keskity meditaation harjoittamiseen ja tunnista tiedosta oma sisäinen viisautesi (Jupiter 5:ssä Leijonasta). Sisäisen rauhan löytyminen voi olla hyvin suloinen ja rentouttava kokemus.

Nouseva merkki Neitsyt: paljon potentiaalisia hyötyjä tyrkyllä, tai sitten haasteita menestyksen ja hyvinvoinnin saavuttamiselle. Saman kolikon kaksi eri puolta. Voi että, jos vain pääsisit tarttumaan siihen mistä niin kovin uneksit elämässä… ja toisaalta: miten tietoinen olet siitä, mikä todella tuottaisi sinulle tässä elämässä perimmäisen tyydytyksen tunteen? Pistä turvavyö kiinni, täysikuu on 8:ssa Neitsyestä laskettuna, joten kyyti voi heitellä suuntaan ja toiseen varoittamatta. Iloinen optimistisuus osoittaa missä on mahdollista kokea muuttumatonta, katoamatonta rauhaa. Tee siitä kotipesä. Meditointi toimii parhaiten kun harjoitat sitä ilman odotuksia, Saturnuksen ja Ketun joogi-asenteella. Pistä myös merkille miten ruokailutottumuksesi vaikuttavat omaan hyvinvointiin.

Nouseva merkki Vaaka: ehkä jonkinlainen kaipaus nähdä itseäsi toisessa, ja pyrkiä löytämään itseäsi ihmissuhteiden peilauksen kautta. Tämä voi olle eheyttävä kokemus, kun annat sen tapahtua. Ota oikea asenne, luota ja kurkota kohti jotain itseäsi suurempaa, anna itsesi asettua alttiiksi. Lähesty aktiviteetteja yhteistyön merkeissä, miten voit auttaa toisia ratkaisemaan itse omat ongelmansa. Suhtaudu avoimesti siihen mitä asunto, koti ja liikkuvuus sinulle merkitsevät; laske irti näihin asioihin liittyvistä rajoittavista uskomuksista. 

Nouseva merkki Skorpiooni: mikä on, mikä voisi olla tai minkä pitäisi olla sinun elämäsi tarkoitus? Tähän voi liittyä kärsimättömyyttä, tai aihe herättää paljon sekavaa hämmennystä. Se voi helposti värittää suhdettasi isään tai opettajiin, tai työllistymiseen ja palveluroolin löytämiseen. Kyseenalaista epäröimättä näihin aiheisiin liittyviä odotuksia ja uskomuksia. Vapaus maallisesta stressistä voi olla kuin ohikiitävä tuulahdus tai vaimea kuiskaus, jossain kaukana tavoittamattomissa. Ei huolta, tämä asetelma ohjaa sinua purkamaan sisäistä vastarintaa joka voi estää oman todellisen itsesi kohtaamista. Kun tukokset purkautuvat, elämästä voi alkaa löytymään uudenlaista helppoutta ja mukavuutta.

Nouseva merkki Jousimies: tämän jakson aikana elämän muutostarpeet voivat olla hyvin odottamattomia. Jos sinulla on suuret odotukset, että elämän pitäisi olla jotain muuta kuin mitä se on, nämä muutokset voivat olla myös riipaisevia. Ei huolta, apu on lähellä: omaksu tietoisen meditatiivinen lähestymistapa elämää kohtaan, kehitä rutiini siitä miten korvaat stressaavat ajatukset mieltä ylentävillä. Toistuvasti, päivittäin, niinkuin harjaat hampaitasi. Ilman odotuksia, teet ja unohdat. Anna tietoisuuden itsestäsi avartua. Voit saada hyötyjä odottamattomilta tahoilta. Ehkä kiinnostut astrologiasta.

Nouseva merkki Kauris: ihmissuhteet, itsesi peilaaminen toisista, hänestä joka ei ole sinä. Tai siltä ainakin vaikuttaa. Kumppanuudet, aviosuhteet, tai äiti: sinun äitisi, tai äiti sinussa, tai partnerisi holhoava äidillisyys. Myös koti ja kotimaa, turvallisuus ja asuinpaikka, kodinturvajoukot ja kiinteistöasiat. Jos tunnet että olet juuttunut paikallesi, voit helposti projisoida liikkuvuuden tarvetta kulkuvälineisiin, liikenneyhteyksiin tai autoihin. Menneisyytesi, sekä kaukainen että intiimi, saavuttaa sinua peruutuspeilissä – Saturnus ja Ketu yhdessä nousevina horisontissa. Sinun on aika valita mitä sen suhteen teet, miten tiukasti haluat pitää siitä kiinni. Tai et. Rauhaa taloon.

Nouseva merkki Vesimies: jos tunnet vastustamatonta tarvetta päästä puskemaan jotain torjuntaa vastaan, pistäpä mietintämyssy päähän ja arvioi uudestaan mihin haluat sitoa oman energiasi. Elämä tarjoilee kyllä riittävästi dramatiikkaa, sinun ei tarvitse ehdoin tahdoin luoda sitä tyhjästä. Löytäisitkö mielihyvää jonkin tyyppisestä artesaanipuuhasta, kauneuden luomisesta omien käsiesi kautta? Tällä jaksolla vaihtoehtoiset terveydenhoitomuodot ja puhdistautumismetodit toimivat sinulla hyvin.

Nouseva merkki Kalat: laske suloisen heleä lauluäänesi ilmoille, anna sen kuulua. Tai jos tunnet raakaa luomisvoimaa kuplivan esiin sisimmästäsi raspinkarkealla käheydellä, niin päästä ihmeessä ulos. Miksi ei? Jupiterin mielestä sinun tekojasi voi rajoittaa vain sinun omat uskomuksesi – taivas on rajana. Saturnuksen mielestä tekosi voivat pitkällä tähtäimellä tuottaa voittoa, mutta Ketu ei halua sinun takertuvan näihin ajatuksiin millään erityisillä odotuksilla. Työ tekijäänsä palkitsee, toiminta sinänsä voi osoittautua parhaaksi korvaukseksi. Ravitse ja hoivaa inspiraatiotasi. Arvosta siunauksia ja hyötyjä joista saat nauttia, missä hyvänsä muodossa tarjoutuvat ja sen aikaa kun sitä kestää. Ole yhteydessä perheeseesi.

Vastaa