Ajatusten Jooga

Ascensio toimii yksinkertaisen tehokkaalla tavalla: se tarjoaa mielelle välineen sukeltaa suoraan puhtaaseen syvään tietoisuuteen ja sisäiseen rauhaan. Tämä tapahtuu niin välittömästi ja automaattisesti, että alussa moni ei edes huomaa, että niin on käynyt. Se mitä huomataan, on miten mieli tämän seurauksena onkin aktivoitunut pyörittämään tavanomaisia ja usein toistuvia ajatuksia.  Ja seuraava ajatus onkin: miten saan pysäytettyä nämä ajatukset, miten onnistun hallitsemaan niitä?

Vastaus on yksinkertainen.

Et mitenkään.

Mielesi toteuttaa omaa ohjelmaansa, eikä päästä sinua kontrolloimaan sitä rationaalisesti.

Mutta kun opit tarkkailemaan ajatuksiasi enemmän, voit huomata mikä on vieläkin yksinkertaisempaa: sinun ei tarvitse yrittää kontrolloida ajatuksiasi, tai edes yrittää pysäyttää niitä.

Anna niiden olla, täsmälleen sitä mitä ne ovat. 

Tässä ei ole kyse ajatuksista.

On kyse HUOMIOSTA ja mihin sitä ohjataan. 

Kun annat huomiosi keskittyä ajatuksiin, sinä olet yhtä kuin ajatuksesi – eli, sinä samaistut ajatuksiisi.

Me samaistumme automaattisesti mihin hyvänsä mihin annamme huomiomme kohdistua. Mitä kauemmin ja kokonaisvaltaisemmin huomio lepää jossain kohteessa, sitä suuremmassa määrin me alamme kokea olevamme tuo kohde. 

Joten ydinasia on FOKUS – se miten ohjaat huomiotasi ja minkälaisen keskittymisen tilan sillä saat aikaan. 

Huomion ohjaaminen on täysin sinun hallinnassasi – sinä, ja vain sinä, VALITSET mihin annat huomiosi kohdistua. 

Moni meistä kaipaa usein sisäistä aitouden tilaa, ja koemme että olemme kadottaneet sen. Usein liitämme tämän aidon, viattoman olemisen tilan varhaisen lapsuuden kokemuksiin, aikaan jolloin koemme että vielä pääsimme kokemaan viattomuutta. Näin siksi, koska lapsuus oli aikaa jolloin vielä annoimme huomion automaattisesti levätä spontaanissa viattomuuden kokemisessa, hetkestä toiseen ja aina vain nykyhetkestä käsin. Sitten lapsi kasvoi aikuiseksi, eli opimme  ohjaamaan huomiotamme muihin asioihin, usein hyvin stressaaviin ajatuksiin, voidaksemme pärjätä elämän kanssa ja saada ystäviä, menestystä ja rahaa. Mitä enemmän huomio kohdistui pois sisäisestä rauhasta, sitä enemmän aloimme kokea että olemme ”menettäneet” rauhan ja viattomuuden, tai ainakin menettäneet kyvyn kokea sitä. Totuus on kuitenkin tämä: tyytyväisyys ja rauha sekä alkuperäinen viattomuus ovat edelleen siellä missä ne alunperinkin olivat, omassa sisimmässä, ne eivät koskaan ole kadonneet sieltä mihinkään. Meille on vain kehittynyt syvään urautunut TAPA HARHAUTTAA FOKUS pois sisäisestä rauhasta ja viattomuudesta, stressaaviin asioihin ja ajatuksiin. Ja sen seurauksena automaattisesti olemme oppineet samaistumaan stressiin, olemme alkaneet uskoa että olisimme yhtä kuin stressi jota ajattelemme. 

Ja kuten jo alussa mainitsin – ratkaisu on yksinkertainen ja vaivaton: anna ajatusten ja stressin olla, mitä hyvänsä se onkin. Sinä et ole se.

Ei ole kyse stressistä eikä ajatuksista.

On kyse huomiosta ja mihin sitä ohjataan. 

Vastaa