Täysikuu 2019 syyskuu

Elokuun ja syyskuun täysikuut toteuttavat saman prosessin eri osia. Kuvasin tämän prosessin alkuosan edellisessä artikkelissa; tässä kuvaan prosessin loppuosan.

PROSESSIN KOKONAISUUS 

Ulkoinen ympäristö on sisäisen olotilan ja mielentilan heijastus, joten mieli joka on vapaa rajoittavista uskomuksista pystyy tarjoamaan parasta mahdollista kokemusta omasta elämästä. Tämä oli elokuun täysikuun sanoma. Haasteena siinä on uskomus siitä, että jokin oman itsen ulkopuolella oleva asia pystyisi estämään sinua olemasta onnellinen, kokemasta onnellisuutta, valitsemasta olla onnellinen. 

Kun kohtaat ja purat tämän uskomuksen, arkiseen olemassaoloon aukeaa syvempi ulottuvuus, jokapäiväisestä arjestasi tulee sisäisen olemisen tilan selkeä heijastus ja ilmentymä. Tämä on se mitä syyskuun täysikuun nakshatra Uttra Bhadrapada pyrkii demonstroimaan, ja kokemusta auttaa nakshatran hallitsija Saturnus: karman herra haluaa sinun syleilevän joogin elämänasennetta, neutraalin välinpitämätöntä tarkkailijan asennetta oman elämäsi vaihteluita kohtaan – todista oman elämäsi kulkua, jalosta kykyä tarkkailla itseäsi ja omaa persoonaasi. Seuraa karmasi hehkua ja katso miten se palaa poroksi.

SYYSKUUN TÄYSIKUU

Kalojen merkissä toteutunut syyskuun täysikuu on pullollaan erittäin suosiollisia jooga-asetelmia, eli planetaarisia kombinaatioita. ”Virinchi jooga” Jupiterin ja Saturnuksen välillä auttaa suuntautumaan kohti henkisyyttä omassa elämässäsi. ”Brahma jooga” Jupiterin, Venuksen ja Merkuriuksen välillä tarjoaa viisautta, mahdollisuutta elämästä nauttimiseen, sekä kykyä edistää omaa henkistä kasvuasi. ”Saraswati jooga” samojen kolmen planeetan välillä tukee luovan ilmaisun kehittämistä ja uuden oppimista. Täysikuun, Merkuriuksen ja Venuksen muodostama ”Karmasiddhi jooga” voimaannuttaa kaikkea tekojasi joita suoritat tarkoituksena sekä oman karmasi (rajoittavien uskomusten) purkaminen, että totuuden tiedostaminen sen suhteen mistä elämässä on todella kysymys. Ja lista sen kun jatkuu: löytyy energia-asetelmia joiden nimenä on ”vuori”, ”elefantti leijona”, suuri patarumpu”, ”tambuura”, ”häviämätön” – kaikki jotain suurenmoista ja voimallista, mukaanlukien ”jakinhäntä” joka on ikivanha kuninkaallisen symboli. Lisäksi tämän täysikuun sielun piste energisoi ja voimaannuttaa kaikki Auringon ympärille kerääntyneet planeetat. 

Tämän kuun haasteen tarjoilee Auringon ja Marsin välinen ”Asubha jooga”: omapäinen ja konflikteja hakeva asenne, jonka seurauksena syntyy addiktiivinen taipumus takertua illuusioihin, piiloutua omiin fantasioihin ja tulkita elämän tapahtumat kriiseinä joiden voittaminen edellyttää taistelua. Jooga-asetelmien hyödyntämiseksi on tarpeen kohdata ja purkaa tämä asenne – ei ole mitään kriisejä, ei ole mitään mitä vastaan taistella, paitsi omat kuvitelmat. Ketu herättää tyytymättömyyttä ja turhautumista, ja Rahu saa sinut helposti epäilemään itseäsi sekä omaa ilmaisukykyäsi. Ratkaisu on yksinkertainen: ota etäisyyttä omaan persoonaasi, ole tarkkailija ja todista omaa elämääsi – opettele tuntemaan olosi turvalliseksi siinä mitä olet, itsessäsi, samalla kun hengailet toisten ihmisten seurassa. Seuraavassa kuvaan miten tämä täysikuun teema mahdollisesti ilmenee jokaisen nousevan huoneen kohdalla, ja oma syntymäkarttasi tietysti värittää asiaa sinulle ominaisella tavalla.

Jos haluat tietää oman nousevan huoneesi, voit hakea sen syöttämällä syntymätietosi tänne Cafe Astrology sivustolle.

Nouseva merkki Oinas: taipumus tai tarve viettää aikaa ulkomailla, kaukana synnyinpaikasta, tai eristyneessä ja syrjään vetäytyneissä ympäristöissä – esim. asharamissa, luostarissa tai retriiteillä. Hyödynnä tätä luodaksesi elämää johon voit olla tyytyväinen. Pistä merkille ja tarkkaile miten toiset elävät, pyri tuntemaan itsesi turvalliseksi omana itsenäsi myös toisten joukossa. Vaikka tuntisit olosi ajoittain hiukan kodittomaksi.  

Nouseva merkki Härkä: ole sosiaalinen, nauti ajanvietosta ystävien seurassa. Kehitä kykyäsi kommunikoida – huipputeknologia ja internet voivat osoittautua sopiviksi tavoiksi hioa taitojasi. Intohimojesi kohtuuton seuraaminen voi tuottaa terveysongelmia, mutta ratkaisu on yksinkertainen: tarkkaile, todista elämääsi, luota itseesi.

Nouseva merkki Kaksoset: hyvää aikaa ansaita oman vaivannäkösi avulla, ehkä markkinoinnin ja myynnin parissa, ehkä ravinnon tai cateringin parissa, opetustyöllä tai puhumisella, tai teknisessä ammatissa. Vältä kyseenalaisia taloudellisia käytäntöjä, luota omaan totuuteesi, älä epäröi.

Nouseva merkki Rapu: yleisesti optimistinen, ja silti voit tuntea olosi tyytymättömäksi, kuten… miksi elämä ei voi vain loksahtaa kohdalleen? Kehitä ja jalosta mitä hyvänsä mikä vahvistaa tarkoituksen tunnettasi. Vältä tuomitsevaa asennetta. Oletko ajatellut avioliittoa? Ehkä nyt voisi olla hyvä aika… jos ei avioliitolle, niin ainakin mahdollisuudelle nähdä itsesi toisen ihmisen kautta.

Nouseva merkki Leijona: kykyä ratkaista ongelmia, kykyä luoda yleistä hyvinvointia elämässä, ja silti voit tuntea olevasi tyytymätön vähän kaikkeen. Hyvää aikaa keskittyä meditoimiseen, ja hatha jooga tyyppinen harjoitus voi olla erityisen hyödyllistä. Pyri ymmärtämään asioita psykologisesta näkökulmasta, ja jos kompuroit: nouse ylös ja jatka matkaa. ”Elämä on ihmisen parasta aikaa.” Sanoi Matti Nykänen.

Nouseva merkki Neitsyt: ystävyyttä, hyötyjä ja ansioita jotka liittyvät puolisoon tai partneriin. Sosiaaliset taitosi ovat vahvoilla, ja voivat edesauttaa rahan tienaamista kumppanuuksien tai asiakkaiden kautta. Ja kuitenkin tyytymätön olo ja pettymyksiä rakkausasioissa?ilmaise todellisia tunteitasi. Luota itseesi.

Nouseva merkki Vaaka: työn löytyminen ja menestyminen suhteellisen helppoa kovan työn avulla, ajan myötä. Jos kamppailet kilpailijoiden tai vastustajien kanssa – ne ovat heijastuksia omasta epävarmuudestasi ja itsesi epäilemisestä. Tai, jos työskentelet palvelusektorilla tai hoitotyössä, voit huomata olevasi tekemisissä varsin intensiivisesti ahdistuneiden asiakkaiden kanssa. Älä yritä ratkaista heidän ongelmia heidän puolestaan, näytä heille miten voivat arvostaa omaa elämäänsä ja ratkaista itse omat ongelmansa.

Nouseva merkki Skorpiooni: menestyksekästä aikaa; opettajien tai opetuksen arvostaminen yhdistyy luontaiseen uskon tunteeseen. Missä mielessä tämä, tai sinä itse, ei riitä? Onko sinulla erimielisyyksiä opettajiesi tai mentoreiden kanssa? Suhde lapsiin voi myös heijastaa näitä asioita erilaisista näkökulmista.

Nouseva merkki Jousimies: todennäköisesti asut mukavasti tai hyvin, ja silti tunnet halua remontoida, purkaa ja rakentaa uusiksi. Myös taipumusta tai halua maiseman muokkaukseen. Jos on vaikea löytää vakautta tai mielenrauhaa, tai jos huomaat vaihtavasi asuntoa tai opinahjoa useasti, ehkä sisäinen mielen maisemasi onkin se mikä kaipaa remontoimista. Asetu aloillesi, opettele viihtymään itsesi kanssa. 

Nouseva merkki Kauris: intohimoista kommunikointia ihmissuhteissasi. Rakenna tämän avulla mahdollisuuksia kokea onnellisuutta ja rakkautta, unohda itsesi epäileminen ja tyytymättömyys. Elämä on liian lyhyt siihen. Ota riski, aseta itsesi alttiiksi aidoille tunnetiloille.

Nouseva merkki Vesimies: henkilökohtainen vaivannäkö ja kova työ tuottaa menestystä ja kunnioitusta perheen ja ystävien keskuudessa. Mikä saa sinut epäilemään tämän merkitystä tai pätevyyttä? Epäiletkö omaa kykyäsi pitää huolta perheestä? Kannattaisiko viettää aikaa ulkomailla, syödä terveellisesti, tai hemmotella itseäsi lemmikillä?

Nouseva merkki Kalat: voi kokea olevasi auktoriteetti ja omata hyvän arvostelukyvyn, ja kuitenkin tunnet olevasi yleisesti ottaen tyytymätön elämään. Sinulta löytyy lahjakkuutta ja kykyä, ja kuitenkin voit epäillä oma itseilmaisuasi. Vältä myymästä sieluasi, älä tingi omasta lahjomattomuudestasi. Ole oman onnesi seppä, luo sellaista elämää jota haluat elää.

Vastaa