Täysikuu 19.2

Helmikuun täysikuu aloittaa jakson jossa Merkurius, joka edustaa analyyttistä ymmärrystä siitä miten elämässä löytää arvoa ja hyötyä, on juuri tullut ulos heikkouden tilastaan; vähän niin kuin potilas joka on ulkona leikkaussalista mutta vielä toipilas. Aurinko tukee tämän jakson aikana syvän meditatiivisen tilan kokemista. Tämä heijastuu mielen tasolle Kuuhun, joka tällä jaksolla on “irtilaskemisen herra rikkauden huoneessa”. Elämän rikkautta voi tällä jaksolla löytää hyväntekeväisyyden kautta ja laskemalla irti odotuksista, sekä ottamalla itselleen omaa aikaa nauttia omasta seurastaan. Jupiter näyttää henkisen ohjauksen löytyvän sieltä missä etsit syvällisempää kosketusta omaan sisäiseen rauhaasi ja aitoon itseesi. Lisäksi Jupiter ja Kuu muodostavat asetelman nimeltään Gaja Kesari Yoga; “gaja” tarkoittaa norsua ja “kesari” tarkoittaa leijonaa, joten tämän tyyppinen sisäinen kontaktin hakeminen saa tukea vahvoilta energioilta.

Venus on karman herra velkojen ja vastarinnan huoneessa. Ei kannata pelästyä, koska Venus on myös Kuusta katsottuna inspiraation huoneessa – joten velkojen kuittaaminen ja torjunnan käsittely toimii tällä jaksolla inspiraation lähteenä. Erityisesti nousee esiin Mars, karmaa toteuttavan toiminnan huoneessa, ja karma on se minkä varassa meidän perimmäinen velkamme lepää. Mars hallitsee sekä sisäistä rauhaa että dharmaa ja elämän tarkoitusta. Jotta voit luoda sisäistä rauhaa ja tarkoituksenmukaista elämää, tiedosta tarve kantaa niiden velvollisuuksien paine, joiden kautta maksat takaisin sen mitä olet velkaa elämälle, todelliselle itsellesi, toisille ihmisille, luomakunnalle, Jumalalle, universumille – vaikka joutuisitkin kohtaamaan torjuntaa ja kritiikkiä, mikä on tyypillistä velkojen huoneen asioille. Venus on Auringon kanssa, se auttaa sinua häikäisemään vastarinnan kumoon. Venus on myös Ketun kanssa, joten takaisin maksettava velka on perimän velkaa; siksi se voi tuntua irrationaaliselta ja turhauttavalta suhteessa nykyiseen elämäntilanteeseen. Siitä huolimatta velka on kuitattava, joten parempi hoitaa se nyt kuin jättää se keräämään lisäkorkoa.

Pitkäjänteinen ja peräänantamaton työtapa tuottaa tulosta, ja todelliset hyödyt syntyvät oman ryhmäsi tai yhteisön palvelemisesta. Karakamsa Lagnan eli sielukartan näkökulmasta Aurinko hallitsee sosiaalisten yhteyksien ja ryhmätoiminnan aluetta, Merkurius dharman ja luonnonmukaisen elämän aluetta, ja ne ovat yhdessä palvelevan ongelmanratkaisun huoneessa. Taas nousee esiin sama korostus kuin aikaisemminkin: sielukartalla Venus hallitsee meditatiivisen tilan kokemista ja sisäistä rauhaa – aika selkeä vihje mistä käsin kannattaa hakea ratkaisua “velkojen takaisin maksamiselle.”

Miten meditaatio sitten vaikuttaa tähän prosessiin? Katsotaan asioita Dasa Lagnan eli kyseisen aikajakson suhteen, missä kellokallena toimii Venus. Tästä näkökulmasta Aurinko hallitsee meditatiivista tilaa ja generoi sen kokemisesta rohkeaa ilmaisua ja kommunikointia, joka heijastuu arkimielen tasolla Kuuhun: herää tarve tuottaa luonnonmukaista dharma-huoneen harmoniaa ihmissuhteiden ja vuorovaikutuksen alueella, halu miellyttää puolisoa, sekä mahdollista kiinnostusta matkustamiseen.

Vastaa