Raajarikko kettu

Mies kulki metsän halki ja näki siellä ketun joka oli menettänyt jalkansa. Mies ihmetteli miten kettu pysyi hengissä, mutta sitten hän näki tiikerin saapuvan paikalle riistaa suussaan. Tiikeri söi ensin itse kylläkseen ja jätti sitten loput saaliista ketulle.

Seuraavanakin päivänä Jumala ruokki ketun saman tiikerin välityksellä. Mies ihmetteli kovin Jumalan suuruutta ja sanoi itsekseen: ”Minäkin käyn lepäilemään rauhalliseen paikkaan ja luotan täysin siihen, että Jumala huolehtii kaikista tarpeistani.”

Näin hän tekikin useiden päivien ajan, mutta mitään ei tapahtunut. Mies oli jo nälkäkuoleman partaalla, kun hän kuuli äänen sanovan: ”Sinä joka vaellat eksyksissä, avaa silmäsi ja näe totuus! Seuraa tiikerin esimerkkiä ja lakkaa jäljittelemästä raajarikkoa kettua.”

Anthony de Mellon kirjasta Kuuletko linnun laulun?

Vastaa