Täysikuu 2018.07

KESTÄVÄN KEHITYKSEN INVESTOINTI

Täysikuu kesäkuun lopussa valottaa Kauriin tähtimerkkiä. Se mitä tänä aikana voidaan havainnoida ei ole mikään yksittäinen tapahtuma, koska Kauris on aktivoitunut transformaatio-alueena jo useita vuosia sitten, ja pinnan alla virtaava vaikutus tulee kestämään vielä vuosia eteenpäin. Tämän täysikuun aika tarjoaa mahdollisuuden vilkaista mikä tässä prosessissa on aktiivisena.

Kauris aktivoitui 2008 kun Pluton turbulentti, hallitsematon ja villi energia käynnisti sen. Kauris edustaa yhteiskunnan auktoriteettia ja hallintovallan keskittymiä, joten vaikutus kohdistuu poliittisiin ja taloudellisiin järjestelmiin. Jupiter edustaa taloudellisia instansseja ja pankkijärjestelmää, ja vuonna 2008 Jupiter oli Kauris-merkissä täysin heikentyneessä ja voimattomassa tilassa. Sitä hallitsi Saturnus joka tuottaa realiteettien tarkistusta ja harhojen kyseenalaistamista, ja 2008 Saturnus aktivoi pilkunviilaaja-tyyppistä kirjanpitäjän mentaliteettia Neitsyt -merkistä käsin. Jupiter ja Saturnus olivat “trikona” -aspektissa eli mahdollisimman edullisessa asemassa toisiinsa nähden. Saturnuksen realiteetin tarkistus yhdistyi Jupiterin talousasioiden “voimanpuutteeseen”, ja tämän kombinaation oli tarkoitus tukea tietoisuuden avartumista yhteiskunnan hallintajärjestelmien suhteen.

Mitä sitten globaalisti tapahtui? Vuoden 2008 tapahtumia väritti tietynlainen “vanhaa ulos, uutta sisään” vaikutus. Tässä muutamia tyypillisiä tapahtumia: Fidel Castro vetäytyi syrjään Kuuban presidentin asemasta; New Jersey (ensimmäisenä USA pohjoisvaltiona) pyysi virallisesti anteeksi orjuuden harjoittamista; Barack Obamasta tuli ensimmäinen afro-amerikkalainen joka valittiin USA:n presidentiksi. Talouden puitteissa 2008 nousi esiin toinen toistaan seuraavia kriisejä: globaalit pörssimarkkinat kokivat “Mustan Maanantain”; FTSE 100 koki historiansa suurimman pistemenetyksen yhden päivän aikana; Euroopan pörssi koki alhaisimmat lukemansa 9/11 jälkeen; Aasian pörssi putosi 15%; Dow Jones teollinen indeksi kärsi historiansa suurimmat pudotukset yhden päivän aikana; Lehman Brothers ja Washington Mutual pankit ajautuivat konkurssiin; “Verinen Perjantai” tiputti pörssikurssit globaalissa mittakaavassa historian alhaisimpiin lukemiin.

Ja kuitenkin, samalla kun nämä tapahtumat riehuivat perinteisen talousjärjestelmän puitteissa – syntyi uusi rahan muoto, digitaalinen Bitcoin joka virallisesti esiteltiin ja otettiin käyttöön 2009 alussa. Bitcoin perustuu digitaaliseen kirjanpitomekanismiin nimeltä “Blockchain” (”Lohkoketju”) jonka avulla digitaalista valuuttaa on mahdollista käyttää perinteisten pankkijärjestelmien ulkopuolella ja niistä riippumatta. Bitcoin muodosti pohjan uudelle itsenäiselle digitaaliselle valuutalle, vaikka se onkin hyvin epävakaa. “Lohkoketju” teknologian käyttö sellaisen luomiseen mikä murtautui ulos perinteisen taloudellisen hallintajärjestelmän puitteista, vastasi hyvin vuoden 2008 turbulenttia ja kriisialtista luonnetta.

Ja tapahtui vielä jotain muutakin. Sveitsissä CERNIN laboratoriossa käynnistettiin uusi Suuri Hiukkaskiihdytin (Large Hardon Collider). Se on 27 kilometriä pitkä hiukkastunneli jonka avulla tutkitaan aliatomisten ja kvanttihiukkasten toimintaa ja käyttäytymistä. Tämän teknologian tarkoitus on tutkia ja oppia ymmärtämään miten materia muodostuu, mistä se on alunperin lähtöisin ja miten universumi on saanut alkunsa. Vuonna 2013 julkistettiin tieteellinen saavutus, Higgs-Boson kvanttihiukkasen löytäminen.

Samalla kun yhteiskunnan rakenteiden tasolla oli menossa turbulentteja murroksia, tieteellisen tutkimuksen piirissä siis määriteltiin uusiksi inhimillisen tietoisuuden suhdetta todellisuuden luonteeseen ja omaan alkuperäänsä. Tänä päivänä, 10 vuotta myöhemmin kesäkuussa 2018, Jupiter manifestoi seurausta näille tapahtumille. Aina kun Jupiter osuu 11:sta huoneeseen jostain tapahtumasta, se demonstroi millä tavalla tuosta tapahtumasta voidaan käytännön tasolla hyötyä. Tällä hetkellä Jupiter transitoi 11:sta huonetta tuosta vuoden 2008 asetelmastaan. Tämä täysikuu tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa siihen miten tämä prosessi on jo edennyt, ja mihin suuntaan se on etenemässä tästä vielä vuosiksi eteenpäin. Tapahtumat voivat näyttäytyä jonkinlaisena kertauksena, vaikkakin evoluutiospiraalin uudella tasolla. Tällä hetkellä Saturnus on omassa Kauris -merkissään, retrograde-tilaisena ja vaikutukseltaan vahvana; realiteettien tarkistus yhteiskunnan hallintajärjestelmien ja infrastruktuurin tasolla on luonteeltaan vakaata; turbulenssia voidaan havaita enemmänkin digivaluutan ja digitaalisen median kehityksessä missä Jupiter manifestoi vuoden 2008 aikaista “voimattomuutta”. Jupiter liittyy tällä hetkellä spekulatiivisiin investointeihin jotka Skorpiooni-merkistä värjäytyvät epävarmuudella ja peloilla joita spekulatiivisella pelaamisella aina yritetään häivyttää. 2017 Bitcoin kävi läpi suurimman tähänastisen arvonnousun huippunsa, 1.000:sta dollarista 20.000:een dollariin.

Vuoden 2008 globaali talouskriisi lähti liikkeelle kodin ja asuntojen kiinnelainojen manipuloinnista. Kun täysikuu on Kauriissa niin Aurinko lähettää alkuperäisen impulssin Rapu-merkistä: kuvittele kova ulkokuori joka peittää ja suojelee pehmeää muodotonta sisusta, ja miten rapu kantaa tätä “kotia” mukanaan joka paikkaan. Syvemmällä tietoisuuden tasolla tämä ilmiö pyrki provosoimaan kyseenalaistamista: “missä on todellinen kotini? Mistä todellisuudessa syntyy tunne kodista ja turvallisuudesta?” Onko se ulkoisessa omaisuudessa ja omistamisessa, vai onko minun mahdollista tietoisesti valita kokea “oloni kotoisaksi” ja sisäistä rauhan tunnetta itsessäni, riippumatta siitä missä olen tai mihin menen? Tämä asia vaatii tällä hetkellä tietoisempaa huomioimista osakseen jos haluamme oppia ymmärtämään sitä oikein.

Saturnus tuottaa retrograde-tilasta käsin kaksi vaikutusta. Ensinnäkin suhteessa ei-eläviin asioihin, syntyy harha siitä niinkuin olisimme jo käsitelleet asioita pidemmälle ja “ratkaisseet” ne, niinkuin olisimme ”pikakelanneet” ajassa eteenpäin eikä enää tarvitse välittää ulkoisista asioista. Jos tyydymme tähän illuusioon, annamme pois omaa voimaamme vaikuttaa asioihin. Toiseksi suhteessa eläviin asioihin (kuten myös oma itse), voi näyttää siltä että asiat laahaavat sisäisesti perässä eikä niissä saa mitään aikaiseksi, voi tuntua siltä kuin elämä ahdistaisi tai masentaisi enemmän kuin odottaa. Tämäkin on harhaa joka kohdistuu sisäänpäin: Saturnus haluaa että kyseenalaistamme todellisuuttamme ja arvioimme uusiksi uraan liittyviä odotuksia, työetiikkaa ja moraalia, sekä mihin meidän kannattaa sitoutua ja mihin ei; miten samaistumme sosiaaliseen asemaan tai menestykseen ja statukseen. Kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisiin terveysoireisiin jotka ovat seurausta huonojen valintojen tekemisestä ja epäröinnistä omien arvojen suhteen.

Saturnus Kauris-merkissä ilmentää “vihkimys” – kokemusta. Mutta tämä ei ole yksittäinen tapahtuma vain tämän täysikuun hetkellä, kyseessä on prosessi joka on kypsynyt jo vuosien ajan ja tulee jatkumaan ja nousemaan yhä enemmän havaittavaksi seuraavan vuosikymmenen aikana. “Vihkimyksenä” tämä tulee olemaan hyvin hämmentävä kokemus monelle, koska se tulee olemaan jotain hyvin erilaista kuin mitä ehkä olemme tottuneet odottamaan. Kehitystavoite on oppia ymmärtämään miten voit oppia toteuttamaan valitsemaasi dharmallista ja karmallista “elämäntarkoitustasi”, yhteiskunnan tarjoamien sosiaalisten mahdollisuuksien ja funktioiden kautta – unohtamatta sitä että karma on lähinnä mielen tason vääristyneitä käsityksiä siitä kuka uskot olevasi. Todellinen yllätys piilee siinä, miten kyseessä ei ole yksittäisen persoonan omassa yksinäisyydessään kokema valaistumisen oivallus, joka sitten kerralla tekee ihmisestä “valmiin”. Kokemuksena tämä tulee olemaan enemmänkin kuin lintulauma joka yhdessä oivaltaa koostuvansa yksilöllisesti valaistuneista tiedostamisen pisteistä. Niinpä ennustan, että tulevina vuosina ihmiset alkavat spontaanisti kokea henkistä todellisuutta yhä useammin maallisen konkreettisina käytännön kokemuksina, tajuamatta mistä oikeastaan on kyse – koska meitä ei ole kasvatettu ymmärtämään tätä prosessia. Henkilökohtaisessa ystäväpiirissämme olemme nähneet miten ihmiset jotka jopa kieltävät olevansa kiinnostuneita mistään henkisyyteen viittaavasta, kokevat ohimeneviä hetkellisiä välähdyksiä joita ei voi selittää millään järkiperäisellä, ja tämä on heille väistämättä hämmentävä ja dis-orientoiva kokemus. Pahinta miten näihin voi reagoida, on tulkita kokemukset oireeksi jostain viasta tai sairaudesta – siihenhän meitä on ehdollistettu ja opetettu jo vuosisatojen ajan. Toinen ihmeellinen ilmiö jota olemme voineet havaita pitkälle ikääntyneiden ihmisten keskuudessa, on se miten ihminen pysyy “tiukasti” elossa ja vaihtelevan tietoisena tästä, vaikka fyysisen ruumiin tila ei näyttäisi tarjoavan siihen enää kovin paljoa edellytyksiä, eikä lääkäreillä ole mitään käsitystä miten heitä pitäisi hoitaa. Mitä enemmän ihmisen kokemukset vastaavat henkistä todellisuutta, sitä arkipäiväisempiä ja “ihmeettömämpiä” ne ovat; mitä vaikuttavampia tai “mahtavampia” kokemukset ovat, sitä useammin ne näyttävät harhautuvan itsetärkeyden korostumiseen. Saturnus ja Täysikuu ovat konjunktiossa: Saturnus pyytää määrätietoisesti tunnistamaan mitkä ovat halujasi ja kykyjäsi ja mahdollinen funktiosi sosiaalisessa yhtälössä; Kuu pyytää realisoimaan noita tarpeita ja niihin liittyvää potentiaalia pitkäjänteisen, kestävän kehityksen toiminnan avulla.

 

Vastaa