Täysikuu 2018.06

Mikä on kaiken perimmäinen tarkoitus?

Täysikuu loistaa Jousimiehessä, jonka symbolin inhimillinen puoli venyttää nuolta jousen jänteessä. Jousimiehen ydinkysymys kuuluu: miten tietoinen olet siitä mihin tähtäät?

Tämä kysymys kohdistaa huomiota siihen miten ihmiset ovat kohdelleet toisiaan maaplaneetalla viimeisten vuosituhansien ajan, ja erityisesti viimeisten 400-500 vuoden aikana. Mikä on ollut ja mikä ON kaiken tarkoitus? Miten olemme onnistuneet hyödyntämään henkistä tietoisuuden lahjaamme, miten hyvin olemme sen avulla onnistuneet luomaan yhteistä jaettua hyvinvointia ja vaurautta, ihmiskunnalle kokonaisuutena? Missä määrin olemme kutsuneet tietoisuutta rakentamaan henkistä ymmärrystä niistä asioista mitä kohtaamme fyysisten aistiemme kautta?

Planetaariset asetelmat jotka avustavat tätä täysikuuta, muodostavat mielenkiintoisen kuvion. Tietoisuuden ja energian liike tapahtuu Jupiterista Jousimiehen kautta Saturnukseen. Tämä nostaa kohdattavaksi syvempiä uskomusmalleja: Jupiter tarjoaa ymmärrystä siitä miten voimme tietoisesti kutsua henkisyyden vaikutusta jokapäiväiseen arkeemme, ja Jupiter on tällä hetkellä retrograde-tilassa joten tämä korostuu. Kuu ohjaa meitä ottamaan kokemuksia vastaan avoimin mielin, kutsuu todellisuutta ottamaan meidät sellaisena kuin se on, kokonaisvaltaisesta henkisyyden näkökulmasta. Saturnus kiinteyttää ja konkretisoi valitsemamme tietoisuudentilan materiaalisiksi olosuhteiksi, laskee peruskiveä tulevalle sosiaaliselle kanssakäymiselle maan päällä.  Saturnus demonstroi konkreettisella tavalla, perustarpeiden hoitamisen muodossa, miten tietoisia todella olemme siitä mihin inhimillisellä elämällä tähtäämme.

Meidän on mahdollista vain istua kyydissä, jos niin haluamme, ainakin siihen asti kunnes juna saapuu Saturnuksen asemalle. Saturnus on myös retrograde-tilassa joten siinä kohtaa päädymme väistämättä tiedostamaan realiteetteja ja tarkistamaan omien käsitystemme todenmukaisuutta. Tämän prosessin haaste pysyy piilossa kuin hiiri kolossaan – paitsi jos tietoisesti kaivamme sen esiin ja alamme silittää sitä. Haaste piilee siinä miten Aurinko vaikuttaa Saturnukseen tämän täysikuun asetelman kautta. Materiaaliset ja materialistiset, fyysiset tekijät vetävät korostuneesti puoleensa huomiota joka on luonteeltaan vahvasti harhakuvitelmia ylläpitävää; syntyy taipumus samaistua ja takertua sellaiseen mistä olisi parasta pysyä erossa, syntyy taipumus etsiä tyydytystä kaikesta millä voisi korostaa ”omaa puhtautta” egoistisessa mielessä (siis suhteessa toisten ”epäpuhtauteen”). Venus ja Merkurius vaikuttavat Aurinkoon samanaikaisesti sen kummaltakin puolelta, ja tarjoavat apua ratkaisun rakentamiseen. Venuksen eheyttävä, parantava strategia on muodostaa tietoisesti ajatus: ”olisi sikasiistiä jos minut nostettaisiin jalustalle ja kohdeltaisiin kuin kuninkaallista… MUTTA eikö olisikin mukavaa jos joku riittävän rehellinen ihminen sanoisi minulle suorat sanat ja osoittaisi minulle todellisen paikkani, silloin kun se on tarpeellista – sen ansiosta voisin ihmisenä olla paljon onnellisempi.” Merkurius tarjoaa yksinkertaisen mutta syvällisen työkalun: ”Tee lista – ja eliminoi siitä kaikki mikä voi vahvistaa illuusiota ja vääristyneitä odotuksia, kaikki millä heität luovuuttasi hukkaan, kaikki millä väsytät itseäsi ja teet oman elämäsi vaikeammaksi kuin mitä se todellisuudessa on.” Ehkä tähän tarvitaan hiukan itsekuria, mutta kun aloitamme niin Saturnuksen neutraalin tarkkailevan tietoisuuden voimat alkavat auttaa meitä, työssämme kestävän kehityksen tietoisuuden rakentamiseksi.

Vastaa